Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’a 6 kaymakam atandı
Erzurum’a 6 kaymakam atandı
Erzurum’un kamu payı açıklandı
Erzurum’un kamu payı açıklandı
Damal Şenlikleri'nin 25'incisi başladı
Damal Şenlikleri'nin 25'incisi başladı
Aşkale Çimento’ya ihracat şampiyonu ödülü
Aşkale Çimento’ya ihracat şampiyonu ödülü
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
HABERLER>GÜNDEM
13 Ocak 2010 Çarşamba - 16:24

KARİZMAYI GRİP ÇİZDİ!

Doumuz Gribinin sahte olduğuna ilişkin yapılan ciddi açıklamalar, gözlerin Sağlık Bakanı Akdağ'a çevrilmesine sebep oldu. Siyasi çevreler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden "Akdağ'dan hesap sorulsun!" sesleri yükselmeye başladı...

KARİZMAYI GRİP ÇİZDİ!

Ankara Üniversitesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. F.Cankat Tulunay, domuz gribinin sahte olduğuna ilişkin ilk yazıyı kfd.org.tr sitesinde (klinik farmokoloji) 22 Aralık 2009’da yazdığını belirterek, “Artık bazı sorularımız olacak,” dedi.

Tulunay, “Bütün dünyada belli oldu ki, bazı sahtekar bilim adamlarının etkisiyle başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm dünya kandırıldı. İlaç firmaları ile çıkar ilişkisi olan bazı kişiler, bu işi pompaladı ve Türkiye gibi sağlık harcamalarının zaten yetersizi olduğu bir ülke, çok büyük bir harcama içine girdi,” diye konuştu.

Kamuoyunun bilmediği en önemli noktanın, bu işin yalnızca aşıya harcanan 500 milyon dolarlık bir meblağ olmadığını, işin daha da derin bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Tulunay, “ Herkes sanıyor ki bu işin tek yanlış olanı yanı para işi. Biz, diyor Bakanlık yetkilileri, aşıların parasını ödemedik. İyi ama kontratı imzaladınız. Bu parayı ödreyeceksiniz,” dedi.

Aşıya ödenen paranın, aysbergin yalnızca görünen yüzü olduğunu kaydeden Tulunay, diğer konuları maddeler halinde şu şekilde sıraladı:

1. Aşı için imzalanan kontratların halka açıklanması gerek.
2. Aşı dışındaki harcamalar ne kadar tutmakta? Alelacele yüzlerce solunum cihazı alındı, yüzlerce personel seferber edildi, binlerce sarf malzemesi kullanıldı (enj. Pamuk vb.), havaalanına vücut ısısını ölçen cihazlar alındı. Bunların maliyeti bizim hesaplarımıza göre 1,5 milyar doları aşıyor. Aşı için ödenecek 500 milyon dolar ile birlikte, 2 milyar doları aşkın bir para buhar oldu.
3. Türkiye’de de ilaç firmaları ile çıkar ilişkisi olanlar veya cahiller bu işi iyice körüklediler, olur olmaz konuşmalar yaptılar. Şimdi ne diyeceklerini bilmiyorlar. 5 bin kişi ölecek, 16 milyon kişi hasta olacak dendi, nerede bunlar?
4. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı daha geçen hafta, salgın bittikten sonra aşı oldu. Niye ilk günden olmadı? Sağlık Bakanlığı buna hiç dikkat etmedi mi? Bunu nasıl ve neyle açıklayacak?”

Bu konuda mutlaka bir Meclis soruşturması açılması gerektiğini belirten Prof.Dr. Tulunay, “Bizim sürekli söylediğimiz, savunduğumuz bir şey vardır: Türkiye’de devlete sağlık danışmanlığı yapan kişilerin, çıkar ilişkisinin olmaması gerek. Bütün dünyada bunlar deklare edilir. Türkiye’de deklare edilmemekte. Sağlık danışmanlarının ilaç firmalarıyla herhangi bir şekilde çıkarları var mıdır, ortaya çıkarılması gerek,” dedi.

Ulusal Hekim Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur da, grip salgının baştan beri “sahte” bir salgın olduğu görüşünü yineledi.

Prof Akdur, "Domuz gribi salgını hakkındaki bilgiler ve olayın perde arkası açığa çıktıkça olayın ne büyük bir skandal olduğu anlaşılmaktadır. Bu skandalın arkasında ilaç tekellerinin Dünya Sağlık Örgütünü etkilemeleri yatmaktadır,” diye konuştu.

Akdur, “Bu skandal sonucunda 4,4 trilyonluk bir para değişimi sağlanmış ve bu parayı aşı üretn birkaç firma, antiviral üreten iki firma ile maske dezenfektan ütreten birkaç kimya firması paylaşmıştır,” görüşünü savundu.

Konunun Avrupa Konseyi’nden’nde soruşturma konusu haline getirilmesinin çok yerinde olduğunu belirten Akdur, ayrıca Hollanda Parlamentosu’nun da bu yönde bir soruşturma başlattığına dikkat çekti. Prof. Akdur, soruşturmaların yaygınlaşarak birçok ülkeye yayılacağını, bu soruşturmanın benzerinin Türkiye’de de yapılması gerektiğine işaret ederek, sorunun küresel nitelikli dolandırıcılık olduğunu öne sürdü.

Siyasi erkin tüm sorumluluğu bilim kurullarına atarak kendisini sorumluluktan kurtaramayacağını kaydeden Akdur, “Bizim bildiğimiz kadarı ile bilim kurulunun bu kadar çok aşı alınmasını talep eden bir tutanağı yoktur. Siyasi erk bilim kuruluna baskı yaparak sürekli onları sorumlu gibi göstrermiştir. Yandaş birkaç bilim adamı dışında bu kadar çok sayıda aşı alınmasını ve sağlam insanların güvenirliliği belli olmayan aşıya maruz bırakılmasını tarafsız bilim adamlarından hiç kimse onay vermemiştir,” dedi.

Prof. Dr. Akdur da, Prof. Dr. Tulunay gibi, Türkiye’de bu skandalın sorumlularının bulunması için hemen Meclis soruşturması açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 
ÇALKAVUR GİTTİ ÇELİK GELDİ!
 
DADAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
galalı 18 Ocak 2010 Pazartesi 23:49

sağlık bakanına hala tahammül ediliyorsa sayın başkbakana teşkkür mü etmeli yada sitemmi etmeli sayın akdağ erzurumu bitirdi siyasetci olarak erzurumda partiyi bitirdi aşı aldı elde kaldı parayı bitirdi en büyüğü ise mensubu olduğu adıyaman gurubunu bitirdi yeter artık 72 milyonun önünde azar işittin yine ordasın bırak artık o ucube koltuğu

Yorumu oyla      0      0  
ya söylentiler doğruysa 17 Ocak 2010 Pazar 20:18

ilaç firması ile bağlantıyı kuran kişinin bakan beyin ordu ilindeki bacanağı olduğu söyleniliyor.asıl bu konu araştırılmalı.sayğılar

Yorumu oyla      0      0  
ÜMİT DUMANLI 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:17

ohhh ohhh suyundan koy. Ne güzel bu fakir milletin katrilyonları heba olsun sadece görevden al bitti. olduysa mübarek olsun. Ya paralar ne olacak. Yani cem uzan'ın yaptığı da milletin parasını gasp bu da. Öyleyse bunun hesabını hangi TMSF soracak.

Yorumu oyla      0      0  
faruk 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:01

sayın şener her kimki ne eder kendine eder demiş atalarımız. inancımız da bu meyandadır. bu işin içerisinde bir şer var ise mutlaka çıkar, eden bulur

Yorumu oyla      0      0  
Cemal 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:26

Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır. Başbakana kıyak çekecem diye her nedediyese yaparsa, el etek öperek makam da durmaya çalışırsa o makmda kalsa da bir kalmasa da.

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:18

İyi de bakan yaparken başbakan müdahale etseydi. Yani suçlu bakan mı şimdi. Bence hükümet baş suçlu olur.

Yorumu oyla      0      0  
ADSIZ 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:17

Eğer bu araştırmalar yapılmadan bakan bu işleri yapmışsa büyük vebal altında demektir. Hesap sorulması normal.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇALKAVUR GİTTİ ÇELİK GELDİ!
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Emniyet Müdürlerinin görev yerlerinin ...
NERDESİN EY PEMBE İNCİLİ KAFTANLI ÇELEBİ...
Ahh ah ah… Ne hallere düştük… Kıçıkırık İsrail koca Türkiye’yi dünyaya ...
MÜDÜR TOPUN AĞZINDA...
Taşeron şirketlere verilmelerini protesto eden itfaiyeciler, sızdırdıkları ...
 
UZAYDA YAŞIYOR!
Milletvekili İbrahim Kavaz'ın "Erzurum büyük hizmetler aldı" açıklamasına ...
İŞSİZLİK RİSKİMİZ NE?
Türkiye'nin il il işsizlik riskleri belirlendi. Listede en riskli il Bartın ...
ŞOK TEKLİF BUNA DENİR!
Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Komisyonu toplantısında akıllara durgunluk ...
 
DOĞU ANADOLU BASIN KONSEYİ BAŞKANLIĞINDAN
Doğu Anadolu Basın konseyi başkanı Selahattin şener bir açıklama yaparak ...
İYİ HABER
Bayburt-Erzurum bölünmüş yol çalışmalarının da Kop geçidi dışında 2010 ...
İŞE BAK!
Erzurum İl Genel Meclisi Araştırma Komisyonu'nun Hazırladığı Raporu Okuyan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva