Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
20 Ocak 2011 Perşembe - 03:55

Mühendislikte bilişim atılımı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bilişim yatırımları zincirine bir yenisini daha ekliyor. Fakülte yönetimi, geçtiğimiz aylarda açılan yeni bilgisayar laboratuarlarına ek olarak, Bilgisayar Destekli Çizim Salonu kurmak için harekete geçti.

Mühendislikte bilişim atılımı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bilişim yatırımları zincirine bir yenisini daha ekliyor. Fakülte yönetimi, geçtiğimiz aylarda açılan yeni bilgisayar laboratuarlarına ek olarak, Bilgisayar Destekli Çizim Salonu kurmak için harekete geçti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, “Bilgisayarlarla donatılacak olan çizim salonumuz, ikinci yarıyıl eğitimlerinden önce tamamlanmış olacak.” dedi.
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Destekli Çizim Salonu’na kavuşturuluyor. Geçtiğimiz yıl öğrencilerin istifadesine sunulan bilgisayar laboratuarlarına ek olarak yeni kurulacak olan çizim salonunda, 60’yakın bilgisayar ve çifte projektör bulunacak. Dekan Prof. Dr. Cafer Çelik, Mühendislik Fakültesi olarak yeni bir yatırım için harekete geçtiklerini söyledi. Fakülte içerisinde tahsis ettikleri bir bölümü, Mühendislik eğitimi alan öğrenciler için Bilgisayar Destekli Çizim Salonu’na dönüştüreceklerini kaydeden Çelik, 250 bin lira maliyete sahip olan projenin, ikinci yarıyıl için hazır hale getirileceğini kaydetti. Bilgisayar Destekli Çizim Salonu’nda 60’a yakın bilgisayar, çifte projektör cihazı ve internet imkanı bulunacağını vurgulayan Çelik, iklimlendirme sistemine sahip olacak salonun, çok amaçlı teknik çizim dersleri için de kullanılabileceğini söyledi.
Fakültede yeni kurulacak olan birimin, öğretim yılı sona ermeden tamamlanması ve hizmete sokulması için her türlü imkanı seferber ettiklerini kaydeden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, inşaat çalışmalarının önümüzdeki 10 içerisinde tamamlanmasını planladıklarını bildirdi. Çelik, “Yapım işlemleri sona erdikten sonra salonun iç dizaynı ve bilişim sistemlerinin kurulumu sağlanacak. İkinci yarıyıl başlamadan salonumuz hizmete hazır hale gelecek.” diye konuştu. 
 
DEKAN CAFER ÇELİK: FAKÜLTEMİZ, TÜRKİYE’NİN SAYILI FAKÜLTELERİ ARASINDA…
Mühendislik Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilere, mühendislik eğitimi için gerekli her türlü eğitim imkanını sunmaya çalıştıklarını anlatan Dekan Prof. Dr. Cafer Çelik, geçtiğimiz aylarda fakülte bünyesine yeni bilgisayar laboratuarları kazandırdıklarını anımsatarak, “Fakültemiz, sahip olduğu imkanlar ve bilişim teknolojileri altyapısıyla, Türkiye’nin sayılı fakülteleri arasında yer alıyor. Amacımız, öğrencilerimize yüksek kalite standartlarında mühendislik eğitimi vermek ve eğitimleri için gerekli her türlü araç, gereç ve materyali sunmaktır. Yeni çizim salonumuz, fakültemize ve öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun. ” ifadelerini kullandı.
Öte yandan 2011 Kış Oyunları dolayısıyla erken başlayan yarıyıl tatilini de değerlendirmeyi fırsat bildiklerini dile getiren Cafer Çelik, “Fakültemizde bakım ve onarım çalışmalarını gerektiren durumlar vardı. Okulların tatile girmesiyle birlikte bu eksiklikleri de ortadan kaldırmayı kararlaştırdık. Bu yöndeki çalışmalarımız da ayrıca yürütülüyor. Yarıyıl tatili bitip, öğrencilerimiz okula geldiklerinde yeni bir bilgisayar destekli çizim salonuyla bakım ve onarımdan geçirilmiş bir fakülteyle karşılaşacaklar.” dedi.

 
Sağlıkta yoğun bakım açılımı
 
16 okula hijyen ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YİBO'lara SODES desteği
Erzurum’da 6 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), SODES kapsamında ev ...
A.Ü.'den Sanat Tarihi hizmeti
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından hazırlanan “Sanat ...
A.Ü. Kütüphanecilikte marka
Atatürk Üniversitesi Kütüphanesi, geniş kitap koleksiyonu sayesinde Türkiye’nin ...
 
30 bayan hafız diplomaya kavuştu
Erzurum Palandöken Müflüğü'ne bağlı kız Kur'an kurslarından mezun olan ...
31 hafız icazet aldı
Yakutiye Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları’nda hafızlığını ikmal eden ...
Düzgün'le gururlandık
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver ...
 
Davutoğlu'ndan A.Ü'ye övgü
Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin Kafkas ...
Koruncuklar için tırmandılar
Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün dağcıları, Türkiye’nin ve ...
Kütüphanecilikte bir ilk
Erzurum İl Halk Kütüphanesi, okuyucu sayısında rekora doğru koşuyor. Okuma ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva