Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Kasım 2018 Cuma - 16:46

Memiş: “Erzurum’un potansiyeli Türkiye’yi etkiler”

Vali Memiş, ‘Biz buradan Erzurum’dan Ankara’yı harekete geçirebiliriz, o potansiyelimizin olduğuna inanıyoruz.’ dedi

Memiş: “Erzurum’un potansiyeli Türkiye’yi etkiler”

Erzurum Kırmızı Et Kümesi 2’nci Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, DAP Başkanı Adnan Demir, KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpınar, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan konunun uzmanları katıldı.

BRİFİNG SÜRECİ

Erzurum’da göreve başlayalı 10 gün olduğunu hatırlatan Vali Okay Memiş, kurum ve kuruluşlardan il brifingleri aldığını söyledi. Dün de tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirildiğini kaydeden Vali Okay Memiş, “Şehrimizin dinamiklerinin önemsiyoruz ve bu çerçevede hiç vakit kaybetmeden hızlıca yol almamız gerektiğine inanıyoruz. Elimizdeki verilere göre Türkiye’deki en büyük mera alanına sahibiz. En verimli ve en nitelikli en büyük mera Erzurum ilimizde. Aynı şekilde büyükbaş hayvancılıkta Türkiye ikincisiyiz sayısal rakamlar itibariyle. Küçükbaş hayvancılıkta da en iyi illerin başında geliyoruz” dedi.

BESİCİLİK

Kırmızı et tüketiminin ülkelerin gelişmişlik seviyesini belirleyen faktörlerden biri olarak kabul edildiğini vurgulayan Vali Okay Memiş, konuşmasında şunları ifade etti: “Biz bu potansiyeli daha fazla nasıl geliştirebiliriz, nasıl iyiye gidebilir, nasıl istihdam sağlayabiliriz? Türkiye’de et ithal edilmek durumunda kalındı. Bunun uzun süreli bir politika olacağını düşünmüyoruz, geçici politika olacağına inanıyoruz. Sayın bakan ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamaları o yönde. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Erzurum iline yakın ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. Biz buradan Erzurum’dan Ankara’yı harekete geçirebiliriz, o potansiyelimizin olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız kamu harcamalarında istihdamı nasıl yaratabiliriz, istihdama nasıl yol açabiliriz gerekçesiyle hareket ediyoruz. Yapmamız gereken daha inovatif, yenilikçi, katma değeri yüksek ürünlerle Erzurum’daki hayvancılığı ve kırmızı et üretimini canlandırabiliriz. Et kombinası ve diğer yapılacak işleri de bugün konuşacağız.”

BİZ BAŞARILI OLURSAK TÜRKİYE BAŞARILI OLUR

“Bizler çalışmak için geldik, sizleri dinleyeceğiz. Dersimize iyi çalışacağız ve hizmet edeceğiz. Bütün sektör temsilcilerinin taleplerini yerine getirmek bizim görevimiz” diyen Vali Okay Memiş, “Biz ağalık paşalık yapmaya gelmedik sizleri dinleyeceğiz mümkün olanlar, makul olanlar, yapılabilir olanlar bizim için emirdir. Samimiyetle hizmet için geldik. Umarım başarılı oluruz. Hep birlikte Erzurum başarılı olursa Türkiye başarılı olur. Bizim potansiyelimiz Türkiye’nin et üretimini etkileyecek kadar önemli, hayvancılığı olumlu etkileyecek kadar önemli. Üreticinin cebine para girmesi için daha vizyoner bir bakış açısıyla somut adımlar atmamız lazım. Gerekirse kendi yağımızla kavrularak Erzurum olarak Türkiye’de varız dememiz lazım” diye konuştu.

ET ÜRETİMİ

Kırmızı et üretim ve işlenmesine yönelik gerçekleştirilen toplantının yaklaşık bir yıl önce başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, önemli çalışmalar yapıldığını anlattı. Artık sonuna gelen çalışmanın bir amacının da et ve hayvan ithalatını durdurmaya yönelik olduğunun altını çizen Sekmen, “Ülkemizde et ithal edilmesin istiyoruz. Dışardan hayvan getirmeyelim. Diğer devletler gibi kendi ülkemizde çözmenin gayretinde olalım istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlet. Bu konuyu mutlaka çözecek. Bakanlığımızın başlattığı çalışmayla bizlerde paydaş olarak bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Kredilendirme Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Tülin Teker, projeyle ilgili sunum yaptı.

 
Erzurum için lider il hedefi
 
“Köyden Külliyeye Giden Bir Başarı Hikayesi”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maliye Bakanlığı Erzurum verilerini paylaştı
Erzurum’un Ekim ayı bazlı vergi tahsilat oranı yüzde 66,22 olarak açıklandı
“Kar nimettir”
Vali Memiş, “Hem Türkiye’de hem de dünyada tanınır bir merkez olmak hayalimiz ...
Bakan Pekcan müjde verdi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kredi ve Kefalet Kooperatiflerince uygulanan ...
 
Varank destekleri açıkladı
Varank Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı desteklerini açıkladı. ...
Erzurum’un kredisi yüksek
TBB Eylül ayı nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da ...
2. OSB bilgilendirme toplantısı yapıldı
Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ...
 
‘Çatak Projesi'yle çiftçilere destek veriliyor’
Pakdemirli, "Bu yılki ödemeleri de gerçekleştirdiğimizde 3 yıl süre için ...
Çoruh vadisine 8.1 milyonluk yatırım
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 2018 yılında yürütülen ...
Oktay: "4 bin civarında FETÖ'cü tasfiye edildi"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Adalet teşkilatımız, gerekli mekanizmaları ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva