Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>GÜNDEM
30 Kasım 2010 Salı - 05:04

Palandöken hazır da ya kent merkezi?

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Palandöken hazır da ya kent merkezi?

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “2011 Kış Oyunları’na hazırlık noktasında çevre düzenlemesi başta olmak üzere, diğer rutin belediye hizmetlerini tamamladık.” dedi.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Başkan Bulutlar, Harput Mahallesi’ndeki dev kamulaştırmadan, çevre düzenlemesi çalışmalarına varıncaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan hazırlık seferberliğinin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, “Üstyapı ve çevre düzenlemesi noktasında çalışmalarımız sona erdi. Harput Mahallesi’ndeki kamulaştırma operasyonunu da tamamladık.” diye konuştu. 
2011 Kış Oyunları’nı bir fırsat olarak görüp, yılların kanayan yarası durumundaki Harput Mahallesi’ne neşter vurduklarını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu proje için Bakanlar Kurulu’ndan acil kamulaştırma kararı çıkardıklarını anımsatarak, “Harput Mahallesi’nde normal şart ve prosedürler dahilinde bu kadar hızlı bir kamulaştırma yapmanın imkanı yoktu. Biz bu iş için her kapıyı çaldık ve Bakanlar Kurulu’ndan çıkardığımız kararla, bu projeyi hayatiyete soktuk.” ifadelerini kullandı.
Harput Mahallesi’ndeki kamulaştırma seferberliğinin, bu bölgede ikamet eden insanların mağdur edilmemeleri esası üzerine yürütüldüğüne dikkati çeken Başkan Bulutlar, hak sahiplerine enkaz ve diğer taşınmazları için toplam 5 milyon 500 bin TL tutarında ödeme yaptıkların kaydetti. Başkan Bulutlar, “Harput’taki gecekonduların yıkımı tamamlandı ve şu anda hızlı bir biçimde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.” diyerek, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık çalışmaları sürecinde yürütülen bu projenin, diğer hazırlık çalışmalarına göre çok daha önemli olduğunu dile getirdi. Başkan Bulutlar, “Bir insanı doğduğu ve büyüdüğü yerden çıkarmayı hiç kimse istemez. Ama gelişen ve değişen bir şehir de hiçbir şey insanın istediği gibi kalmıyor. Bazen dünya da öyle gelişim ve değişim yaşanıyor ki, bizler dahi bu gelişmeye ve değişime yetişemiyoruz. Bir yerel yönetim olarak; değişime ve gelişmeye bir yerlerden başlamamız gerekiyordu. Bu değişime başladığımız bölge acil yapılması gerektiği için Harput Mahallesi oldu. Bu bölgede Türkiye’mizin ve şehrimizin prestijinin ortaya konulacağı 2011’in kayakla atlama oyunları gerçekleştirilecek. Kaldı ki, kış oyunları için harcanan yaklaşık 600 milyon TL’nin büyük bir kısmı Harput Mahallesi’ndeki Atlama Kuleleri için harcandı.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Biz bu önemli organizasyonunu ülkemiz için Erzurum için ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyor ve bu şuurla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu işi önemsediğimizi göstermek adına da, kimsenin akılına gelmeyen fakat göreve geldiğimiz de ilk işimiz olan Harput Mahallesi’ndeki gecekonduları temizlemekle başladık. Atlama kulelerinin yapımı kamulaştırmadan önce başladı fakat bizler bir ilke imza atarak, 6 ay içerisinde acil kamulaştırma yaptık. 30 bin metrekare alanda bulunan 104 yerleşim yerini kamulaştırdık.” dedi. 
Öte yandan 2011 Kış Oyunlarının yapılacağı alanlarda rutin belediyecilik işlerinin tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Palandöken ilçemizde Kış Oyunlarının yapılacağı alanlarda belediye olarak tüm rutin işlerimizi tamamladık. Bu rutin işlerimiz kapsamında çevre düzenlemesi, asfalt, kora, bordür gibi çalışmalar bitti. Ayrıca ilçemizde organizasyonun yapılacağı güzergahlarda yeni çöp konteynırları, çöp toplama araçları, kar temizleme araçları ve ekiplerini daha şimdiden hizmete hazır hale getirdik.” şeklinde konuştu.
 

 
Akdağ curling’i sevdi
 
İşçi hakkı yiyenlere SGK darbesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atasoy övgü topluyor..
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçede göreve başladıktan sonra ...
Sağlıkçılar güvenlik istiyor
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, ...
Nazar değmez inşallah..
Bölgesel Amatör Lig 1.gurupta mücadele eden Büyükşehirbelediyespor kendi ...
 
2011 için ilk ciddi sınav
25. Üniversiteler arası Kış oyunlarına ev sahipliği yapacak Erzurum’da ...
Gençler halk müziğinde yarışacak
Erzurum’da sesine güvenen gençler, Gençlik Merkezi tarafından açılacak ...
2011 çayı 10 ton sattı
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (ÇAYKUR), 2011 Kış Oyunları’na özel ...
 
Allah devlete zeval vermesin..
Yakın bir zamana kadar uzman doktorun bulunmadığı Erzurum Karayazı Devlet ...
Palandöken'den çağdaş yaklaşım
Hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak amacıyla acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç ...
Büyükşehir övgü topluyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Toplama Merkezi'nde 11 ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva