Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
12 Mart 2020 Perşembe - 07:21

Öz: “12 Mart Anadolu’nun da kurtuluş tarihidir”

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kurtuluşunun 102. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 12 Mart 1918 tarihinin bir milat olduğunu kaydetti.

Öz: “12 Mart Anadolu’nun da kurtuluş tarihidir”

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kurtuluşunun 102. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 12 Mart 1918 tarihinin bir milat olduğunu kaydetti. Erzurum’un düşmesi halinde Anadolu’nun ayakta kalamayacağına vurgu yapan Başkan Öz, “12 Mart bu bakımdan yalnızca Erzurum’un değil, Anadolu’nun da kurtuluş tarihidir” dedi.

Türk tarihinin büyük zaferler yanı sıra büyük acılar da barındırdığının altını çizen AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ermeni mezaliminin bunlardan biri olduğunu kaydetti.

BELGELER VAHŞETİ ANLATIYOR

Osmanlı Arşivleri’nde bulunan belgelerden anlaşıldığına göre Ermeni ve Rum çetelerinin kadın, çocuk ayırmadan katliam yaptıklarının altını çizen Öz, “Ev ve sokaklarda ele geçirdikleri herkesi katlettikleri ve derilerini yüzdükleri, kadınlara tecavüz edip hamile olanların karınlarını yararak ceninleri dışarı çıkardıkları, ekmek verme bahanesiyle Müslümanları zorla bir mağazaya toplayıp yaktıkları, kasaba ve köylerde toplam binlerce Müslümanı şehit ettikleri, çok sayıda köy ve nahiyede cami, mescid, mektep, medrese, tekke, otel, hamam, dükkân, hükümet ve belediye dairelerinin tümünü yaktıkları belgelerle sabittir” dedi.

YENİ NESİL BİLİNÇLENDİRİLMELİDİR

Yüz yıllarca birlikte yaşadıkları komşularına bu zulmü reva gören Ermenilerin tazminat ve toprak iddiasını sürdürdüğünü de hatırlatan Başkan Öz, bu nedenle yeni neslin bilinçli yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Mesajında Ermeni mezaliminin Müslüman halka yaptıklarının üzerinin örtülmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Öz, “Bugün Ermeni lobisinin faaliyetleri neticesinde ülkemize karşı bir soykırım baskısı uygulanmaya çalışılmaktadır. Farklı ülke meclislerinin soykırım yalanını kabul ederek ülkemiz aleyhine çemberi daraltmaya çalıştığı açıkça ortadadır. Bu durum karşısında bir zamanlar yaşandı ve bitti denilerek tarihin üzerinin kapatılması, yeni nesillerin bu bilinçle yetiştirilmemesi vahim bir hata olur. Bu noktada araştırmacılarımıza önemle görevlerin düştüğü kanaatindeyim. Osmanlı belgelerini yalnızca akademisyenlerin arasında dolaşan bilgi parçaları olmaktan çıkarmalı, halkın dilindeki anlatımları ise masal tadından kurtarmalıyız. İnsanlarımızın belgeleri görebileceği yayınlara, yaşanan olayların vahametini anlayabileceği kültürel faaliyetlere ihtiyaç vardır. Bu noktada her kesim kendi üzerine düşen vazifeyi yerine getirmek için çabalamalı, birlik ve beraberlik içinde hareket edilerek Ermeni lobisinin çabaları boşa çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

BİR BELGE HAYKIRIYOR: SULAR CESETLERLE DOLUYDU

Mesajında devlet arşivlerinde yer alan bir belgeye de yer veren Başkan Öz, sözlerine şöyle devam etti:

“Katliamın boyutlarını anlayabilmek için yalnızca bu belgeye bakmak bile yeterlidir. Devlet Arşivlerinde HR. SYS. 2878/42 numarasıyla kayıtlı bulunan bu belgede Doğu’daki bazı köylerin Ermeniler tarafından yağmalanıp ahâlisinden bazılarının da feci şekilde katledildiği anlatılıyor. Sarıkamış sınırındaki Terek köyü halkının hepsinin Sarıkamış civarındaki derede kesildiğini haber veren belgede bazı köylerin ahâlisinin tamamen katledilip bütün eşya ve hayvanlarının gasbedildiği, Zengibasar'ın işgalinden sonra ahâlinin bir kısmının makinalı tüfeklerle öldürüldüğü; Aralık'a doğru kaçan bin beş yüz kadar çoluk çocuğun ise suya atılarak boğulduğu belirtiliyor. Yine aynı belgede Kosor etrafındaki suların insan cesetlerinden içilmez hale geldiği, bölgede tam anlamıyla soykırım yapıldığı ve Müslümanların tamamının yok edilmesinin hedeflendiği ifade ediliyor. Kurtuluşumuzu kutlarken yaşanan bu zulmü tüm detaylarıyla hatırlayarak ülkemizin etrafında oluşturulmaya çalışılan soykırım yalanını parçalamak için çalışmalıyız. Burada sadece bir belgeye yer verdik, arşivlerimizde binlercesi var. Dünyaya haklı davamızı anlatabilmek için belgelerimizi en iyi şekilde değerlendirerek gerçeği anlatmamız ve bilinçli nesiller yetiştirmemiz gereğini bir kere daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle vatan toprağına kanları dökülmüş tüm şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmetle anıyor, uğrunda can verdikleri bayrağımızı ebediyen dalgalandırmak için her şeyimizi feda etmeye hazır olduğumuzu bir kere daha vurgulamak istiyorum.”

 
Uçar: Milletimiz kahramanlarını asla unutmaz’
 
Sekmen: “Unutmadık, unutmayacağız!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan 12 Mart mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Milletvekili Aydemir’den Erzurum Aklı vurgusu
Aydemir, ’Erzurum Aklı, hakk endişe, korku ve teslimiyetiyle, tek gerçekte ...
Aydemir: ‘‘Kadına saygıyı mukaddesatımızdan biliriz’
Aydemir, ‘Hz Sümeyye imanında, Hayme Hatunların iffetinde, Hüma Hatunların ...
 
Sekmen: ‘Kadın toplumu da imar edendir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kadın; düzen demektir, nizam ...
Öz: ‘İnsan merkezli siyaset yapıyoruz’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
Karataş: ‘Kadınlar fedakarlık timsalidir’
Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl ...
 
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımız izzetimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Sayın cumhurbaşkanımız ...
“Özkoç hesabını verecek”
Ak Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ...
Milletvekili Aydemir Dadaş Platformuna seslendi
Aydemir, ‘Tarih yazan yüce milletimiz, bölgesine adalet, huzur ve barış ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva