Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
'Temsilci Genç'ler açıklandı
'Temsilci Genç'ler açıklandı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>GÜNDEM
16 Şubat 2010 Salı - 07:04

Kur'an Kursu'na saldırdılar

Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde, bölücü örgüt sempatizanlarınca çıkarılan olaylar halkın tepkisini topladı. Hakkari'de saldırganlar kuran kursuna molotof kokteyli attılar. İbadethane kapsamındaki kursa yapılan saldırı, "bölücülerin dini yoktur" anlayışını belgeledi.

Kur an Kursu na saldırdılar

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 15 Şubat'ı protesto eden göstericilerle polis arasında olay çıktı.
Kepenklerin açılmadığı ilçede, Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle Büyük Ağrı Caddesi'ndeki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı önünde gruplar toplanmaya başladı. Buradan yürüyüşe geçen kalabalık, Belediye Meydanı'ndaki İnsan Hakları Anıtı'nın önünde basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz'ın kalabalığın olaysız dağılmasını istemesine rağmen, bir grup gösterici Büyük Ağrı Caddesi üzerinde polislere taşla saldırdı. Polislerin göz
yaşartıcı gaz ve tazyikli suyu ile müdahale ettiği kalabalık, havai fişek ve taşlarla saldırısını sürdürdü. Savaş alanına dönen ilçe merkezinde olaylar halen devam ediyor.
Kars'ta, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 11. yıl dönümü nedeniyle bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partililer (BDP), yürüyüş yaptı.
Merkez Belediye İş Hanı'nda bulunan parti binası önünden Faikbey Caddesi ile Digor Durağı'nın kesiştiği yere kadar slogan atarak yürüyen kalabalık, çeşitli sloganlar atarak 15 Şubat'ı kınadı. Polisin uyarılarına rağmen slogan atan partililer, Digor Durağı'nda basın açıklaması yaptı.
Kalabalık adına basın açıklamasını BDP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Boşnak'ın okumasının ardından, grup tekrar parti binasına kadar yürüdü. Polis geniş güvenlik önlemi alırken, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
OLAY..OLAY..OLAY
Iğdır'da Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto eden göstericilerle polis arasında olay çıktı.Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır İl Başkanlığı önünde, BDP'li Iğdır milletvekili Pervin Buldan'ın da katılımıyla yapılan basın açıklamasının ardından, kalabalık yürüyüşe geçti. Buldan'ın da eşlik ettiği yürüyüşte göstericiler, ellerinde Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyarak Rıza Yalçın Caddesi'nden Doğubayazıt Caddesi'ne doğru ilerledi. Uyarıları dikkate almayan kalabalıkla polis arasında olaylar çıktı. Polis kalabalığa biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale ederken, çok sayıda göstericinin
ise gözaltına alındığı bildirildi.
GÖZALTI
Iğdır'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 11. yıldönümü nedeniyle izinsiz gösteriler devam ederken, 16 kişi gözaltına alındı.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 11. yıldönümünü protesto eden göstericiler ile polis arasında çıkan olaylar devam ediyor. Olaylara karışan 16 gösterici polis tarafından gözaltına alındı. Göstericiler ara sokaklarda lastik yakarak taşlarla barikat kurarken, kentte güvenlik önlemleri arttırıldı.
15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ
Muş'ta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından yapılan açıklamada, terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi protesto edildi.
Yukarı Çarşı mevkiinden Belediye Meydanı'na kadar yürüyen BDP'liler, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan BDP İl Başkanı Faruk Yıldırım, 15 Şubat'ın uluslararası bir komplo olduğunu savundu. Birçok devletin bu komploda rol aldığını iddia eden Faruk Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana çözme becerisi gösterilmeyen Kürt sorunu, 15 Şubat 1999'dan itibaren farklı bir boyut kazanmıştır. Bilindiği gibi son 20 yıllık savaş sürecini sona erdirme ve Kürt sorununu
barışçıl demokratik yöntemlerle çözme konusunda arayışların yoğunlaştığı ve bunun olanaklarının ortaya çıktığı bir dönemde, PKK lideri Abdullah Öcalan uluslararası bir komployla Türkiye'ye teslim edildi. Birçok devletin rol aldığı bu komploda hem uluslararası hukuk hem de temel hak ve özgürlükler ihlal edildi. Bu komploda yer alan herkesin farklı hesapları olsa da ortaklaştıkları noktanın Kürt sorununu çözümsüzlüğe mahkum etmek olduğu, komplodan sonra yaşanan gelişmelerden de anlaşılmaktadır. Onurlu bir barış
ve demokratik çözüm için ısrarımızı kararlı bir şekilde devam ettireceğimizi, bir kez daha 15 Şubat uluslararası komplosunu kınadığımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardından BDP'liler olaysız bir şekilde dağıldı.
Muş'un Varto ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partililer (BDP) terörist başı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etti.
Sabah saatlerinde BDP İlçe Başkanlığı binası önünde bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Gülşen Değer'in de bulunduğu kalabalık, Eski Belediye İş Hanı önüne kadar yürüyerek sloganlar attı. Burada BDP Varto ilçe Başkanı Ethem Han tarafından yapılan basın açıklamasının ardından, kalabalık tekrar aynı güzergahta yürüyerek parti binasına geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle Barış ve Demokrasi Partisi'nin Van İl ve Merkez İlçe Başkanlığı'na siyah bez asılırken, uyarıldığı iddia edilen esnafın bir kısmı ise kepenk açmadı.
Polis ekipleri, günler öncesinden kepenk kapatmaları konusunda uyarıldığı iddia edilen esnafın iş yerlerini açmaları için sabahın erken saatlerinde güvenlik tedbirleri aldı. Cumhuriyet, Kazım Karabekir ve Hastane Caddeleri gibi Van'ın en işlek yerlerindeki esnafın tümü günler öncesinden yapıldığı iddia edilen uyarılara rağmen kepenklerini açarken, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'nin ara sokaklarındaki esnafın bir bölümü sadece kapı kısmının kepengini açtı. Esnafın büyük
bir bölümünün ise hiç iş yerlerine gelmediği gözlemlendi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren ara sokaklarda güvenlik tedbirleri alan ve oluşturdukları 3-5 kişilik devriye ekipleri ile vatandaşların iş yerlerini açmaları konusunda uyarılarda bulunan polis ekipleri, kepenkleri tamamen kapalı olan iş yerlerini de kamerayla görüntüleyerek kayıt altına aldı. BDP Van İl ve Merkezi İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu 4 katlı binanın ara sokaklara bakan her iki tarafına ise 'yas' anlamına gelen büyük boy birer siyah bez parçası asıldığı gözlendi.
HAYAT DURDU
Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 11. yıl dönümü nedeniyle Hakkari il merkezi ile ilçelerinde esnaf kepenk açmazken, şoförler de kontak kapattı.
Önceki gün BDP'nin basın açıklaması sonrasında olayların çıktığı Hakkari'de bugün sabah saatlerinde esnaf kepenk açmadı. Bazı okullarda doluluk oranı yarı yarıya düşerken, birçok dershane öğrencisinin ise bugün ders başı yapamadığı bildirildi. Hayatın tamamen durduğu Hakkari'de cadde ve sokaklar boş kaldı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda biriken çöpleri kaldırırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise çarşı merkezi başta olmak üzere şehrin değişik noktalarında olası olaylara karşı zırhlı
araçlarla güvenlik önlemi aldı.
15 Şubat'ı 'kara gün' olarak ilan eden BDP Hakkari İl Başkanlığı binasına siyah bez asıldı. Hakkari-Van ile Hakkari ile ilçeler arasında yolcu taşımacılığı yapan araçlarla kent merkezinde çalışan taksi şoförleri kontak açmazken, Hakkari'de sessizlik sürüyor.
KUR'AN KURSUNA MOLOTOFLU SALDIRI
Hakkari'de çıkan olaylarda bir Kur'an kursu binasına molotofkokteyli atılırken, göstericilerden kaçarken damdan düşen polis memurunun ise ayağı kırıldı.
Yeni Mahalle'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na giden yola barikat kuran gruba polis zırhlı araçlar eşliğinde biber gazı ile müdahale etti. Zaman zaman zor anlar yaşayan polis, silahla havaya ateş açtı. Sivil polislerin mahalle arasında bir genci gözaltına alarak tartaklaması ise gerginliğe neden oldu.
Yeni Mahalle'de bulunan Seyit Tahir Kur'an Kursu'na ise molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Binanın camlarını da kıran grup, Kur'an kursunun dış duvarına yasa dışı yazılar yazdı.
Olaylarda bir polis kalabalıktan kaçarken damdan düşüp ayağını kırarak, bir polis ise taş darbeleri sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Göstericilerden 5 kişi gözaltına alındı. Bu arada okuldan dönen ve gaz bombalarından etkilenen çocuklar ise ailelerinin yardımıyla evlerine gitti.

 
Kıbrıs'a sanat çıkarması
 
Erzincan Başsavcısı gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıbrıs'a sanat çıkarması
Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ...
Bakırcı Camisi ibadete açılmayı bekliyor
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı restorasyon çalışmaları çerçevesinde ...
Astsubaya Ergenekon Tutuklaması
Ergenekon soruşturması kapsamında Kırklareli'nde görev yapan bir astsubay, ...
 
Org. Berk adliyeye çağrıldı
3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi ...
Ege’de dadaşlardan güç birliği
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı.
GENÇ SİYASETÇİDEN İDDİALI TESBİTLER
CHP Yakutiye İlçe Kongresi Tufan Düğün salonunda yapıldı. İlçe başkanlığı ...
 
Bravo Altınok!
Erzurum İl Özel İdaresi, İlçelerdeki Köydes Hizmetlerini Daha Hızlı, Kontrollü ...
ERZURUM'DAN BİR ENSTANTANE
Erzurum'da seyyar satıcı R. A., iki yıl önce anlaşamayarak ayrıldığı karısı ...
Erzurum'un gurur abideleri
Erzurum beşeri sermayesiyle marka il. Ne ki kıymetini bilmiyor, övüncümüz ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva