KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’de ‘Kampüse Hoş Geldin’ programı
ATAUNİ’de ‘Kampüse Hoş Geldin’ programı
Tekin: ‘Artık güçlü bir Türkiye var’
Tekin: ‘Artık güçlü bir Türkiye var’
Göktaş: 'Büyük bir hizmet dönüşümü gerçekleştirdik'
Göktaş: 'Büyük bir hizmet dönüşümü gerçekleştirdik'
Uraloğlu: Türkiye yükseliyor, güçleniyor
Uraloğlu: Türkiye yükseliyor, güçleniyor
Hacımüftüoğlu’ndan ÜAK değerlendirmesi
Hacımüftüoğlu’ndan ÜAK değerlendirmesi
HABERLER>GÜNDEM
16 Ağustos 2011 Salı - 04:59

Somali’ye yardım yağıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı “Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” kampanyası kapsamında toplanan yardımların üçüncü grubu kargo uçağı ile Ankara Esenboğa Havalimanından Mogadişu’ya doğru yola çıkıyor.

Somali’ye yardım yağıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı “Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” kampanyası kapsamında toplanan yardımların üçüncü grubu kargo uçağı ile Ankara Esenboğa Havalimanından Mogadişu’ya doğru yola çıkıyor.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, havalimanında düzenlenen törende, Ramazan sonuna kadar kampanya kapsamında 100 milyon TL’nin toplanacağını umut ettiklerini söyledi.
Havalimanında düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gençlerin ve çocukların kampanyaya gösterdiği ilgiyi “Büyük bir sevinç” olarak değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sosyal medya ve facebook ortamında gençlerin birbirlerini Somali’ye yardıma davet ettiklerini belirterek, “Milletimizde, gençlerimizde, çocuklarımızda böyle bir yardım bilincinin oluşması, dünyanın öbür ucundaki fakir, aç, muhtaçlara yardım etmek için seferber olmaları geleceğimiz açısından son derece önemlidir” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti:
“Millet olarak bir taraftan başka bir kıtadaki açlığı telafi etmeye çalışırken aynı zamanda insanlığın aç gözlülüğünün de ortadan kalkması için çaba göstermiş oluyoruz. Biz sadece Afrika’da yaşanan kıtlığı ortadan kaldırmaya çalışmıyoruz; aslında biz yürüklerimizdeki kuraklığı da gidermeye çalışıyoruz. Aslında biz sadece başka ülkedeki kıtlığı önlemeye çalışmıyoruz, o kıtlığı ortadan kaldırmaya çalışırken bir taraftan da merhamet kıtlığını, sevgi kıtlığını, şefkat kıtlığımızı da tedavi ediyoruz.”
İş dünyasının da kampanyaya destek verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Görmez, iş dünyasının verdiği desteğin Afrika’da sürdürülebilir bir hayata imkân sağlayacağını kaydetti.
Başkan Görmez, konuşmasında basın mensuplarının gösterdiği ilgiye de değindi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bütün basın kuruluşlarının Afrika için düzenlenen kampanyaları vatandaşlara tanıttığını söyleyerek, gösterilen çaba dolayısıyla basın mensuplarına teşekkür etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği kampanyaya Ankara Büyükşehir Belediyesi, ayni yardımlarla destek oldu. Mogadişu’ya bugün gönderilecek olan 170 tonluk gıda yardımının 106 tonunu Ankara Büyükşehir Belediyesi karşıladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, törende yaptığı konuşmada Ankara Belediye Meclisi’nde Afrika’ya yardım konusunda bir karar aldıklarını ve bu çerçevede ilk iş olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapmaya başladıklarını aktardı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek törende yaptığı konuşmada, Somali’de fırın yaptıracakları müjdesini verdi. Halk ekmeğe ait bir ekmek fırınının Somali’ye gönderileceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Önümüzdeki günlerde bu fırınların sayısını 5’e çıkarmayı planladıklarını” sözlerine ekledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği kampanya kapsamında bugüne kadar toplanan yardımlar 50 tonluk iki kargo uçağı ve 5 bin tonluk bir yük gemisiyle Somali’ye gönderildi. 1 milyon 937 bin 763 SMS’in bağışlandığı kampanyaya bunun dışında yaklaşık 75 milyon TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.
28 kilogramlık yardım paketlerinde sıvı yağ, un, makarna, bebe bisküvisi, süt tozu, şeker ve buğday yarması yer alıyor.
 

 
Erzincan yolunda feci kaza
 
Fitreler Somali’ye ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyıcı gururumuz oldu
Erzurum Palandöken Müftülüğü Yenişehir Yatılı Kız Kur’an Kursu öğretmeni ...
Ramazan’da dini yayınlara talep arttı
Erzurum'da, Ramazan ayı içerisinde hatim setleri, dini film, ilahi kaset ...
He mi yok mu?
Yakutiye Belediyesi tarafından ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler ...
 
Zirvede Şehitleri andılar..
Erzurum ve çevre illerden gelen Arama ve Kurtarma Birliği (AKUT) üyesi ...
Dadaşlar Somali için Tek yürek
Açlık tehlikesiyle yüz yüze kalan milyonlarca Afrika halkı için çocuğundan ...
Kemertaş’la ‘Huma Kuşu’ seslendi
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen Ramazan şenlikleri ...
 
www.dadasgazetesi.com yayında
Gazeteci Mahmut Akdağ'ın sahibi ve Genel yayın Yönetmeni olduğu dadasgazetesi.com ...
A.Ü. arkeologları gizemi çözdü
Balıkesir'in Erdek İlçesi Düzler mevkiinde bulunan Kyzikos Antik Kenti'nin ...
ASİMDER “Mezalim Çadırı” açacak
Iğdır Asılsız Ermeni Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva