Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
2 Eylül 2020 Çarşamba - 03:11

Selçuk: ‘Öğretmenlik bir vicdan işidir’

Selçuk, 'Öğretmenlik akademik bilgi kadar, bir vicdan işi. Aynı zamanda bizler almış olduğumuz sorumlulukla kendi gelişimimizle beraber çocuklarımızın öğrencilerimizin gelişimini de büyük bir vazife olarak görüyoruz” dedi.

Selçuk: ‘Öğretmenlik bir vicdan işidir’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Türkiye’de öğretmen ihtiyacımızı daha fazla gidermiş bulunuyoruz. Türkiye geneline baktığımızda öğretmen doluluk oranı bugün yüzde 93’e ulaşmış oldu” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Başöğretmen Salonu’nda gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen atama törenine katıldı. Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında atamanın gerçekleştirildiği salonda aday öğretmenler yer almadı.
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama töreninde, yeni atanan öğretmenlere meslek hayatlarında başarılar dileyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Bugün biz heyecanlıyız. Çünkü bizi heyecanla bekleyen genç meslektaşlarımız var. Aslında burası ana baba gününe dönerdi anneler babalar öğretmen adaylarıyla güzel ve şenlikli bir ortam olurdu ama Salgından dolayı bazı kısıtlarımız var. Yeni eğitim öğretim yılı açılışını dün yaptık. Uzaktan da olsa öğrencilerimizle buluşma imkanına kavuştuk. Bir an önce okulların açılıp sağlıklı günlerin gelmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.
Toplamda atamaya giren 48 bin 895 öğretmen adayından 20 bin tanesini daha eğitim camiasına katmanın mutluluğunu yaşayan Selçuk, “Göreve başladığımız günden beri ekip arkadaşlarımla beraber hep öğretmeni merkeze alan bir bakış açısına sahip olduk. Öğretmenlerimizin çocuklarıyla buluşması için yeni bir dönemi başlatmış oluyoruz. Salgın süresince ve bu dönemde gördük ki; kendisine imkan verilen, değer verilen bütün arkadaşlarımız ellerinden gelenin çok çok fazlasını büyük bir gayretle, sorumlulukla yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar. Çünkü öğretmenlik akademik bilgi kadar, bir vicdan işi. Aynı zamanda bizler almış olduğumuz sorumlulukla kendi gelişimimizle beraber çocuklarımızın öğrencilerimizin gelişimini de büyük bir vazife olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Görevlerine yeni başlayacak meslektaşlarına da seslenen Bakan Selçuk, “Hepiniz hem zihninizi hem de bedeninizi etkin biçimde çalıştıracağınız, her zaman vicdanınızı bir pusula olarak göreceğiniz, fedakarlıkla dolu mesleğe başlıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde görüyoruz ki; her zaman şartlar değişebilir. Milletimizin zor zamanında milletimizin yanında olmak bizim asli vazifemiz. Her şartta mesleğimizi hakkıyla yerine getirmek için de elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Çünkü biz en değerli varlık olan insan için, çocuk için çalışıyoruz. Çocukların hakkını hukukunu korumanın peşindeyiz. Öğretmenler sevdikleri büyüklerinden öğretmenlerinden çok daha kolay ve rahat öğrenirler bunları asla unutmazlar. Çünkü aralarında yüksek bir duygusal bağ oluşur. Eğer sizlerde emeğimizin yerine ulaşmasını istiyorsanız tek tek bütün öğrencilerimizle bu duygusal bağı kurmanın yolunu bir önce bulmanızda yarar var. Sürekli kendisini geliştiren yeniliklere açık olan bir öğretmenlik hayatı sizi bekliyor. Bu güzel görevin sizler tarafından özveriyle yürütüleceğinden hiçbir endişem yok” dedi.
Ziya öğretmen olarak her zaman öğretmenlerin yanında olduğunu dile getiren Selçuk, öğretmenlerin itibarını kendi itibarı olarak gördüğünü belirtti. Selçuk, yeni atanan 20 bin öğretmenle beraber Türkiye’deki doluluk oranının yüzde 93’e ulaştığını belirterek, “Türkiye’de öğretmen ihtiyacımızı daha fazla gidermiş bulunuyoruz. Türkiye geneline baktığımızda öğretmen doluluk oranı bugün yüzde 93’e ulaşmış oldu. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimizin hatırası ve çocuklarımız sizlere emanet” şeklinde konuştu.
Salonu dolduran basın mensuplarından tek tek numara alarak ataması yapılacak öğretmeni belirleyen Selçuk, yeni öğretmenlerin öğretmenleriyle buluşma zamanına dair de açıklamalarda bulundu. Selçuk, “Elbette okulların açılmasıyla ilgili takvime bağlı. Önümüzdeki süreçte bu durumu sizlerle paylaşmış olacağız. Şu anda sadece iş ve işleyişlerin yapılmasına kaldı, yeni arkadaşlarımızın durumu” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarına e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.

 
‘Terör örgütünde kopmalar ve kayıplar arttı’
 
Kasapoğlu: "Biz üreteceğiz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Uzaktan eğitimin sadece öğrencilere ...
Eğitimde “Okulum Temiz” seferberliği
Erzurum’da Covid-19 süreci kapsamında 2020-2021 eğitim ve öğretim uzaktan ...
Erzurum’da ilk ders zili sessiz çaldı
Türkiye’de tüm illerde olduğu gibi Erzurum’da da 2020 – 2021 eğitim ve ...
 
Bakan Selçuk velilere seslendi
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bütün halkımız şunu bilsin. Biz hiçbir çocuğumuzu ...
Yükseköğretimde dijital dönüşüm devam edecek
YÖK tarafında kurgulanan ve yürütülen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm ...
MEB’den yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin aşamalı ...
 
TUSAŞ stajyer mühendis programı başvuruları başladı
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerinin ...
Orta Öğretime dijital yaklaşım
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Biz bakanlığın birikimiyle yetinmek ...
SBF özel yetenek sınavları başladı
Atatürk Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı Spor Bilimleri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva