Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Kasım 2009 Pazartesi - 11:32

UCUZ ATLATTIK

Erzurum Valisi Öztürk, Ovit Dağı'nda mahsur kalan minibüse ulaşma çalışmalarını bizzat yerinde izledi. Bölgeye gelerek arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Vali Öztürk, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu 18 kişinin kurtarılma sevincini de yaşadı.

UCUZ ATLATTIK

 

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Ovit Dağı'nda mahsur kalan minibüse ulaşma çalışmalarını bizzat yerinde izledi. Bölgeye gelerek arama-kurtarma çalışmalarını yerinde izleyen Vali Öztürk, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu 18 yolcuyu kurtarmak için İspir’den yola çıkan 5 kişilik ekibin de kurtarıldığını bildirdi.
//ÖZTÜRK ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
Atatürk Üniversitesi’nde okuyan ve Karadeniz illerindeki ailelerinin yanına bayram tatiline giden üniversiteli gençler, önceki gün Erzurum’dan saat 17.00’de Öz İspir Seyahat’e ait midibüsle yola çıkmış, midibüsün sürücüsü kar yağışı nedeniyle yolu kısaltmak için İspir-İkizdere karayolunu seçmişti. Üniversitelilerin midibüsü, 17.00- 07.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalıdır’ tabelasının olduğu Ovit Dağı’nı geçerken düşen çığ nedeniyle mahsur kalmış, hem Rize, hem de Erzurum’dan kurtarma ekipleri, mahsur kalanlara ulaşmak için seferber olmuştu. Yapılan çalışmalar kapsamında, yolculara ulaşmak için İspir ilçesinden bölgeye giden ve kendilerinden haber alınamayan 5 kişilik ekibe de ulaşılırken, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, kurtarma çalışmalarını bizzat yerinde izledi. Olayın duyulmasının hemen ardından Erzurum’un İspir ilçesine hareket eden Vali Öztürk, Ovit’teki çalışmaları bizzat yerinde izledi. Bölgeye ulaşır ulaşmaz, Jandarma yetkililerinden son durum raporu alan Vali Öztürk, çığ yüzünden mahsur kalan yolculara ve diğer 5 kişilik ekibe ulaşılmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadı.
//OVİT’TE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
Yoğun kar yağışı altında yürütülen çalışmaları dakika dakika izleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. “İspir ilçesinden hareket eden Öz-İspir firmasına ait içerisinde 18 yolcu bulunan minibüs, yola çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Haberin alınmasının hemen ardından İspir Belediyesi’ne ait 1 kepçe ve Öz-İspir firması temsilcilerinden toplam 5 kişi bölgeye gönderildi. Yolda mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak amacıyla gün içerisinde Erzurum İl Sivil Savunma Müdürlüğü’ne ait bir AKUT timi, biri ambulans olmak üzere 3 araç ve 8 personel, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 dozer, 2 greyder, 1 kar püskürtme aracı, İspir bölgesinde baraj şantiyelerinde çalışan 4 kepçe bölgeye sevk edildi. Son olarak Ankara'dan 2 adet helikopterle gelen özel teçhizat ve malzemelerle donatılmış içinde bir doktor ve sağlık personelinin de bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 DAK Timi, İspir ilçesinden arazi tipi araçlarla bölgeye sevk edildi. Yürütülen bu çalışmalar sonucunda, hem mahsur kalan minibüsteki yolculara, hem de 5 kişiden oluşan kurtarma ekibine ulaşıldı. Bu olayı herhangi bir can kaybı yaşamadan atlatmış olmak çok sevindirici. Çalışmalarda görev alan herkese, teşekkür ediyorum. Minibüsteki yolcularımız ve onlar gibi mahsur kalan kurtarma ekibine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.

 
SELÇUKLU YIKTI KILIÇ KURUYOR MU?
 
ÇARŞIDA BAYRAM HEYECANI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
a.vahap aras 30 Kasım 2009 Pazartesi 01:04

ne hikmetse sağlık bakanlığına bağlı 112.acil.ve umke ekibi haberde yer almamış.oysaki aynı çileyi aynı tipiyi ve soğu bizde yedik ama bizleri gören yok canlar sağ olsun.herşey erzurum için.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SELÇUKLU YIKTI KILIÇ KURUYOR MU?
AK Parti İl Başkanı ve ERGİAD Başkanı Murat Kılıç’a “ARZEN TEPKİSİ” giderek ...
BAŞI SIKIŞAN İŞ-KUR'A
Kendi rızaları dışında işsiz kalanlara, 2002 yılının Mart ayından itibaren ...
YAKUTİYE VATANDAŞI UMURSAMIYOR!
Belediyelerin seçimlerden sonra alışageldiğimiz vatandaşı umursamaz tavırları ...
 
BARO ENDİŞELİ
Baro Başkanı Avukat Turan, son günlerde bazı yargı mensuplarının görüşmelerinin ...
TETİK TEPKİLİ
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “İster iktidar, ister ...
ÜNİVERSİTE'DEN TÜRKLÜK BİLGİSİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından 25 ile 27 Nisan 2007 tarihleri ...
 
MEMUR İSYANDA...
Erzurum'da Kamu-Sen üyeleri Valilik binası önünde "Açılımı bırak, memura ...
ÖĞRENCİ VELİLERİ TEDİRGİN
İlköğretimde domuz gribi aşılama çalışmaları başlıyor. Öğrenci velilerinin ...
DOĞRUYSA, YANDI GÜLÜM KETEN HELVA
Palandöken Belediyesi bir takım iddialarla çalkalanıyor. Bir süreden beri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva