Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’a 6 kaymakam atandı
Erzurum’a 6 kaymakam atandı
Erzurum’un kamu payı açıklandı
Erzurum’un kamu payı açıklandı
Damal Şenlikleri'nin 25'incisi başladı
Damal Şenlikleri'nin 25'incisi başladı
Aşkale Çimento’ya ihracat şampiyonu ödülü
Aşkale Çimento’ya ihracat şampiyonu ödülü
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
HABERLER>GÜNDEM
8 Haziran 2012 Cuma - 08:03

Spor eğitiminde bir ilk

Yakutiye Kaymakamlığı ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Müdürlüğü ve ilçe spor müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm, curling, güreş ve masa tenisi kursları tüm hızıyla devam ederken, Mecidiye Mahallesi’nde bulunan Milli Piyango Curling Arena Kampusu tam bir spor kompleksi haline geldi.

Spor eğitiminde bir ilk

Yakutiye Kaymakamlığı ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Müdürlüğü ve ilçe spor müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm, curling, güreş ve masa tenisi kursları tüm hızıyla devam ederken, Mecidiye Mahallesi’nde bulunan Milli Piyango Curling Arena Kampusu tam bir spor kompleksi haline geldi. Salon içinde bir çok branşta sportif aktivite yapılırken, salonun bahçesine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü basketbol potası yapacak ve sentetik halı sahayı da en kısa süre içerisinde belde gençliğinin hizmetine açacak.
Dağ Mahallesi’nde Curling Arena’da öğrenci ve sporcu aileleri ile toplantı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bölgede sporun daha yaygınlaşması için uğraş vereceklerini ve sporcular ile ailelerin ayağına gittiklerini ve gitmeye de devam edeceklerini söyledi. Çintimar, okulların tatile girmesi ile birlikte Diyanet İşleri ve Müftülüklerle yapılan protokol gereği Curling Arena ve Gölbaşı Gençlik Merkezi’nde ücretsiz Kur’an Kursları ve okuma kursları açacaklarını belirtti. Çintimar, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde yok yok. Biz bütün spor branşlarında yaz spor okulları ve yaz spor kursları açacağız. Kur’an okumayı ve okur yazar olmayan velilere de kurs vereceğiz” dedi.
HEM KUR’AN ÖĞRENECEKLER HEM DE SPOR YAPACAKLAR
Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murteza Cengiz, Gaziler Mahallesi Okuma Etüt Salonu Yetkililerinden Ahmet Özdemir ile Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürü Nazlı Oral ile Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar ile İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık’ın da katıldıkları toplantıda ailelerle sohbet eden ve istişare yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Koşabiliyorken Koş” projesi kapsamında da Dağ Mahallesi ve çevresindeki tüm ailelere Kur’an öğretme ve okuma öğretmenin yanı sıra spor yaptıracaklarını ve böylece hem beldede sporu sevdireceklerini hem de ailelere spor bilincini aşılayarak onların sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlayacaklarını söyledi.
ÖĞRENCİLER UÇURTMA UÇURDU AİLELERİ İZLEDİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Atletizm Antrenörü Yunus Sadir’e de övgüler yağdırarak, fedakarca ve özverili çalıştığı için kendisini kutladı. Sadir’in Yakutiye Kaymakamlığı ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nin vce kendilerinin destekleri ile Mecidiye Mahallesi, Gaziler ve Dağ Mahallesi’nde atletizm atağı başlattığını ve 150’ye yakın minik ve genci spora kazandırarak, onlara spor yaptırdğını belirterek, “Antrenörümüz Yunus Sadir’i bu özverisinden dolayı tebrik ediyorum” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Mecidiye Mahallesi’nin hızlı bir şekilde spor merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Çintimar, “Yakutiye kaymakamımız Yüksel Çelik’e, Halk Eğitim Müdürümüz Murat Sultan Özkan’a ve ilçe müdürümüz Suat Yılmaz’a teşekkür ediyorum”dedi. Çintimar, ailelerin çocuklarına daha fazla ilgi göstermesi için tavsiyelerde bulunurken, “Çocuklarınızın başarılı olması için onlara şefkatli yaklaşın ve onlarla birlikte sizde kitap okuyun” dedi.
Toplantının ardından Çintimar, ailelere çeşitli hediyeler verirken, öğrencilere kitap hediye etti. Daha sonra Curling Arena’nın bahçesinde çeşitli sportif oyunlar oynayan öğrenciler uçurtma uçurdu. Ailelerde minik çocukların semalara saldığı uçurtmaları ilgi ile izledi.

 
İletişim'e bir ödül daha
 
Karakoç'u yüreğimize uğurladık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehirden yatırım turu
Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen “Kadın Gözüyle Büyükşehir” adlı projenin ...
İpek'e İpekyolu Ödülü
10. Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi “Yılın Altın Adamları” ödülleri, ...
Erzurum’a ağaç dikmeye devam
“Erzurum’a ağaç dikmeye devam edelim!” çağrısını yapan Çevre Sorunları ...
 
Dadaşlık işte budur...
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Akhisar Erzurumlular ve ...
Dadaşlar'dan eğitim sistemine övgü
Yeni eğitim sistemini değerlendiren Erzurumlular uygulamanın detayları ...
Karakoç sevgi ile anılacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un vefatı ...
 
Türk İslam'a başsağlığı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün hayatını kaybeden ünlü şair Abdurrahim ...
Karakoç milli yüreğe uğurlanacak
Ünlü şair ve yazar Abdürrahim Karakoç hakkın rahmetine kavuştu.
TYB taziye mesajı yayımladı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, tedavi görmekte olduğu hastanede ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva