Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
15 Ekim 2010 Cuma - 06:39

Herşey 2011 için, ya sonrası...

Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, yaklaşan Kış mevsimi öncesinde yürütülen tedbir amaçlı çalışmalar ve Mahalli Çevre Kurulu’nca alınan kararlar hakkında bilgiler verdi.

Herşey 2011 için, ya sonrası...

Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, yaklaşan Kış mevsimi öncesinde yürütülen tedbir amaçlı çalışmalar ve Mahalli Çevre Kurulu’nca alınan kararlar hakkında bilgiler verdi. Toraman, Erzurum’da kalorifer ve sobaların yakılması ile ilgili olarak Mahalli Çevre Kurulu kararına göre hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, dış ortam sıcaklığının gece ve gündüz +15 derecenin altına düştüğü günlerde, soba ve kaloriferlerin yakılabileceğini bildirdi.
Çevre Kurulu kararının bu yönde olduğunu kaydeden Muammer Toraman, bina ve apartman yöneticilerinin bu karar doğrultusunda hareket etmeleri çağrısında bulundu. Toraman, kalorifer ve soba konusuna değinilirken, baca kontrollerine de işaret etmeden geçilemeyeceğini belirterek, “Bu süreçte halkımızın kazan dairesi kontrollerini ve bakımlarını yaptırmaları ve bacalarını temizlettirmeleri gerekiyor. Çünkü bacalardan çıkan yoğun duman, kirlilik noktasında çeşitli yaptırımlara muhatap kılınabilir.” diye konuştu.
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, Kış mevsimi denilince Erzurum’da akıllara hemen hava kirliliğinin geldiğine dikkat çekerek, bu durumun artık tersine çevrildiğini ifade etti. Toraman, “Bilindiği üzere ilimiz için özellikle kış aylarında hava kirliliği önemli bir çevre sorunu olarak yaşanmakta, bu sorunun çözümü adına doğal gazın kullanımı ve tedbirlerin üst seviyede gerçekleşmesi sonucu TÜİK verilerine göre ilimizde yıllar itibari ile hava kirliliği oranlarında çok önemli düşüşler yaşanmıştır. Gelinen bu noktanın daha iyi seviyelere taşınması, daha yaşanabilir sağlıklı çevre koşullarının halkımıza sunulması ve 2011 Kış Oyunları’nın daha sağlıklı ortamlarda gerçekleştirilmesi amacıyla kirlilikle mücadele tedbirlerine Yaz ayları itibariyle başlanılmış ve Kirlilikle Mücadele amacıyla Eylem Planı hazırlanarak çalışmalar başlatılmıştır.” dedi.
Buna göre. Mahalli Çevre Kurulu’nda il, ilçe belde ve köylerde kullanılacak kömür kriterlerinin belirlendiğini anlatan Toraman, konuyla ilgili tüm ilgili grupların bilgilendirildiğini ifade etti.
Önümüzdeki Kış sezonu boyunca hava kirliliği sorunu yaşamamak için alınan tedbirleri de sıralayan Toraman, şunları kaydetti: “2010 yılı başında tüm ithalatçı firmalara ve sosyal yardımlaşma fonuna ilimize gönderilecek kömürlerle ilgili Kış Oyunları hassasiyetinin dikkate alınması yönünde yazılar yazılmış ve takipler yapılmaktadır. Özellikle Kış aylarında kalorifercilere, bina yöneticilerine ve muhtarlara yönelik kömür yakma teknikleri, kömür depolama, kazan dairesi temizliği hususlarında bilgilendirme toplantıları ile broşürlerin dağıtımı, soba kullanan tüm iş yerleri ve meskenlere yönelik sobaların üstten yakılmasıyla ilgili hazırlanan broşürlerin dağıtımı çalışmaları yürütülmektedir. Ayrıca ilimizde kullanılan ithal ve yerli kömürlerin kriterlere uygunluğu ile ilgili numune alımları, numunelerin yetkili laboratuarlarda analizlerinin yaptırılma süreci devam etmektedir. 2009 yılında ömrünü tamamlamış lastiklerle ilgili 16 bin adet lastik toplatılarak yakılması önlenmiş, 2010 yılında da bu çalışmaların devamı ve motorlu araçlara yönelik Egzoz Emisyon denetimi çalışmaları devam etmektedir.” 
Öte yandan tüm uyarılara rağmen hava kirliliğine sebebiyet veren 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince 395 TL’den 126 bin 983 TL’ye varan oranlarda idari para cezaları uygulayacakları uyarısında bulunan Toraman, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine ise, 660 TL ile bin 321 TL arasında değişen tutarlarda idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Toraman, “Hava Kirliliğinde alman olumlu mesafeler halkımızın tüm kesimlerinin desteğiyle sağlanmış, 2010 ve 2011 kış döneminde de daha yaşanabilir sağlıklı ortamların oluşması için halkımızla birlikte çalışmalar üst seviyede yürütülecektir.” dedi.

 
SYDV aynı yanlışa 2.kez düşmedi
 
2011 konuklarına üst düzey koruma
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muammer 15 Ekim 2010 Cuma 12:22

Uçakla Erzuruma gelirken moralim bozuluyor her seferinde Çırılçıplak dağlar ve ağaçsız bir Erzurum görüyorum , lütfen gereksiz işleri bırakın da Erzurumu dağları taşları ağaçlandırmanın yollarını arayın bu hayati bir konudur aksi taktirde bilinçsiz yapılaşma, talan, erezyon ve seller güzel Erzurumu bozacak mahvedecek.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SYDV aynı yanlışa 2.kez düşmedi
Erzurum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) dargelirli ...
Aksak bozdu, Korkut yaptı..
Yakutiye Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılan ve 1900’lü ...
Bütçesi küçük, hizmeti büyük Belediye..
Aziziye Belediyesi 2011 bütçesi açıklandı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih ...
 
Var olasın Konukçu..
Atatürk Üniversitesi’nin marka akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Enver ...
4 yıldır ne yaptınız?
Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, “2011 Kış Oyunları, Erzurum’da ...
Mahkumlardan özgür aylaklara ders..
Oltu İlçesi T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutukluların ...
 
TBMM Başkanı Şahin'den müjde..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet'e ...
Babıali Erzurum'a geldi..
Basın İlan Kurumu'nun 13. Şubesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ...
İyi içeriz...
Türkiye İstatistik Kurumu hangi ilde ne kadar alkol tüketildiğini araştırıdı.. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva