Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 11:02

Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı

Malazgirt Zaferi’nin 948'inci yıl dönümü münasebetiyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen görkemli bir açılışla kutlamaların startı verildi.

Malazgirt Zaferi kutlamaları başladı

Malazgirt Zaferi’nin 948'inci yıl dönümü münasebetiyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen görkemli bir açılışla kutlamaların startı verildi.

28. Ahlat Avrasya Kültür Buluşması ve 1071 Malazgirt Zaferi’nin 948'inci yılı kutlamaları, Çarho mevkiindeki 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı'nda başladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklı yolda başlayan kortej yürüyüşünden sonra protokol konuşmalarıyla devam etti.

İlk olarak konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, geçtiğimiz günlerde Ahlat’tan Van’a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a Allah’tan rahmet diledi. Ahlat’ın binlerce yıllık mihenk taşı olduğuna vurgu yapan Çağatay, “Binlerce yılık tarihimizin mihenk taşı Ahlat’tayız. Hemen arkamızda tespit edilmiş 10 bin civarında şehadete eren yiğitlerin huzurundayız. Şu bayrakların altında etkilenmemek mümkün değil. Bizlere burayı yurt edenlerden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızın işareti ile devletimizin her kademesi Ahlat’a gözünü dikmiş durumda. Ahlat sakin şehir unvanı aldı, sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeği haline geldi. Kıbrıs’tan gelen gençlerden bahsediliyor. Ahlat Kıbrıs’tır. Kıbrıs Ahlat’tır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Oktay Çağatay’ın ardından bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise geçmişlerinin Çanakkale ile başlayıp Ahlat’ta devam ettiğini söyledi. Kiler, “Geçmişini unutan devletlerin geleceği olmaz. Çanakkale ile başlayan, Malazgirt ve Ahlat’la devam eden geçmişimizi unutmama çabası için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ikinci köşkü Ahlat’a yapıyor. Bitlisliler olarak Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“VATAN, VAZGEÇİLMEZ HAK MÜCADELESİNİN YERİDİR”

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da, Hira’daki ‘Oku’ emri ile başlayan bir medeniyetin çocukları olduklarını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Hira’da ‘Oku’ emri ile başlayan büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Malazgirt’te, Mezopotamya’ya, Kudüs’e, Endülüs’e uzanan büyük bir medeniyetiz. Anadolu’da büyük bir başlangıç yapan Yüce Allah’a şükürler olsun. Vatanımız, bayrağımız ve toprağımız için dün olduğu gibi bugünde canımızı vermeye hazırız. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Vatan, vazgeçilmez hak mücadelesinin yeridir. Ahlat Malazgirt’tir. Buradan başladı, ilelebet devam edecektir. Dün ecdadın vatan olarak bıraktığı Kıbrıs’taydık. Bugün Anadolu şehitlerini anmak ve anlamak üzere 160 gencimizle birlikte dedelerinin kabrine geldiler. Allah bu vatanı bölmek isteyenlere karşı duracak en şiddetli gençler olmayı nasip etsin.”

Konuşmaların ardından çeşitli gösterilerle devam eden açılış programına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yılmaz, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

 
Kırgız Türkleri Van’da buluştu
 
‘Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırgız Türkleri Van’da buluştu
“Ata yurdundan Anayurduna Kırgız Kardeşler Van’da Buluşuyor” projesi kapsamında ...
Tiyatro yazarlığında Erzurum farkı
Kurt, “Üniversitelerin yazarlık bölümlerinde okuyan öğrencileriyle atölye ...
“Bu topraklar çok mübarek topraklar”
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ...
 
Osmanlı padişahlarının sikkeleri bulundu
Bitlis Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında Yavuz Sultan Selim ve ...
Işıklı ve ekibi tarihe mercek tutuyor
Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan ...
VIII. Altay Toplulukları Sempozyumu başladı
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumunun ...
 
“Dönerin kökeni Orta Asya’ya dayanıyor"
Prof. Dr. Kamil Bostan dönerin bir Türk yiyeceği olduğunu savunarak, “Dönerin ...
83 yaşındaki 'Dadaş Necati' Türkiye fenomeni
Erzurum’da ikamet eden 83 yaşındaki ‘Dadaş Necati’ lakaplı Necati Tutaş, ...
Çomaklı Aşkale Kültür Festivali’nde “Kara Fatma”yı anlattı
Palandöken Gazetesi köşe yazarlarından Zekiye Çomaklı, Aşkale Kaymakamlığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva