Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
24 Şubat 2011 Perşembe - 03:08

Karaman, yükselen değerimiz..

Erzurum’un yetiştirdiği gözde bürokratlardan olan Ömer Karaman, İstanbul Sarıyer’in adeta çehresini değiştirdi. İzmir Vali Yardımcılığı görevini yürütürken Sarıyer Kaymakamlığı’na atanan Karaman, üretime yönelik sosyal destek projeleriyle İstanbul’un yükselen değeri haline geldi.

Karaman, yükselen değerimiz..

ERZURUM’UN BÜROKRATİK YILDIZI
Erzurumlu bürokratlar, görev yaptıkları il ve ilçelerde göz doldurmaya devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilçesinde kaymakamlık yapan ve son olarak İstanbul Sarıyer Kaymakamlığı’na atanan Ömer Karaman, hayata geçirdiği projelerle yükselen değer oldu. 2009 yılında atandığı Sarıyer’de, özellikle üretime yönelik sosyal destek projelerine ağırlık veren Karaman, “3B” adını verdiği projesiyle de, adından söz ettiriyor.
KARAMAN’IN HİZMET VİZYONU
Sarıyer’in Erzurumlu Kaymakamı Ömer Karaman, ilçede üretim esaslı olarak yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi. Sarıyer’de, 9 bin 500 hektar orman alanındaki 8 adet orman köyünde 150 ailenin arıcılıkla uğraştığını kaydeden Karaman, 2009 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle 2 ayrı arıcılık kursu açtıklarını ve 66 kursiyere sertifika verdiklerini söyledi. 2010 yılında ise, ilk 4 aylık dönemde 3 arıcılık kursu daha açtıklarını ve 97 kursiyere sertifika verdiklerini anlatan Karaman, “Kaymakamlıkça İlçe Tarım Müdürlüğümüz kanalıyla ilçe arıcıları bir araya getirilmiş ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin de ortak olduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurdurulmuştur. Kooperatif tarafından en kısa zamanda günlük kapasitesi 1 ton/gün olan Bal Paketleme Tesisi kurulacaktır. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına 650 adet anlı kovan alınarak, arı kolonileri 3 farklı bölgeye yerleştirilmiştir. Bu arı kolonileri ile gezginci arıcılık şeklinde ülkemizin değişik bölgelerine gidilerek ‘Kestane Balı’, ‘Çiçek Balı’ ve ‘Çam Balı’ üretilmesi planlanmıştır. Üretilen ballar kooperatif adına ‘Sarıyer’ markalı bal olarak satışa sunulacaktır” diye konuştu. 
SOKAK ÇOCUKLARI BALIK RESTORANLARINDA NİTELİKLİ İŞGÜCÜ OLARAK KULLANILACAK
Sarıyer Kaymakamlığı olarak, ilçede bulunan balık restoranlarına hak ettiği değeri kazandırarak, onları canlandırmak ve ilçeye katma değer kazandırılmasını planladıklarını belirten Kaymakam Karaman, sektörün kalite standartlarını yükseltmeye kararlı olduklarını ifade etti. Mesleki bilgi ve beceriyi artırmaya yönelik, restoranlarda halen çalışmakta olan ve çalışacak nitelikli elemanların yetiştirilmesi için İş-Kur’la birlikte çalışarak Çıraklık Eğitim Merkezi’nde eğitim programları yapılmasını planladıklarını söyleyen Karaman, özellikle sokak çocuklarının bu konuda eğitilerek bu restoranlarda çalıştırılması ve topluma kazandırılmasını hedeflediklerini ifade etti.
Hayata geçirilmesi düşünülen “Beyaz Martı Bayrak Projesi” ile de, gıda mevzuatında belirtilen asgari koşulları yerine getiren toplu tüketim yerlerini ödüllendireceklerini söyleyen Karaman, yasal mevzuatı sağlayan ve kendisini geliştirmeye yönelik adımlar atan işyerlerinin mevcut şartları sürekli iyileştirme ve daha iyinin peşinde olmaları konusunda teşvik edilmesinin düşünüldüğünü dile getirdi.
KARAMAN: SARIYER’DE AB KOORDİNASYON BİRİMİ KURDUK
Sarıyer ilçesi açısından önemli olan “Tarihi Sarıyer Böreği”nin kalite ve özelliklerinin tanıtılması ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasının da planlandığını söyleyen Kaymakam Karaman, “İlçemizdeki Tarihi Sarıyer Böreği’nin imal eden işyeri sahipleri ile toplantılar yapılması ve işyeri sahiplerinin sorunları ve sorunlara yönelik çözümlerin görüşülmesi de, bu projenin kapsamı içerisinde bulunuyor. İşte birbirinden ayrı üç alanda hayata geçireceğimiz ve adına “3B” dediğimiz projeyi bu nedenle çok önemsiyoruz.” dedi.
Öte yandan yine bir ilke imza atarak, Sarıyer ilçesinde Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Bürosu kurduklarını vurgulayan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinde kamu kurum ve kuruluşları arasında eşgüdüm sağlanması ve AB adaylık sürecinde AB fonlarını kullanarak projeler hazırlamak, proje üreten kamu ve sivil toplum kuruluşlarına destek vermek amacıyla ilçemizde AB Koordinasyon Bürosu kurduk. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak olarak, Telli Baba Türbesi'nin restore edilmesi projesini hazırladık.” diye konuştu.
ÖMER KARAMAN, KİMDİR?
13.03.1959 Erzurum'un İspir ilçesinde doğdu. İki Fakülte mezunudur. 1980 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni, 1984 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Akçaabat, Babadağ, Yazhan, Eskipazar, Sarıkamış, Şahinbey'de Kaymakamlık, Giresun ve İzmir'de Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1 yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde kaldı. Eylül 2009’da, Sarıyer Kaymakamı olarak göreve başladı. Karaman, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

 
2011'i mi denetleyecekler?
 
Ruhani'den şiirli tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Op.Dr.Zakir ARAZ 24 Şubat 2011 Perşembe 11:41

TEBRİKLER DEĞERLİ HEMŞEHRİMİZ.ÇALIŞMALARINIZI İZLİYOR VE BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYOR,SEVGİLER SUNARIM.ERZURUMLU BÜROKRATLAR GENELLİKLE HEP BAŞARILI HİZMETLER VERMİŞLERDİR.YETERKİ FIRSAT VERİLSİN.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Çayı'nda 'Cemre İşareti'
Oltu Çayı renk değiştirdi. İlkbahara yaklaşılan bu günlerde Oltu Çayı’nda ...
Altınok'tan ince sitem
Her kar yağışında Palandöken ve Konaklı bölgelerinde yaşanan yolların ...
362 köy yolu kapandı
Son iki gündür yağan karla birlikte Erzurum’da 64 olan kapalı köy yolu ...
 
Bu da yoksulluk bilançomuz..
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara ...
Küçükler gerçeği gördü..
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, mahalle muhtarları ile bir ...
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği tarafından yapılan ...
 
Sağlıkçılara üreme eğitimi
Erzurum il Sağlık Müdürlüğü’nce sağlık personeline ‘Üreme Sağlığı” eğitimi ...
Hem yol açıyor, hem araç kurtarıyorlar
Erzurum’da son 1 ay içerisinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan ...
Güzel'den bildiri tepkisi
Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel de Metin Feyzioğlu ve onun arkadaşı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva