Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
6 Kasım 2010 Cumartesi - 08:46

Oltu, Huzur Beldesi

Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nun makamında bir araya gelen kurul üyeleri ilçe halkında güvensizlik kaygısının azaltılması, genel güvenliğe ilişkin çevresel sorunlar, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının sorunsuz bir biçimde sürdürülmesi amacıyla yapılacak çalışmaları ele aldı.

Oltu, Huzur Beldesi

Oltu İlçe Güvenlik Danışma Kurulu(İGDK) Toplantısı Kaymakam Fatih Çobanoğlu başkanlığında yapıldı. Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’nun makamında bir araya gelen kurul üyeleri ilçe halkında güvensizlik kaygısının azaltılması, genel güvenliğe ilişkin çevresel sorunlar, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının sorunsuz bir biçimde sürdürülmesi amacıyla yapılacak çalışmaları ele aldı.
 Toplumu oluşturan fertlerdeki güvensizlik kaygısının azaltılarak suç korkusunu önleme adına söz alan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nusret Zengin, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikrettin Delice ve Yer Bilimleri Fakültesi Sekreteri Osman Şahin, 155 Polis İmdat telefonlarının ve şikayet mekanizmasının ilçe halkına anlatılıp vatandaşlık bilincinin artırılmasıyla suç korkusunun önüne geçilebileceğine vurgu yaptı.
Okullarda genel güvenliğin sağlanmasıyla ilgili olarakta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, okullarda güvenlik görevlisi olmamasından yakınarak, okul giriş-çıkış saatlerinde hem trafik hem de asayiş açısından olumsuz bir durumun yaşanmaması için Emniyetin gerekli tedbirleri alması konusunda görüş belirtti. İstenilmesi halinde Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışabileceklerini belirten Arslan’a karşılık İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuri Alkan’da bazı kursların akşam geç saatlerde sona ermesinden ötürü devriye hizmetlerinde bu durumunda dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Konu ile ilgili söz alan İlçe Spor Müdürü Lokman Güney ise ilçe genelinde liseler düzeyinde spor müsabakaları düzenlediklerinden dolayı müsabakalarda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı.
Bu arada İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan’da okullarda güvenlik hizmeti vermek üzere okul polisliği uygulamasının başlatıldığını belirterek gerekli tedbirlerin alınacağını kaydetti.
Ticaret Odası adına katılan Tahsin Demir ve Sağlık Grup Başkanı Fatih Farız’da ilçede faaliyet gösteren sürücü ve okul servislerinin trafik kurallarına uyması konusunda denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirirken Emniyet Müdürü Küçükalkan’da trafik konularının çözümü için ilgili kamu kurum ve kuruluşlardan oluşan bir komisyon kurulması için konunun İlçe Trafik Komisyonu’nda görüşülüp ortak irade ortaya konarak çözüm üretilebileceğini belirtti.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İlçe Güvenlik Danışma Kurulu’nda görüşülen konuların biran önce uygulamasına geçileceğine değinerek şunları söyledi:“Görüşülen konularda beklentilerin bilimsel olarak tespit edilmesi ve çalışmalara yön verilmesi hususunda Yer Bilimleri Fakültesi ile işbirliği içerisinde bir anket çalışması yapılacak. Buradan çıkacak sonuçlara göre ilçe halkının bilgilendirilmesine yönelik toplantı ve konferanslar düzenlenecek. Esnaf ziyaretleriyle vatandaş-polis diyalogu geliştirilecek. İlçede hali hazırda havai fişek atma sertifikasına haiz kimsenin olmaması nedeniyle yardıma muhtaç birkaç kişinin tespit edilerek havai fişek atma sertifikası kursuna gönderilip, bu kişilerin iş sahibi edilmesi sağlanacak. Öğrenci ve gençlere yönelik sosyal faaliyetler artırılacak. İlçe genelinde belirli zamanlarda huzur toplantısı düzenleyerek, işyerlerine kamera sistemi kurulması teşvik edilecek.”

 
Kaçakçılık operasyonunda 2 gözaltı
 
Şen'den basına övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçakçılık operasyonunda 2 gözaltı
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
Oltu'da feci kaza...
Oltu ilçesinde minibüsle otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana ...
Vatandaşın umudu Poliste..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, şehir içinde ulaşım hizmeti veren araçları ...
 
Erzurumludan Emniyete teşekkür..
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce halkın can ve mal güvenliği kapsamında dün ...
Devlet Mallarını koruyamıyoruz..
Can güvenliği bakımından çok önemli olan karayollarındaki levhaların her ...
Denetimin adı var, kendi yok
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum Hayvan Pazarı'nda canlılık ...
 
Yardımın 'Adlisi" de olmaz demeyin..
Erzurum Barosu’ndan Adli Yardım alanların sayısı her geçen yıl artıyor. ...
Adıyamanlı kız için canına kıydı
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı kız için daha önce memleketi ...
KCK davasına devam edildi
Erzurum'da görülen 7'si tutuklu 10'u tutuksuz toplam 17 sanıklı KCK davasında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva