Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
18 Aralık 2009 Cuma - 15:35

MİLLETİN KAFASI ALLAK PULLAK!

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü Ergenekon soruşturması Ankara’da üst düzey güvenlik bürokrasisinde yankılanmaya devam ediyor. Başbuğ'un Trabzon'da yaptığı sert açıklama, Başsavcı Şanal'ın Erzurum'da yürüttüğü Ergenekon soruşturmasının 3. Ordu Komutanı'na dek uzandığı haberinin ertesine denk geldi...

MİLLETİN KAFASI ALLAK PULLAK!

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü Ergenekon soruşturması Ankara’da üst düzey güvenlik bürokrasisinde yankılanmaya devam ediyor. Son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un dün sabah yaptığı sürpriz sertlikteki açıklamanın bazı bölümleri bu soruşturmayı ve soruşturmanın yapılış biçimini hedef alıyor. Aynı soruşturma daha önce de Milli İstihbarat Teşkilatı MİT’in kapalı kapılar ardındaki tepkisine neden olmuştu.
Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Şanal soruşturmasını, İstanbul’da yürüyen Ergenekon soruşturması nedeniyle bir avukatın bürosunda ele geçirilen ve büyük tartışma yaratan ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın Erzincan başta, bölgede uygulamaya konulduğu iddiası üzerine bina ediyor.
Hatırlanacağı gibi Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Şubesi’nde çalışan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından kaleme alındığı öne sürülen ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın gerçek olup olmadığı üzerinde sonuçsuz ama gergin bir tartışma yapılmış, Başbuğ bu planın varlığını kesin bir dille reddetmişti. Ancak planın, Albay Çiçek tarafından imzalanmış orijinalinin İstanbul’daki Ergenekon savcılarına iletildiği, orijinal belge üzerinde yapılan Adli Tıp incelemesinde de imzanın Dursun Çiçek’e ait olduğunun belgelendiği ortaya çıkmıştı.
‘İrticayla Eylem Planı’ esas olarak Fethullah Gülen hareketini oluşturan cemaatin toplandığı evlere silah-bomba vs. yerleştirilerek tuzak kurulmasını, böylece cemaatin terörle bağlantılandırılmasını öneriyordu. Erzurum’daki Özel Yetkili  Başsavcı  Şanal, soruşturması sırasında bu yönde komplo delillerine ulaştığını düşünüyor. Savcının böyle düşünmesinin ardında ise, Radikal’in elde ettiği bilgilere göre iki tane gizli tanığın ayrıntılı ifadeleri yatıyor.
Yine Radikal’in edindiği bilgilere göre, bu gizli tanıklardan biri, aynı zamanda Erzincan’da bir gölete atılmış olan patlayıcıları ve bir cep telefonunu tesadüfen bulan kişi. Savcılığın, göle atılmış cep telefonundan çıkan SİM kart üzerinde inceleme yaptığı ve bazı bağlantılara ulaştığı öne sürülüyor.

Üç asker ve üç MİT’çi tutuklandı
Göldeki patlayıcıları ve telefonu bulan şahsın ve bir başka gizli tanığın (gizli tanıklardan birine ‘Gizli Tanık X’ diğerine ise ‘Gizli Tanık Erzincan’ adını vermiş savcılık) verdiği ifadeler uyarınca Savcı Şanal, önce Erzincan Jandarma Alay Komutanlığı’nda görevli bir binbaşı ile iki astsubayı gözaltına aldı, sonra da bu kişiler mahkeme tarafından tutuklandı.
Savcı Şanal daha sonra Erzincan’daki MİT bölge binasına bir baskın yaptı ve MİT’in bölge başkanıyla iki yardımcısını gözaltına aldı.
Üç MİT görevlisinin bu şekilde gözaltına alınmasına MİT Müsteşarlığı’nın gösterdiği tepkiyi ve bu tepkinin Ankara’da üst düzey bürokrasi ve hükümet çevrelerindeki yankılanmasını Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin 10 ve 11 Aralık’ta yayımlanan iki yazısında ayrıntısıyla anlatmıştı. Üç MİT görevlisi polis ve savcılıkta susma haklarını kullanmışlar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından da tutuklanmışlardı.
Gizli tanık ifadelerinde gerek jandarma ve gerekse MİT mensupları, başta Gülen hareketi, bazı cemaatler aleyhinde komplo kurmakla suçlanıyorlar.
Bu tutuklamaların ardından Erzincan Jandarma Alay Komutanı da Başsavcı Şanal tarafından ‘şüpheli’ sıfatıyla sorguya çekildi ancak alay komutanı için tutuklama talebi yapılmadı.
Son olarak dün Sabah gazetesi, aynı soruşturma kapsamında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in ‘bilgisine başvurulduğu’nu haber verdi. Radikal gün boyu uğraşmasına rağmen görevdeki 3. Ordu Komutanı’nın  ifade verip vermediğini doğrulatamadı ama haber gün boyunca yalanlanmadı da.
İşte bu haberin yayımlandığı günün sabahında, pek de alışıldık olmayan erken bir saatte Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, yanında kuvvet komutanlarıyla Trabzon’da demirli Oruç Reis fırkateynin üzerinde kameraların karşısına çıktı. Orgeneral Başbuğ’un konuşmasındaki, “Adli makamlar ihbar mektuplarına, özellikle itirafçıların ve gizli tanıkların ifadelerine karşı daha duyarlı ve dikkatli olarak hareket etmelidir. Böyle durumlarda Türk Silahlı Kuvvetleri ile bilgi teatisi ve işbirliği içinde bulunmalıdırlar. Aksi durumlar, kurumlararası çatışmalara neden olabilir” cümlelerinin Erzurum’da yürüyen soruşturmayla ilgili olduğu düşünülüyor.
Orgeneral Başbuğ’un aynı konuşmasının baş tarafında da, ‘TSK’ya karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekât’tan tekrar söz etmesi, Genelkurmay’ın Erzurum’daki soruşturmayı da psikolojik harekât olarak görüp görmediği sorularına sebep oluyor.
Gerek MİT’in ve gerekse Genelkurmay’ın ‘kurumlararası çatışma’ tehlikesine dikkat çekmesi, Erzurum-Ankara hattındaki ‘yüksek gerilim’in giderek açığa vurulan ifadeleri.

 
ERZURUMLU HAKİM'DEN NET TAVIR!
 
ÜNİVERSİTEMİZE HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adalet erzurumi 18 Aralık 2009 Cuma 16:42

hakitaten milletin kafası allak pullak oldu. Ordu komutanının ifadesi filan cayip işler. Ordumuz, MİT hepsi ayın oyun edildi. Devlet ciddiyeti yok oldu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUMLU HAKİM'DEN NET TAVIR!
Ergenekon duruşmasında red-i hakim talebiyle karşı karşıya kalan hakim ...
İŞGÜZAR BİNGÜR HOCA
Sarıkamış Şehitleriyle ilgili farklı bir etkinlik düzenleyen Prof. Bingür ...
TÜCCAR TEPKİLİ
ETSO’nun geleneksel hale gelen Vergi Rekortmenleri ödül töreni cumartesi ...
 
HAİNLER ÜSTLENDİ...
PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı, Tokat'ın ...
TEK BAYRAK TEK MİLLET
Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan Jandarma Er Cengiz ...
SAĞLIK'TA FİYASKO!
1 Ocak 2010’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni karar şu: Özel hastanelerin, ...
 
POLİSTEN GEREKSİZ SERTLİK!
7 Şehit’in ardından yaşanan gelişmelere bir yenisi de Erzurum’da eklendi. ...
ŞEHİTLER YÜREKLERE GÖMÜLDÜ....
Teröre kurban verdiğimiz 7 yiğit vatan evladını bugün son yolculuklarına ...
ŞEHİT AÇILIMINA DEVAM!
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce jandarma ekiplerine düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva