Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum ilk 10’da
Erzurum ilk 10’da
Erzurum 5 ayda 150 marka üretti
Erzurum 5 ayda 150 marka üretti
Erzurum patentte 23’üncü sıraya indi
Erzurum patentte 23’üncü sıraya indi
Futbolda birinci transfer dönemi başladı
Futbolda birinci transfer dönemi başladı
Finansal hizmetler güven endeksi açıklandı
Finansal hizmetler güven endeksi açıklandı
HABERLER>GÜNDEM
20 Ocak 2010 Çarşamba - 12:22

SERDARLI'DA HES GALEYANI...

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesinde vatandaşlar, görevli hakimin üzerlerine araç sürdüğünü ileri sürerek otomobilini taşladı. Aracın camı kırılınca altı kişi gözaltına alındı. Vatandaşlar altı kişinin salıverilmesi için Şenyurt karakolunu bastı.

SERDARLI DA HES GALEYANI...

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı, Başbağı ve Aşağı Katıklı köylerine hidroelektrik santralinin (HES) yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, inceleme yapmak üzere beldeye gelen Tortum ilçe hakiminin üzerlerine araç sürdüğünü ileri sürdü. Olayı anlatan Nejdet Çakır, hakim ile Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'ndan gelen avukatın önce kahvehaneye geldiğini söyledi. Kahvehanedekilerin HES ile ilgili bilgi istediğini belirten Çakır, bilgi vermeyen ilgililerin dışarı çıkarak inceleme yapılacak alana gittiklerini anlattı. Kendilerinin de hakim ve avukatın ardından inceleme yapılan alana gittiğini ifade eden Çakır, burada bir curcuna yaşandığını aktardı. Olay yerine gittiklerinde yetkililerden birinin incelemelere karşı çıkanlara küfür ettiğini ileri süren Çakır, "Yetkililer geldiğinde bilgi istedik. Bilgi vermeden çalışmanın yapılacağı alana inerek etüt çalışması yapmaya başladılar. Burada yetkililerden biri ordakilere küfretmiş. Biz inceleme yapmak isteyen heyete 'gidin daha sonra gelin' dememize rağmen gelen avukat tehditkar bir şekilde konuştu. Millet iyice galeyana gelince hakimin de içinde bulunduğu kırmızı bir araç vatandaşların üzerine geldi. Bunu gören birileri araca taş atınca aracın arka camı kırıldı. Altı arkadaşımızı gözaltına aldılar. Biz de arkadaşlarımızı almaya geldik." dedi.

Balıkçılık ve değirmencilik yaptığını belirten Ali Koça ise olayı şöyle özetledi: "Bildiğim kadarıyla oradaki insanlar santralin yapılmasının kendilerine zararlı olacağını belirtmiş ve medeni bir şekilde tepkisini göstermiş. Daha sonra hakimin de içinde bulunduğu bir araç hızla vatandaşın arasından geçmiş. Kimileri ölüm tehlikesi atlatmış. Kim olduğunu bilmediğimiz bir iki kişi de tepki olarak aracın camını kırmış ve altı kişi gözaltına alınmış."

 

''SİZİN OY VERDİKLERİNİZ BUNU YAPMAMIZI İSTEDİ''

Olayın yaşandığı kahvehanede etüt yapmak üzere gelen hakimin kahvehanedekilere, "Sizin oy verdiğiniz parti bunu yapmamızı istedi." ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Kime oy vereceklerini kendilerinin karar verebilecek durumda olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Biz istediğimiz partiye oy veririz. Biz partiye oyumuzu verdik, suyumuzu değil. Bir ilçe hakiminin bunu ifade etmesi ne kadar doğru?" sorusunu yöneltti.

Bu arada öfkeli vatandaşların önünde toplandığı Şenyurt Karakolu'na giden Tortum Kaymakamı Fatih Ürkmezer uzun müddet vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Devletin vatandaşa her tür yasal hakkı tanıdığının altını çizen Ürkmezer, "Yasalar gereği gözaltına alınanları size veremeyiz. Gidin, yarın gelin, neler yapmanız gerektiğine beraber karar verelim. Üzerinize kim araç sürdüyse bunun hakkında da nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini, yasal haklarınızın neler olduğunu, kimlere dilekçe göndermeniz gerektiğini sizlerle paylaşalım." dedi. Bir müddet daha direten vatandaşlar kaymakamın ısrarı üzerine evlerine geri döndü.

 
KIŞ TURİSTLERİMİZ MUTLU
 
HAYVANCILIKTA UMUT VEREN ÇALIŞMA...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KIŞ TURİSTLERİMİZ MUTLU
PALANDÖKEN Kayak Merkezi’nde tatillerini geçiren Rus ve Ukraynalı turistler, ...
HAVAMIZ KİRLİ AMA?
Erzurum’da kışın tüketilen kömürlerin, standartlara uygun değerlerde olduğu ...
YAKUTİYE'NİN NÜFUS REKORU
TÜİK’in nüfus sayım sonuçlarını bu hafta içerisinde açıklaması beklenirken, ...
 
BİNLERCE ESNAFA CEZA
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, 2009 yılında da, vergi usulsüzlüklerine ...
AKTAŞ'IN ACI GÜNÜ...
Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş'ın babası Hüseyin Aktaş (63) tutulduğu ...
EMNİYET ARAÇ FİLOSUNU YENİLİYOR!
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Araç Filosunu Büyüttü. Satın Alınan 8 Ekip ...
 
ADALET ÇALIŞANLARI ADALET İSTİYOR!
Büro Memur- Sen'e Bağlı Adliye Çalışanları, Adalet Bakanlığı'nın Adli ...
MEVLÜT NEYİN KURBANI?
Yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede kalçasından vurulan iğneden ...
BAŞKANLAR UYUYOR, REZALET BÜYÜYOR!
Her açıklamalarında Erzurum'u dünya kenti olmaya aday gösteren belediye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva