Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
12 Mart 2020 Perşembe - 07:22

Sekmen: “Unutmadık, unutmayacağız!”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Milli şahlanışımızın 102’nci yıldönümü kutlu olsun; ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz var olsun” dedi.

Sekmen: “Unutmadık, unutmayacağız!”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Milli şahlanışımızın 102’nci yıldönümü kutlu olsun; ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz var olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un düşman işgaline karşı verdiği mücadelenin ve milli şahlanışın 102’nci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sekmen mesajında; 12 Mart 1918 tarihinin kayıtlara Erzurum’un işgalden kurtuluş günü şeklinde geçtiğini anımsatarak, aslında bu günün sadece Erzurum’un değil, Anadolu’nun kurtuluş ve şahlanışı anlamına geldiğinin altını da çizdi. Sekmen, “12 Mart’ta düşman işgalinin sona erdirildiği bu kadim şehirde, sadece bir yıl sonra Milli Mücadele meşalesi yakılmış ve Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Dolayısıyla 12 Mart 1918 sadece Erzurum’un değil, işgalden topyekûn vatanın kurtuluşu ve dahi milletin şahlanışıdır” ifadesini kullandı.

BAŞKAN SEKMEN: “UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!”

12 Mart 1918 tarihinden sonra yaşananlar kadar, öncesinde yaşananların da kesinlikle unutulamayacak türden hadiseler olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mesajında şunları kaydetti: “Örneğin; millet olarak Ermeni Taşnak ve Hınçak çetelerince Erzurum ahalisine yönelik olarak gerçekleştirilen katliamları ve hunharca işlenen cinayetleri hiç unutmayacağız. Alaca’da, Ilıca’da, Cinis’te, Tımar’da, Aşkale’de, Pasinler’de; kısacası bu mübarek beldenin dört bir yanında akıtılan masum kanlarını da unutmayacağız. Yaşlı, kadın ve çocuk ayrımı yapmadan binlerce Erzurumlu’yu Yanıkdere’de diri diri yakanları, Mürsel Paşa ve Ezirmikli Osman Ağa konaklarını, içerisindeki savunmasız insanlarla birlikte ateşe verenleri de unutmayacağız. Erzurum’un hemen her köyünde ve kasabasında sergilenen Ermeni vahşetini, Müslüman Türk ahaliye uygulanan zulmü, soykırımı, barbarlık ve işkenceleri de unutmayacağız. Büyük Ermenistan yalanıyla peşlerinde sürükledikleri Ermeni çetelerini silahlandıran ve 1916 yılında Erzurum’u işgal eden Rusları da unutmayacağız. Bilinsin ki; millet olarak biz, iman dolu göğüslere sahip olduğumuz kadar, dipdiri bir milli hafızaya da sahibiz. Dolayısıyla tarih boyunca hep Anadolu’ya dikilmiş olan hain gözleri de unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız.”

“KÜRESEL SENARYOLARIN YİNE HEDEFİNDEYİZ”

Erzurum’un ve Anadolu’nun tarihsel süreçte küresel senaryoların mutlaka hedefinde olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, “Yıllar geçiyor, yol ve yöntemler değişiyor belki ama emperyalizmin Anadolu planları hiç değişmiyor. Geçmişte doğrudan işgal ettikleri bu toprakları, bugün de dolaylı yollardan işgale kalkışanlar var. Üzerinde bulunduğumuz coğrafyayı kan ve gözyaşıyla yeniden imar etmeye ve bu bölgede küresel bir güç oluşturmaya kalkışanlar var. Sevr ile tarih sahnesinden silmeyi başaramadıkları Türk milletini, bugün binbir türlü hile ve desiseyle bertaraf etmek isteyenler var. Büyük ve Güçlü Türkiye hedefimize ket vurmak için çalışanlar var, mazlum ümmetin umudu oluşumuzdan rahatsız olanlar var. En kötüsü de, tıpkı geçmişte olduğu gibi, içimizde bu hain emellere bugün bile alet olan, taşeronluk yapan ve kuklalık eden mihraklar var. Ama bilmiyorlar ki, karşılarında tarih boyunca erlik ve kahramanlık destanları yazmış olan bir millet var. Bilmiyorlar ki, karşılarında vatanına, milletine ve bayrağına ölümüne bağlı; istiklali uğruna can vermeyi canına minnet sayan bir millet var. Ve bilmiyorlar ki, kendisini vatan bellemiş olanlara bağrını açmış olan Anadolu’da, düşmanların ve hainlerin alayını birden gömmeye yetecek kadar da toprak var” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZ BİZİM ŞEREF LEVHALARIMIZDIR”

Başkan Mehmet Sekmen, kutlama mesajında vatan uğruna toprağa düşen şehitler için rahmet niyazında da bulundu. Sekmen, şunları söyledi: “Uğrunda can vermek için vatan evlatlarının adeta birbirleriyle yarıştığı bu topraklar, bilinmelidir ki, ilelebet aziz milletimizin kalacaktır. Çünkü bu toprakların manevi bekçileri var ve onların başında da şehitlerimiz geliyor. Onlar bizim şeref levhalarımız, şeref madalyalarımız. Onlar bu vatan için makamların en alisine mazhar oldular. Öpülesi pak alınlarıyla her birisine Yüce Allah’tan sonsuz rahmet olsun. Gazilerimize selam olsun, sağlık, sıhhat, huzur ve esenlik onlarla olsun. Yüce Allah birlik ve beraberliğimizi daim, ülkemizi ve milletimizi kaim kılsın. Aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabul günü de olan 12 Mart vesilesiyle niyazımız şudur ki: Cenab-ı Allah necip milletimize esaret yüzü göstermesin ve bu millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. İşte bu duygu ve düşüncelerle Erzurum’un milli şahlanışının 102’nci yıldönümünü kutluyor, aziz Dadaşları en kalbi duygularım ve muhabbetlerimle selamlıyorum.”

 
Öz: “12 Mart Anadolu’nun da kurtuluş tarihidir”
 
‘Allah, şanlı ordumuzu daima muzaffer kılsın’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz: “12 Mart Anadolu’nun da kurtuluş tarihidir”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kurtuluşunun 102. yıldönümü ...
Karataş’tan 12 Mart mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Milletvekili Aydemir’den Erzurum Aklı vurgusu
Aydemir, ’Erzurum Aklı, hakk endişe, korku ve teslimiyetiyle, tek gerçekte ...
 
Aydemir: ‘‘Kadına saygıyı mukaddesatımızdan biliriz’
Aydemir, ‘Hz Sümeyye imanında, Hayme Hatunların iffetinde, Hüma Hatunların ...
Sekmen: ‘Kadın toplumu da imar edendir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kadın; düzen demektir, nizam ...
Öz: ‘İnsan merkezli siyaset yapıyoruz’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
 
Karataş: ‘Kadınlar fedakarlık timsalidir’
Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl ...
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımız izzetimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Sayın cumhurbaşkanımız ...
“Özkoç hesabını verecek”
Ak Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva