Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
21 Kasım 2009 Cumartesi - 15:44

SELÇUKLU YIKTI KILIÇ KURUYOR MU?

AK Parti İl Başkanı ve ERGİAD Başkanı Murat Kılıç’a “ARZEN TEPKİSİ” giderek artıyor. Pastanesine Arzen adını vermesini bir türlü hazmedemeyen Erzurumlular, DTP’lilerin Türk illerine uyduruk isim taleplerine benzer bir yaklaşımı AK Parti İl başkanı burada hayata geçirdi” diyorlar.

SELÇUKLU YIKTI KILIÇ KURUYOR MU?

DTP’LİLERİN TALEPLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR

Kılıçoğlu ve Pado adıyla işletilen pastanelerine “ARZEN” adıyla bir üçüncüsünü ekleyen Kılıç tepkilerin hedefinde. Konuya ilişkin görüş beyan eden çok sayıdaki Erzurumlu, “altında art niyet aramayalım diyoruz ama, son günlerdeki değişik taleplerle yan yana gelince sanki Murat Kılıç bu gelişmeleri biliyormuş da ARZEN adıyla öncelik almış gibi düşünmeden yapamıyoruz. DTP’lilere bakın, şimdi köy isimlerini bıraktılar binlerce yıllık Türk illerinin adını ne idüğü belili olmayan isimlerle değişelim teklifinde bulunuyorlar. Güya bu şehirlerin eski isimleriymiş iddiasıyla bunu yapıyorlar. Acaba Murat bey’de ARZEN adını bu maksatla mı gündeme getiriyor, eğer böyleyse bu şehrin bağrında yatan evliya’nın enbiya’nın mübarek ruhaniyeti onu fena halde çarpar” değerlendirmesinde bulundular.

 

SELÇUKLU BEYİ İBRAHİM YINAL’IN RUHU İNCİNİYOR!

ARZEN’in hikâyesini de dikkatlere sunan dadaşlar,  “Erzurum'un Ilıca ilçesi Karaz köyü yakınlarında Bizanslılar döneminde kurulan Arzen,  Bizanslılar Selçuklu Sultanı Tuğrul Beyin yeğenini pusuyla öldürünce Selçuklu beylerinden İbrahim Yınal intikam için kenti ortadan kaldırmıştır. O gün bugün ARZEN diye bir şey kalmamışken AK Parti İl Başkanı bu ismi işletmesine vererek İbrahim Yınal’ın ruhunu incitmektedir. Biran önce bu isimden vazgeçmelidir. Eğer Dadaş ise bu makul talebimize olumlu cevap verir” dediler.

 

DİYARBAKIR’A ŞUBE AÇILMASI İLGİNÇ

Bu isimle açılan pastanenin ilk şubesinin Diyarbakır’da açılmasını da hayli ilginç bulduklarını dile getiren Erzurumlular, “ne oluyoruz, bu da mesaj vermenin ayrı bir yöntemi mi? Sualini AK Parti İl başkanı Kılıç’a yöneltiyorlar.

 
BİNALİ YILDIRIM'A HEVESLENİYORUZ...
 
UCUZ ATLATTIK
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozcan 30 Ekim 2012 Salı 20:33

Er:yigit. Zen:kadin Erzen:yigit kadin demektir.cok guzel bir bayan ismidir

Yorumu oyla      0      1  
dadaş 23 Temmuz 2011 Cumartesi 05:04

hele size adam erzurumda zengin olupta kacanlardan degil kendizi ön pilana cıkarmak üçün daha bilmisiz ne yazassız ayıptır ne kadar erzurumluya ekmek verir sizde bele boş konuşmayi birakında ne yaparız oni düşünün erzurum için di haydi sizi görim farklı bir isiminlen bir güzellikte siz cıkarın

Yorumu oyla      1      1  
hassas 19 Ağustos 2010 Perşembe 14:38

yalakalık yapmayın.yarın diyarbakırlıda erzurumda amed isminde işyeri açarsa herhalde en evvel sizin gibi gayr-i milli düşünenler alışverişe koşarlar.ermenilerde erzuruma arzen dermiş. milli düşünmek milliyetçi olmak her babayiğidin harcı değildir.ne kadar dinamik ne kadar milli olursan imanın okadar kavi olur.ya rab türkü koru.

Yorumu oyla      2      0  
erzurum 31 Temmuz 2010 Cumartesi 03:47

bilmeden yorum yapıyor bazıları ERZURUM demek selçıkluda farsça ve arapçayla etkileşime girmiş türkçede erzan_i rum anadolunun başkenti anlamındadır ve selçuklu devletine başkentlikte yapmmıştır selçıklunun çift başlı kartal simgesi bugun erzurumdada kullanılmaktadım rum kelimesi anadolu erzani başken t demektir yani anadolunun başkentidir isteyen araştırsın

Yorumu oyla      0      0  
... 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:54

bence bu gibi şeylere takılmamalıyız karsımıza aldıgımız kişi erzuruma yenilikler getirmiş ğst sevıyeye tasımaya calısmıs erzurumluya bır cok seyi göstermeye calısmıs bir insandır.il baskanı da olan murat bey'in böyle bir düşünce ile bu ismi koymadıgı acıktır. bırakalım bunun acıklamasını tarih bilgisi olan aydın insanlar acıklamasını yapıp bizleri aydınlatsın.o zaman hem murat bey'e bunun acıklamasını yapmak ıcın biz söz ve cevap hakkı tanımıs oluruz..

Yorumu oyla      0      1  
Talip A.(Fatih Faysal) 25 Kasım 2009 Çarşamba 21:31

Şahin bey kaç gündür kasıtlı olarak kişi ve kurumları sırf ünvanından dolayı acımasızca hedef alan ve bu aziz günlerde hesabını nasıl vereceklerini bilemediğim, kendilerini herkesten dindar,milliyetçi ve bu şehrin tek sahibi sanan bilgi yoksunu bazı insanlar içinden sağduyu sahibi birinin yorumu nihayet beni rahatlattı. Günlerdir anlatmak istediğim buydu.Erzurum isminin etimolojik olarak ne manaya geldiğini bilmeden ahkam kesip yok adını değişsin yok alışveriş yapmayın telkinleri vicdansılıktır.

Yorumu oyla      0      0  
ŞAHİN ÖNER 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:06

Aslında bu tartışmanın baaşlaması çok güzel. Fakat bu şekilde niyet okuyuculuğu ile birilerinin karalanması hoş değil. Bence bu konuda tarihçilerin ışığında memleketimizin tarihi isimlerinden biri bulunarak Erzurum ismi değiştirilmelidir. Çünkü erzurum demek Rum yeri demek. Ağzımızla rum yeri derken buraların bizim olduğunu nasıl savunabiliriz. Lütfen biraz uyanık olalım ve duygusallığı bırakıp analitik düşünmeye başlayalım.

Yorumu oyla      0      0  
Gürhan Özorhan 24 Kasım 2009 Salı 17:31

Bu bölücü ve bir o kadar kışkırtıcı davranışı şiddetle kınıyor,Erzurum'lu dadaşlarımı buradan alışveriş yapmamaya davet ediyorum.Yediği kaba tükürenlerin cezasını bu şekilde verin.Erzurum'luya teşekkürü böylemi ödüyor.Araştırın mutlaka soyunda bir şey vardır.Yoksa böyle bir ihaneti nasıl yapar anlamış değilim.Ülkü İle Kalınız.

Yorumu oyla      1      0  
abid'e 23 Kasım 2009 Pazartesi 20:05

abid "biz türküz türk ismi isteriz" demiş. madem türk ismi istiyorsun, önce ismini değiş. zira abid arapça bir isim.

Yorumu oyla      0      0  
Kerim 23 Kasım 2009 Pazartesi 20:04

Bu haberin verdiği mesaj çok tehlikeli. Şubeyi niye Diyarbakır'a açmışmış, mesaj mı veriyormuş vs. vs. bu kafatasçı yaklaşımları bırakmak lazım. Bu ülkede ticareti bile siyasal amaçlı kullanmayı düşünenler var. Tarihi eski bir defter gibi karıştıranlar, kendilerini de bir SAYAÇ sayımında SU gibi berrak göremiyebilirler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞI SIKIŞAN İŞ-KUR'A
Kendi rızaları dışında işsiz kalanlara, 2002 yılının Mart ayından itibaren ...
YAKUTİYE VATANDAŞI UMURSAMIYOR!
Belediyelerin seçimlerden sonra alışageldiğimiz vatandaşı umursamaz tavırları ...
BARO ENDİŞELİ
Baro Başkanı Avukat Turan, son günlerde bazı yargı mensuplarının görüşmelerinin ...
 
TETİK TEPKİLİ
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “İster iktidar, ister ...
ÜNİVERSİTE'DEN TÜRKLÜK BİLGİSİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından 25 ile 27 Nisan 2007 tarihleri ...
MEMUR İSYANDA...
Erzurum'da Kamu-Sen üyeleri Valilik binası önünde "Açılımı bırak, memura ...
 
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEDİRGİN
İlköğretimde domuz gribi aşılama çalışmaları başlıyor. Öğrenci velilerinin ...
DOĞRUYSA, YANDI GÜLÜM KETEN HELVA
Palandöken Belediyesi bir takım iddialarla çalkalanıyor. Bir süreden beri ...
ŞÜKÜR KAÇAK BULUNDU
Erzurum'un Aziziye ilçesinde eğitim gördüğü Kur'an kursundan ayrılan ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva