Son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalarda insan odaklı sağlık hizmetinin planlanarak ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ çerçevesinde daha hızlı, kaliteli ve eşit sağlık hizmeti sunulmasının hedeflendiğini ifade eden Doç. Dr. Erdoğan, söz konusu hizmetin sunulması için, uygun fiziki mekanlara, yeterli donanımla araç-gerece ve bu imkanları etkili ve verimli kullanacak nicelik ve nitelikte insan kaynağına ihtiyaç olduğunu vurguladı.
“BİLİMİ, SAĞLIĞA UYGULAMAK İÇİN TEKNİK ELEMAN ŞART”
İnsan kaynağını; yeterli sayıda, çağdaş normlara göre yetiştirilmiş, toplumun ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini üreten sağlık çalışanları olarak tanımlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık sisteminin gelişmesi için sağlık hizmetleri içinde değişik kategorilerde yetişen bu sağlık personelinin, iş bölümü açısından disiplin-içi ve disiplinler-arası işbirliği yapması gerekmektedir. Sağlık sektöründe kaynakların etkili ve verimli kullanılması, kaynak israfının önlenmesi ve sunulacak sağlık hizmetinin ihtiyacı karşılar nitelikte olabilmesi için, insan gücü planlamasına ihtiyaç vardır. Dünyada hızla gelişen teknolojinin tıpta ve tedavi alanında kullanılmaya başlanması, gelişen teknolojiye bağlı olarak, ticari işletmelerin mal ve hizmetlerinin zamanında ve kaliteli olarak üretilmesi, tüketiciye ulaştırılması, teknolojiden anlayan ve uygulayabilen ara insan gücüne (teknik eleman) ihtiyaç olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Sağlık sistemini belirli sağlık kuruluşlarında, değişik tip sağlık personelinden yararlanarak toplumun ihtiyaç ve taleplerine göre değişen amaçları gerçekleştirmek ve böylece kişilerin, toplumun sağlık bakımını her türlü koruyucu, tedavi edici etkinliklerle sağlamak amacıyla ülke çapında örgütlenmiş kalıcı bir sistem haline getirmek gereklidir.”
Konferansa Erzurum Sağlık İl Müdürü Doç Dr. Serhat Vançelik’in yanı sıra, hastane başhekimleri, doktorlar, sağlık çalışanları ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri iştirak etti.