Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>SÄ°YASET
28 Kasım 2012 Çarşamba - 09:10

Organ bağışında örnek çıkış

İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında yapılan toplantıya organ bağışı damgasını vurdu.

Organ bağışında örnek çıkış

Erzurum İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantıları sürüyor. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında yapılan toplantıya organ bağışı damgasını vurdu.
Meclis toplantısının bugünkü oturumunda Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu meclis üyelerini organ nakli ve bağışı konusunda bilgilendirdi.
4 ÜYE ORGANLARINI BAĞIŞLADI
Kacıroğlu’nun yaptığı sunumdan sonra İspir İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu ve Horasan İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Kılıç, Ahmet Karakaş ile Reşat Yer organlarını bağışlayacaklarını söyleyerek Merkez koordinatörlerinden Sevgi Kaya ile birlikte gerekli formları doldurarak imzaladılar. Meclis Üyeleri bağışında bulunan arkadaşlarını alkışlayarak takdir ettiler. Bağış yapan üyeler organ bağışının birçok insana umut olabileceğini belirterek tüm vatandaşları organ bağışına davet ettiler.
Erzurum Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu toplantıda yaptığı sunumda “Ülkemiz organ nakli ve bağışı konusunda diğer ülkelere göre çok geride kalmış durumda. Bizler merkez olarak gerekli çalışmaları yapıp vatandaşı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Organ nakli ve bağışı diğer yıllara göre artış göstermektedir. Atatürk Üniversitemizde ise ilk organ nakli 2004 yılının mayıs ayında yapılmıştır. 2004 yılından bu zamana kadar Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde toplam 184 nakil yapıldı. Bu 184 naklin 55 ise bu yıl içerisinde gerçekleşmiştir. 55 naklin 30 ‘u böbrek 25 ise karaciğerdir. Buda organ bağışı konusunda vatandaşımızın yavaş yavaş bilinçlendiğinin de göstergesidir. Şuan Erzurum’da böbrek nakli bekleyen hasta sayısı 402 Ülke çapında ise 19 bin 373’tür. Ayrıca Erzurum’da karaciğer nakli bekleyen hasta sayısı 67 olup ülke çapında bin 849’dur. Biz organ bağışı yapan hastaların sayısının artmasını ve yeni insanlara umut olmasını istiyoruz. Bu yüzden organ bağışı ile ilgili formlarımız var. Sizler bu formlara çok kolay ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sağlık kuruluşuna gittiğinizde sizi bilgilendirip yardımcı olurlar. Ayrıca nakil işlemleri en profesyonel şekilde uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Birde sağlık bakanlığının vermiş olduğu imkanlar sayesinde organları istediğiniz yerden alıp hastalara ulaştırabiliyoruz. Merkez olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda daha çok hastaya umut olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu
Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cem Çil ise meclis toplantısında yaptığı açıklamada “Kronik karaciğer hastalığının nedeni ne olursa olsun karaciğer hastalığı tedavi edilmemiş veya tedaviye cevap vermemiş ve nihayet siroz gelişmiş olan hastalarda karaciğer nakli düşünülmelidir. Karaciğer nakli için bir yaş sınırlaması yoktur. Yani doğan çocuk dahil 85 yaşındaki hastaya kadar eğer hastanın ihtiyacı varsa karaciğer nakli çok rahatlıkla yapılabilir. Nakil beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden ve canlı vericiden olmak üzere 2 şekilde yapılmaktadır. Böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas gibi organ yetersizlik durumlarında beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ nakli yapmak mümkündür.” dedi
 

 
Bölgesel ihracat verileri açıklandı
 
İlahiyat'ta Yaylalı dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimcilerin coşkusunu paylaştılar
AK Parti Erzurum Kadın Kolları yöneticileri, '24 Kasım Öğretmenler Günü' ...
Üç Kümbetler'de Mimari dersi
Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ...
Çığlık'tan Başkan Doğan'a övgü
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Tekman İlçesi’nde ...
 
Erzurum Projeleri mercek altında
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri ...
Tongüç Gazze'ye dikkat çekti
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İsrail'in Gazze saldırısına ...
'Önce eğitim...'
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Biz eğer dünyada diğer ülkelerle yarışacak ...
 
BBP'te idamdan yana
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, ...
Hayırlı olsun!
MHP Kurultayı beklendiği gibi sonuçlandı; Genel Başkan değişmedi. Üst ...
MHP'de rezil benzetme!
Erzurum'dan yayın yapan erzurumflaş isimli haber sitesi'nin verdiği haber ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva