Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
19 Eylül 2017 Salı - 10:57

Ilıcalı'dan yeni eğitim- öğretim yılı mesajı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Ilıcalı dan yeni eğitim- öğretim yılı mesajı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ilıcalı, okulların açılması münasebetiyle trafik kurallarına daha çok riayet edilmesi gerektiğine dikkat çekerek Erzurum'da açılmasına karar verilen Raylı Sistemler Tematik Meslek Lisesinin müjdesini verdi.
Uzun bir tatil döneminin ardından 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zilinin çaldığını ve yaklaşık 18 Milyon öğrencinin ders başı yaptığını belirten Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı "Eğitim ve öğretim yuvaları, aile ortamından sonra bizleri hayata hazırlayan en önemli basamaktır. Millet olarak bizleri daime ileriye taşıyacak, geleceğe bırakabileceğimiz yegane miras, iyi bir eğitim üzerine inşa edilmiş bir toplumdur. Bu itibarla, çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar iyi imkanlar sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Başarılı bir eğitimin ve öğretimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. " şeklinde ifade etti.
Ilıcalı "Raylı Sistemler Tematik Meslek Lisesi Erzurum’da Açılıyor"
Ulaşım alanında önemli projelerin altında imzası bulunan Milletvekili Ilıcalı'nın girişimleriyle Raylı Sistemler Tematik Meslek Lisesinin Erzurum'da yapılmasına karar verildi. Ilıcalı bu müjdeyi hemşehrileriyle paylaşarak "Eğitim sistemine verdiğimiz değer ölçüsünde girişimlerimiz sonucu Milli Eğitim Bakanlığımızın ülke genelinde uyguladığı Tematik Liseler projesi kapsamında, ulaştırma sektörünün en önemli bileşenlerinden olan demiryolu ulaşımı için kalifiye eleman yetiştirilmesini amaçlayan Raylı Sistemler Tematik Meslek Lisesinin Erzurum’da açılması yönünde karar verilmiştir. Aynı şekilde 2026 Kış Olimpiyatları aday şehri Erzurum’da, sportif altyapımızın güçlendirilmesi ve başarılı sporcular yetiştirilmesi için Spor Meslek Lisesinin açılması planlanmaktadır. Sektörel gelişimin önünü açabilecek meslek liselerinin açılması yönünde taleplerimizi dikkate alan ve gerekli işlemleri başlatan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin’ e ve destekleri için Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneğinin Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
"Trafik Güvenliğini Sağlamak İçin İnsanımızı Bilinçlendirmeliyiz."
Okulların açılmasıyla birlikte artan trafiğin olumsuz sonuçlara mahal vermemesi için her zamankinden daha fazla trafik kurallarına riayet edilesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Ilıcalı "Trafikte yaşanan kazaların yüzde 98’inin insan kusuru sonucu gerçekleştiğini göz önünde bulundurduğumuzda, okul servis şoförlerimizin, öğrencilerimizin güvenli ulaşımının sağlanması sürecinde ne denli büyük bir paya sahip olduğunu çok daha iyi anlayabiliriz. Trafikte bölünmüş yollar yaparak, toplu ulaşım sistemlerini geliştirerek, insan dışı etkenleri olabildiğince lehimize çeviriyoruz. Bu aşamadan sonra trafik güvenliğini sağlamak adına çalışmalarımız insanı eğitmek ve bilinçlendirmek adına olacaktır. Çünkü insan trafikte hem sürücü hem yaya hem de yolcu olarak bulunabildiğinden köklü bir değişimin mutlak unsuru insanımızı bilinçlendirmekten geçmektedir. Eğitim, ileri teknoloji ve yasal düzenlemeler başlıklarını bir araya getirerek trafik terörünü bitirmeyi hedefliyoruz. Bu açıdan, kalıcı bir trafik güvenliği kültürü tesis etmemiz için eğitim-öğretim sistemi içerisinde bu hususun daha fazla işlenmesi gerektiği de aşikardır. Bu münasebetle, bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar temenni eder, başta okul servisleri olmak üzere, bütün sürücülerimize trafik kurallarına uymalarının, hayata bağlanma açısından önemini tekrar hatırlatır güvenli yolculuklar dilerim." diye ifade etti.

 
Öz: 'Gazilerimize şükran borçluyuz'
 
Aydemir: ‘Dadaşların duasıyla dünyaları fethederiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 160 bin öğrenci ders başı yaptı
Erzurum’da yaklaşık 160 bin öğrenci ders başı yaptı. Yakutiye İlçesi Şükrü ...
YGM’de yeni dönem heyecanı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi, ...
Yakutiye'de tekli öğretim dönemi
Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda okullar ikili ...
 
Tıp Fakültesi artık Erzincan'da eğitim verecek
Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi 25 Eylül 2017 Tarihinde Eğitim ve Öğretime başlıyor
UÖD yeni eğitim-öğretim yılına başladı
Erzurum'da okuyan misafir öğrencilere rehberlik eden Erzurum Uluslararası ...
Atatürk Üniversitesi 2. Ar-Ge İnovasyon zirvesinde
Mimarlar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) düzenlediği 2. Ar-Ge İnovasyon ...
 
Aşkale'de 3 eğitim yatırımı
Aşkale ilçesine 15 gün önce atanan Kaymakam Mehmet Aksu mesaisine okul inşaatlarında başlıyor.
Aşkale yeni eğitim öğretim yılına hazır
İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okullarda ...
Eğilmez'den referandum değerlendirmesi
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, Irak Kürdistan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva