Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Haziran 2019 Perşembe - 16:58

TANAP engelleri aştı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi 6.3 milyon TL’lik bir fonla gerçekleştirdiği ESKİP Projesi kapsamında tadilat ve dönüşüm çalışmaları tamamlanan, Kars Halk Eğitim Merkezi’nin açılışları gerçekleştirildi.

TANAP engelleri aştı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) çerçevesinde hayata geçirilen ve Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneğince (DİSODER) geliştirilen "Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi"nin (ESKİP)’i Kars’ta da erişilebilir hale getirdi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında finanse edilen DİSODER Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği tarafından yürütülen Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi (ESKİP)’nin en büyük etabı olan, ortak kamusal alanların düzenlenerek engelliler için erişilebilir mekanlara dönüştürülmesi ve engellilere yönelik araç gereç dağıtım faaliyetleri, Kars’ta devam etti.

Halk Eğitim Merkezi’nde engelliler için dizayn edilen asansör ve araç gereçlerin dağıtım ve açılış töreninde konuşan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı ProjesiSosyal ve Çevresel Yatırım Programı Uzmanı Özlem Ersavaş, “Biz Kars’ta bir çok proje yaptık. Eğitim anlamında, diğer sektörlere destek anlamında ama bu projemizin asıl sahibi DİSODER’dir. Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği bu projeyi hayata geçirdi. Bizde alimizden geldiğince desteklemeye çalıştık. Kars’ta, Erzurum’da, Sivas’ta, Yozgat’ta, erişebilir mekan örnekleri yaparak, pilot örneklerle biraz daha engelli farkındalığını yükseltmeye yönelik bir çalışmamız oldu. Bu anlamda eğitime verdiğimiz desteklerin yanında, engellilere, kadınlara, üretime verdiğimiz desteklerle birleştirmeye çalışıyoruz. Bütün alanlara destek vermeye çalışıyoruz. Doğru yerlere destek verdiğimizi görmek, benim hem kendi adıma, hem de şirketim Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi adına da bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Dolunay Derneği Faruk Ocak’ta ilkez Halk Eğitim Merkezi’nde ikinci kata çıktığını söyledi. Ocak, “Bizleri şuana kadar toplumdan uzaklaştıran bazı nedenlerin yavaş, yavaş ortadan kalkması, bizleri toplumla beraber yaşayabilir, üretebilir, bir insanlar olduğumuz düşüncesini, bütün insanlara farkındalık oluşumu için ortaya koydukları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizde Dolunay Derneği olarak üzerimize düşen her türlü fedakarlıkta bulunarak bu desteğimizi, her türlü platformda gerçekleştireceğimize inanabilirsiniz. Ulaşılabilirlikte Halk Eğitim Merkezi’nin önceki yıllara göre bizler için daha vazifeli olmasını istirham ediyorum diye konuştu.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi 6.3 milyon TL’lik bir fonla gerçekleştirdiği ESKİP Projesi kapsamında tadilat ve dönüşüm çalışmaları tamamlanan, Kars Halk Eğitim Merkezi’nin açılışları gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlarımızın bağımsız bireyler olarak sosyal ve ekonomik hayata katılımını desteklemeyi hedefleyen ESKİP Projesi kapsamında Kars’ta gerçekleştirilen açılışın ardından ihtiyaç sahibi engellilere yönelik araç gereç dağıtımı yapıldı.

Programa, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Sosyal ve Çevresel Yatırım Programı Uzmanı Özlem Ersavaş, DİSODER Başkanı Hakan Elbir, Kars Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Acihan Koçoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak ve davetliler katıldı.

 
Şehit annesi dualarla uğurlandı
 
Bakan Selçuk Doğu turunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taş üstünde fidan yetiştirip erozyonu önlüyor
Oltu Halit paşa Mahallesinde ikamet eden Ercan Çimen (57) evinin Sitare ...
Ulaşımda tarihi proje
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’de Yolcu ...
Karagözoğlu 5G teknolojisini paylaştı
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “5G teknolojisi sadece mobil iletişimi ...
 
Selçuk sosyal çalışma programını değerlendirdi
Selçuk, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ...
Oltu, Olur ve Şenkaya’dan ortak proje
Oltu Cağı Et Entegre Kırmız Et ve Parçalama Tesisi Proje Tanıtım toplantısı ...
Tüketici Güven endeksi açıklandı
Tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında ...
 
Doğu’da yerli tohum, yerli üretim seferberliği
Bingöl'da köylerden "Ata Tohumu" olarak bilinen Guldar domatesi, Dodan ...
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 407’ye yükseldi
Erzurum’da bu yılın mart ayında 1 bölgesel, ocak-mart ayları kapsamında ...
HMB Erzurum verilerini paylaştı
Erzurum Mayıs ayı vergi tahsilat oranı yüzde 45.35’e ulaştı. İl, KUDAKA ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva