Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SPOR
21 Aralık 2010 Salı - 04:18

Kar dışında sorun yok

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi, Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) üyesi 15 yabancı spor yazarı ve Türk gazeteciler tesisleri gezdi.

Kar dışında sorun yok

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi, Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) üyesi 15 yabancı spor yazarı ve Türk gazeteciler tesisleri gezdi.
Türk basın mensuplarıyla birlikte oluşturulan kafileyle bugün Erzurum'a gelen kış sporlarında uzman yabancı gazeteciler, açılış seremonisinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadı'ndan başladıkları turda, Oyunlar için yapılan salonların yanı sıra atlama kulelerini gezdi.
Almanya, İsviçre, Norveç, Güney Kore, Hırvatistan, Kanada, İtalya, Polonya ve Rusya'dan gelen gazeteciler, tesislerin son halini gözlemleyip yetkililerden bilgiler aldılar.
Erzurum'da bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de tesis gezisi sırasında gazeteci heyetiyle bir araya geldi.
Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın da eşlik ettiği gazeteci heyeti, Akgül ile röportaj yaptı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, Erzurum'da şu an yüksek kesimler dışında kar olmadığı ifade edilerek, Oyunların yapılacağı tarihteki hava şartlarının nasıl olacağı yönündeki soruya verdiği yanıtta, 'Erzurum'a kar yağar öyle düşünüyoruz. Kar yağmazsa suni kar sistemleri devreye girecek, onlar da devreye giremezse bu sefer taşıma karla da olsa biz bu organizasyonu gerçekleştiririz' dedi.
Meteoroloji verilerini saat saat takip ettiklerini anlatan Akgül, tesislerde şu anda buz alanlarında ve atlama kulesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını, sadece kar alanlarında böyle bir sıkıntının olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 'Bütün kar alanlarında suni kar sistemlerimizi de kurduk. Ancak yine kar yapabilmemiz için ısının belli bir noktaya düşmesi gerekiyor. Maalesef Erzurum'da her sene bu dönemlerde baktığımızda, geceleri eksi 20'lere kadar dayanan hava sıcaklıkları vardı. Bu sene böyle değil. Hava soğuk olmadığı için suni kar da yapamıyoruz. Ama en azından Oyunların yapılacağı tarihte havanın daha soğuk olacağını biliyoruz. Eğer kar yağmasa bile suni kar sistemlerimizi çalıştırarak kar problemini de aşacağımızı düşünüyoruz. Yüksek bölgelerde sıkıntımız yok, kar var. Eğer suni kar sistemleri de çalışmazsa taşıma karla yapacağız. Bunun bir denemesini yaptık atlama kuleleri için. Yükseklerden kamyonlarla kar taşıdık. Atlama test yarışlarını gerçekleştirdik. Dilerim o hale gelmeyiz. Daha önümüzde bir aydan fazla zaman var. Erzurum'a kar yağar öyle düşünüyoruz. Kar yağmazsa suni kar sistemleri devreye girecek, onlar da devreye giremezse bu sefer taşıma karla da olsa biz bu organizasyonu gerçekleştiririz diye düşünüyorum.'
Yapılan tesislerin, Oyunlardan sonra Türkiye'de kış sporlarının gelişmesi anlamında büyük bir atılım gerçekleştireceğine inandığını anlatan Akgül, tesislerin kesinlikle atıl durumda kalmayacağını, dolu olacağını ifade etti.
Türkiye'nin kış sporlarında çok az sayıda sporcusunun olduğunu, daha önce bu anlamda bir yatırım yapılmadığını hatırlatan Akgül, Erzurum'da yapılan yatırımların tamamının sportif olduğunu aktararak, Oyunlar bittikten sonra bu tesislerde kendi programlarını uygulayacaklarını ve sporcu sayısını artıracaklarını kaydetti.
Yurtdışından da Erzurum'a kamp yapmaya gelecek sporcular olacağını anlatan Akgül, 'Bunun için şimdiden bir ekip oluşturuyoruz. Çevremizdeki ülkelerde olmayan tesislere sahip olacağız. Onları buraya getirerek buraları dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Bundan sonra Erzurum bizim için bir sportif merkez olacak. Kesinlikle bu tesisler atıl kalmayacak, dolu dolu olacak' ifadelerini kullandı. Akgül bir soru üzerine de tesislerin maliyetine yaklaşık olarak 500 milyon lira para harcandığını, 100 bin ile 120 bin lira arasında bir harcamanın da organizasyon için yapılacağını kaydetti. Tesisleşme anlamında sıkıntının kalmadığını, organizasyonun satın almalarını gerçekleştirdiklerini anlatan Akgül, 'Her şey yolunda gidiyor. Biz Erzurum olarak hazırız' dedi.
 
 
 

 
2011 öncesi dev organizasyon
 
Asık yüz itirafı mı, eğitim mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011 öncesi dev organizasyon
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 1. ...
Bu rüya hiç bitmesin..
Türkiye'de ilk kez 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde Erzurum'da ...
Erzurum bir ilki yaşadı..
27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler ...
 
Adı tarihe geçti..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen Türkiye'nin tek, ...
Hava soğumazsa yandık...
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, ...
2011'e anlamlı katkı
Erzurum Kalkınma Vakfı Kadın Kolları tarafından 2011 Dünya Üniversiteler ...
 
Palandöken'de tatlı heyecan
Erzurum'u kayakla atlama test yarışlarının heyecanı sardı. Bugün ve Pazar ...
Çareyi kar taşımakta buldular
Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25. ...
Erzurum 41 Üniversiteyi ağırlayacak
Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, 'Erzurum'da ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva