Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
8 Şubat 2013 Cuma - 16:16

Kapıya Hizmet Kumar

Millî ve manevi değerlerimizi hiçe sayarak, toplumun ahlâkını zedeleyen sözde Yarışma Programlarında yapılan rezilliklerin biri bitiyor diğeri başlıyor.

Kapıya Hizmet Kumar

Millî ve manevi değerlerimizi hiçe sayarak, toplumun ahlâkını zedeleyen sözde ‘Yarışma Program-ları’nda yapılan rezilliklerin biri bitiyor diğeri başlıyor. Son olarak bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programı, aileleri açıkça kumar oynamaya teşvik ediliyor. Evlerindeki eşyalar üzerine kumar oynayan aileler, kendilerine sorulan soruyu bilemedikleri takdirde ortaya koydukları eşyaları kaybediyor. Bu durum aile içinde kavgalara, restleşmelere ve boşanma tehditlerine neden oluyor.

AİLELER KUMARA TEŞVİK EDİLİYOR
Programın formatı gereği, mahalle mahalle dolaşan sunucu, önce yoldan geçen birini seçiyor. Seçtiği kişiye ayak üstü soru soran sunucu, vatandaşın soruya doğru cevap vermesi halinde kendisine 500 TL veriyor. Ardından doğru cevabı veren kişiye yarışmanın içeriğini anlatan sunucu, vatandaşın yarışmayı kabul etmesi durumunda, yarışmacı olan kişinin evine gidiyor. Evde devam eden yarışmada ailenin diğer fertleri de hazır bulunuyor. Yarışmanın kumara dönüştüğü yer ise evde geçen bölüm oluyor. Yarışmacı kendisine sorulacak soruyu doğru bilmesi halinde kazanacağı paraya denk gelen bir eşyasını ortaya koyuyor. Yarışmacı kendisine sorulan soruyu bilemediği takdirde ortaya koyduğu eşyayı kaybediyor.

“BOŞARIM SENİ!” TEHDİDİ
Çoğu yarışmacı sorulan soruyu bilemeyince ortaya koyduğu eşyasını kaybediyor. Kaybedilen eşyalar arasında çamaşır makinası, buzdolabı, bulaşık makinası ağırlıkta. Haliyle bu durum aile içinde çatlaklara neden oluyor. Bunun en çarpıcı örneği yarışmanın önceki haftalarda yayınlanan bölümünde yaşandı. Moda tasarımcısı Erbay Ekinci, takas sorusunda arabasını riske etmek isteyince eşinin engeli ve itirazlarıyla karşılaştı. Soruyu bilmesi karşılığında yeni araba kazanacak olan Ekinci, eşinin “boşarım seni” tehditleri karşısında ne yapacağını şaşırdı. Yeni arabayı gören Ekinci’nin, eşini mi yoksa arabayı mı tercih edeceği ise merak konusu oldu. Eşinin tehditlerine aldırış etmeyen Ekinci, hakkını arabadan yana kullandı.

Televizyon ekranlarında yarışma programı adı altında oynanan oyunlar, rezillikleriyle adeta birbirleriyle yarışıyor. Toplumun en önemli kurumlarından biri olan aileyi hedef alan programlarda, ahlaksızlığın sınırı yok. Birbirlerinin kucağına oturan eşler, kadın erkek çiftlerin tıka basa aynı araca bindirilmesi ve daha bir sürü rezalet. Kısa bir süre önce yayına başlayan ‘Şans Kapıda’ programı ise aileleri kumara teşvik ederek, bu kötü alışkanlığı toplumun geneline yayıyor. Daha da kötüsü insanların hayatını karartan kumar illeti bu yarışmayla şirin gösterilmek isteniyor.

KİMİ BEYAZ EŞYASINI KİMİ OTURMA ODASINI ORTAYA KOYUYOR
Programın formatı gereği, mahalle mahalle, dolaşan sunucu, önce yoldan geçen birini seçiyor. Seçtiği kişiye ayak üstü soru soran sunucu, vatandaşın bu soruyu bilmesi dahilinde kendisine  500 TL veriyor. Ardından doğru cevabı veren kişiye yarışmanın içeriği anlatan sunucu vatandaşın yarışmayı kabul etmesi durumda, yarışmacı olan kişinin evine gidiyor. Yarışma bu ön kabulle başlamış oluyor. İlk etap geçildikten sonra yarışma vatandaşın evinde devam ediyor. Evde gerçekleşen yarışmada ise iş kumara dönüyor. Yarışmacı kendisine sorulacak soruyu doğru bilmesi dahilinde kazanacağı paraya denk gelen bir eşyasını ortaya koyuyor. Yarışmanın evde devam eden bölümünde ailenin diğer fertleri de bulunuyor. Bu durum ortaya konulacak eşyanın hangisi olacağı konusunda çoğu zaman aileler içinde soruna neden oluyor. Örneğin kocasının buzdolabını riske etmesini istemeyen, kadın kocasını bundan vazgeçirmek istiyor. Aile içi tartışmalara, hakaretlere varan bu durum, hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor

YARIŞMACI EŞE ‘BOŞARIM SENİ’ TEHDİDİ
BUNUN en çarpıcı örneği yarışmanın önceki haftalarda yayınlanan bölümünde yaşandı. Moda tasarımcısı yarışmacı Erbay Ekinci, takas sorusunda arabasını riske etmek isteyince eşinin engeli ve itirazlarıyla karşılaştı. Soruyu bilmesi karşılığında yeni araba kazanacak olan yarışmacı Ekinci, eşinin “boşarım seni” tehditleri karşısında ne yapacağını şaşırdı. Yeni arabayı gören Ekinci,  eşini mi yoksa arabayı mı tercih edeceği ise merak konusu oldu. Eşinin tehditlerine aldırış etmeyen Ekinci, hakkını arabadan yana kullandı.

FAKİRLERE VERİYORUZ ALDATMACASI
Yarışmayı şirin gösterme adına yapılan bir aldatmacada, yarışmacıların kaybettikleri eşyaların fakir ailelere verildiğinin söylenmesi. Kumar oynamak günah olduğu gibi, kumarda kazanılan eşyalarda haram. Haliyle kumar oynuyoruz ama kazandığımızı fakirlere veriyoruz gibi bir  açıklamanın da hiçbir elle tutulur bir gerekçesi yok. Kumar tutkusu toplumumuzda derin yaralar açmaya devam ederken TV’lerde yayınlanan bu tür programlarda kumarın yaygınlaşmasına çanak tutuyor. Birçok yuva kumar yüzünden yıkılırken, devletin bu kötü alışkanlığı bertaraf etmek için adım atmaması, aksine bu tür programlara ses çıkarmaması, kumarı hem yaygınlaştırıyor hem de resmiyet kazandırıyor. RTÜK’ün sessizliği benzer programların yapımına teşvik sağlıyor.

 

 
Hz. Ebu Bekir'in (r.a.) dirilttigi sahabe : HZ. NEVFEL (r.a)
 
Ölümle ilgili Efendimiz (s.a.v)in Hadisleri...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hz. Ebu Bekir'in (r.a.) dirilttigi sahabe : HZ. NEVFEL (r.a)
Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in en yakın arkadaşı Hz Ebubekir'in Allah'ın ...
Dadaşlar Kültür sohbetinde buluştu
Ankara’da faaliyet veren Erzurum Dernekler Federasyonunun (ERDEF)’in kültür ...
Mumcu Camisinde örnek etkinlik
Erzurum Yukarı Mumcu Camii’nde cami cemaati ve imam, vatandaşlara aşure dağıttı.
 
Tarih koruma altında
Esat Paşa Haziresi, tahrip olmaktan kurtarıldı.
Erzurum Vakkasoğlu'nu ağırladı
Geleneksel Asım Dergisi Günleri hafta sonu Vehbi Vakkasoğlu’nun da katılımıyla ...
Erzurum'a ne oluyor böyle..!
Erzurum’un Palandöken İlçesine bağlı Yenişehir semtinde okuldan çıkan ...
 
Hayata yeniden tutundu
Erzurum'da 6 yaşında yakalandığı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle son ...
Kayıp kardeşler Mersin'de bulundu
Erzurum Emniyeti Aziziye’de kayıp olan iki çocuğu Mersin’de buldu. Kayıp ...
AK Partililer nikahta buluştu
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tünay Şenocak’ın kızı Seçil Şemocak-Mustafa ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva