Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
20 Şubat 2010 Cumartesi - 02:23

Kazan’dan zehir zemberek açıklama

Avukat Turgut Kazan, müvekkili Başsavcı İlhan Cihaner'in dosyasının Ergenekon savcılarına gönderilmesinin ardından İstanbul'a geldi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Ergenekon savcıları ile görüşen Kazan çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kazan’dan zehir zemberek açıklama

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, soruşturma dosyasının İstanbul'a kaçırıldığını savunarak, "Bu bir skandaldır. Görevi kötüye kullanma suçu işlenmiştir. Büyük olasılıkla bakanlıkla paslaşarak bu suç işlenmiştir. Hukuk devleti bunun hesabını sormalıdır" dedi.
Avukat Turgut Kazan, müvekkili Başsavcı İlhan Cihaner'in dosyasının Ergenekon savcılarına gönderilmesinin ardından İstanbul'a geldi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Ergenekon savcıları ile görüşen Kazan çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Dosyanın Erzurum'dan kaçırıldığını savunan Kazan, "Erzurum Başsavcıvekili de bunu bilemediği için Erzurum'a verdiğimiz dilekçeyi buraya gelmemişse bir daha vermek için geldik. Yani tutuklamaya ilişkin süreci bundan sonra değerlendirecekler. Sizler haklı olarak büyük ilgi gösteriyorsunuz. O ilginin içinde bilinmesi gereken önemli şey Türkiye'de hukuk devletiyle oynanan bir oyun olduğunu kamuoyunun bilmesini istiyorum" diye konuştu.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) verdiği kararla, özel yetkileri kaldırılan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'dan "militan" diye bahseden avukat Turgutz Kazan, "HSYK bir savcının özel yetkisini kaldırıyor, özel yetkisi kaldırılan savcıya tebligat bakanlıkça zamanında bildirilmeyerek ve bakanlıkla görevden alınan savcı birbirleriyle paslaşıp, dosyanın Erzurum'da kimsenin bilmeyeceği biçimde kaçırılması tezgahı hazırlanıyor. Yani bu da Erzurum'daki savcının bir savcı değil, bir militan olduğu ve
bakanlıkla iç içe bir görev yapıldığını ortaya koyuyor. Ve bakanlık diyor ki biz zamanında bildirdik. Zamanı 16.17. Yargıyla ilgili özel yetkiyi ilgilendiren HSYK kararı anında bildirilir. Ama bakanlık yine suçüstü yakalanıyor. 16.13'te bu savcının 'yetkisi kaldırılmış militanın' dosyalarla ilgili, çuvallarla ilgili bir şeyler yapılabileceğinden kuşkulanıyoruz, bakanlık burasını bilmiyor" şeklinde konuştu.
Kazan, dosyaların kaçırılmasından kuşkulandıkları için 16.13'te mahkemeye dilekçe verdiklerini belirterek, "Saati yazılı. Diyoruz ki 'bu savcı bize çuvalları açalım' diyor. Bizim de bir çeşit tutanağa imzamı sağlamaya çalışıyor. Oysa yetkisi kaldırılmıştır. Bunu da bütün Türkiye duymuştur. Kendisinin de, sizin de duymuş olmanız gerekir. Çuvallara ilişkin kuşku duyduğumuzu belirterek, çuvallardaki belgelerin yani Erzincan Savcılığı'ndaki soruşturma meselesinin güvenlik altına alınmasını bekliyoruz. Yani militandan kuşku duyduğumuzu belirterek, belgelerin güvenlik altına alınmasını istiyoruz. Erzurum'daki mahkeme ise saat 17.00 itibariyle savcılığa böyle bir tebligat yapılmadığı için talebimizi reddediyor. Bakanlık diyor ki 16.17'de bildirdik. Bakanlık buna da bir gerekçe bulup, açıklayacaktır. O gerekçeyi de o zaman tartışırız" dedi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekili'nin de dosyanın kaçırıldığını bilmediğini ifade eden Kazan, 'kaçırma' deyiminin kendisine ait olduğunu vurguladı. Kazan şöyle konuştu;
"Onlar dosyanın orada olduğunu sanıyordu. Dilekçelerimizi aldılar, havaleleri var. Tabi başsavcıvekili de bilmiyordu. Çünkü dosya kaçırılmıştı. Bu bir skandaldır. Görevi kötüye kullanma suçu işlenmiştir. Büyük olasılıkla bakanlıkla paslaşarak işlenmiştir. Hukuk devleti bunun hesabını sormalıdır."
Turgut Kazan, "Neden dosyaların buraya gelmesini istemiyorsunuz", sorusuna ise, "Ben bir suç işlendiğini söylüyorum. Çünkü bir insanı tutukluyorsunuz, tutuklamaya ilişkin süreci beklemeden tutukluluğu sürdürebilmek için dosyayı kaçırıyorsunuz. Dosya yollarda sürünecek, burada incelenecek, yeni bir süreç başlayacak. Bir insan da, bir başsavcı da tutuklu olacak. Bir suç işlenmiştir, bir güven sorununu tartışıyoruz. Güven sorununu o militan nedeniyle dile getiriyoruz" diye yanıt verdi.

 
Bunlar da Genç Dadaşlar
 
Aksak da tartışmalara katıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaleli 25 Şubat 2010 Perşembe 04:02

Koskoca Amerika süper güç , jandarma , dünyayı yöneten tek güç ! Iraka girecek operasyon yapacak da Türkiye'de birşey yapmayacak herhangi bir operasyon yapmayacak inanıyormusunuz buna ?? anlayan anladı , saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
Neco 24 Şubat 2010 Çarşamba 14:52

Darbe diyenler bence sivil bir ufak darbe yaptılar ben cahilim ama bunu anlamak çok kolay.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunlar da Genç Dadaşlar
Erzurum Adliyesi Önünde Açıklama Yapan Genç Siviller, Hâkimler Savcılar ...
Erzurumlu Avukatlar'dan itiraz!
Erzurum Barosu'na Kayıtlı Yaklaşık 30 Avukat, Haklarında Suç Duyurusunda ...
Memur-Sen İl Temsilcisi : Yargıçlar Devleti İstemiyoruz
Memur-sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi, Yürütme Yetkisine Müdahale ...
 
Dilencilerin gözü döndü...
Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın Düzenlediği Operasyonda ...
EMNİYET MÜDÜRÜ ÇELİK’TEN BAŞKAN CENGİZ’E ZİYARET…
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ...
Daşkaya'dan dadaş üslubu
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Ankara’da ...
 
CHP'den Erzurum çıkarması
Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan ...
İşçilere Hayırlı olsun
Palandöken Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında üzerine uzlaşılan ...
Barolardan ortak tepki
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tutuklanmasıyla ilgili olarak özel ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva