Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>SÄ°YASET
18 Aralık 2018 Salı - 12:40

Koca sağlıkta 2023 vizyonunu paylaştı

2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile 2017 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor. İçişleri, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçeleri görüşüldü.

Koca sağlıkta 2023 vizyonunu paylaştı

2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile 2017 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor. İçişleri, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçeleri görüşüldü.

BAKAN KOCA’NIN SUNUMU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni açılan şehir hastanelerini fırsata dönüştürerek, üniversitelerle birlikte sinerji oluşturacak bir modelle en modern teknoloji ve en uygun mekanların en yüksek nitelikteki insan kaynağıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunulduğu bir döneme geçmek istediklerini kaydederek, "Oldukça düşük maliyetlerle vatandaş memnuniyetini yüksek tutmayı başaran sağlık sistemimize yeni katacağımız hizmet modeliyle ülkemizi sağlık turizmi üssü haline getirmek zor değildir. Sağlık alanında dijitalleşmeye hız vererek vatandaşlarımızın sağlık hizmetinin her aşamasına erişimini kolaylaştırmayı, doğru zamanda doğru yerde hizmet almalarını sağlamayı ve karar destek sistemleri yardımıyla kaynakların daha verimli kullanılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

SİGARA PAKETLERİ TEK TİP

Koca, sigara paketlerinin tek tip olacağını belirterek, "Sigara paketleri üzerinde cazibeyi arttırıcı herhangi bir unsur bulunduramayacaktır. Sağlık, spor ve eğitim veren yerlerde sigara satışlına yasak getirilmiştir. Ayrıca, sinema, tiyatro, internet ortamında sigara reklamı anlamı taşıyabilecek herhangi, bir görüntünün bulunması da yasaklanmıştır" şeklinde konuştu.

ACİL SERVİSLER

Hastanelerin acil servislerini yeniden yapılandırdıklarını belirten Koca, "Acil servislere başvuruları azaltmak için mesai dışı poliklinik hizmetleri başlatılmıştır. Hasta yoğunluğu fazla olan eğitim araştırma hastanelerimizde acil servis fiziki mekanlarını yeniden düzenliyoruz. Ayrıca, sahada çalışan sağlık personelimizin iş yükünü azaltmak ve hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına önümüzdeki aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlarda 6 bin 500 kişilik atama yapıyoruz. 2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere toplam 25 bin sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz" dedi.

Şehir hastanelerine ilişkin olarak Koca, "Kamuoyunda bazı platformlarda ve burada dile getirildiği gibi, şehir hastanelerinde özellikle garanti konusu çok konuşulan bir konu. Altını çizerek söylüyorum, hasta garantisi verildiği iddiaları gerçek dışıdır. Ne acil hizmetlerinde ne poliklinik muayenelerinde ne yatan hastada yani yatak doluluk oranında ne de herhangi bir ameliyat sayısında herhangi bir taahhüt ve garanti söz konusu değildir. Laboratuvar ve görüntüleme gibi miktara bağlı hizmet alımları konusu da çarpıtılmaktadır. SUT fiyatlarına göre önemli bir oranda indirim yapılması için belirlenen eşit değerler sayesinde, laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğimiz oranda ucuza temin edilmektedir. Yüzde 70'e kadar yüzde 40 indirim yapılmakta; yüzde 70'in üzerinde görüntüleme için yüzde 40, laboratuvarlar için ayrıca yüzde 15 indirim yapılmakta. Şu an hepimizin şikayet ettiği SUT fiyatları yani bunlarla hizmet üretilemez dediğimiz fiyatlar hiçbir şekilde değişikliğe uğramadan, aynı fiyatlar üzerinden indirim yapılarak sağlanmakta yani MR 62 lirayla bu indirim sayesinde 23 liraya kadar inebilmektedir, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir hizmet yoktur" ifadelerini kullandı.

 
'Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz'
 
"Bu millete kimse bedel ödetemeyecek”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Biz ‘Hakka tapan’ ecdadın torunlarıyız’
Milletvekili Aydemir, ‘‘Korkma’ vurgusuyla başlayan ve nihayetinde, asırlara ...
Gül: ‘İhanetlerinin hesabını yargı önünde veriyorlar’
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ mensuplarının ihanetlerinin hesabını ...
Yerel seçim takvimi yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne ...
 
Bahçeli: “Bedelini ağır öderler”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fransa’yı ...
Yıldırım’dan vicdani değerler vurgusu
Yıldırım, “Dostlarımızın sırtımızı sıvazlamaları iyi bir şey ama yeterli ...
Aydemir’den ‘Hedef 2023’ istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ülke meselelerine sahip ...
 
Mahallebaşı’nda Sekmen coşkusu
Mahallebaşı esnafını Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağırlayan ...
Medyadan Sekmen’e teşekkür ziyareti
Türkiye Gazetesi Bölge Müdürü Özcan Bilgin Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Aydemir’den toplumsal vicdan vurgusu
Milletvekili Aydemir, '‘Ötekileştirme anlayışıyla mücadele etmek, bütünleşme ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva