Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Erzurum’daki üreticiler için sahada da model teşkil ediyor. Fakültenin Uzundere ilçesindeki araştırma ve üretim çiftliğinde, sebze yetiştiriciliği alanında üreticilere yol arkadaşlığı yapılıyor.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Ziraat Fakültesi’nin, araştırma ve uygulama çiftlikleriyle de yöredeki üreticilerin hizmetinde olduğunu söyledi. Uzundere ilçesinde sebze yetiştiriciliği alanında model olması bakımından geçtiğimiz yıl kurdukları çiftlikte yöre çiftçisine her türlü yardım ve desteği verdiklerinin altını çizen Canbolat, “Uzundere’de 50 dönümlük bir arazi üzerinde kurduğumuz çiftlikte sebze yetiştiriciliğini bilimsel bir çerçeve içerisinde yürütüyoruz. Yöre çiftçisine model olması açısından modern üretim tekniklerinin kullanıldığı çiftliğimizde, bu yolla üreticilerimize de bir nevi eğitim vermiş oluyoruz.” diye konuştu.
CANBOLAT’IN AÇIKLAMASI
Geçtiğimiz yıl başladıkları çalışmayı bu yıl da sürdüreceklerini ve sebze yetiştiriciliğine Erzurum’da sürdürülebilirliğin yanı sıra yüksek verim paritesi de kazandıracaklarının altını çizen Dekan Canbolat, organik koşullarda yapılacak olan üretimin, gelecek yıllarda Uzundere’yi sebze yetiştiriciliği alanında bir marka haline getireceğini kaydetti. Uygulamanın geçtiğimiz yıl yöre çiftçisinden büyük ilgi gördüğünü, bu yıl da ilginin artmasını beklediklerini ifade eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canbolat, kurdukları bu çiftliğin amacına ulaşacağını dile getirdi.
TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİME YENİ VİZYON
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canbolat, şöyle konuştu: “Çiftliğimizde organik koşullarda üretilen sebzeler, yine fakültemiz tarafından tüketime sunulacak. Fakültemiz, halkımızın gıda güvenliğini her zaman ön planda tutmuştur. Çeşitli araştırma projeleri geliştiren fakültemiz, bu misyonuna uygun olarak proje geliştirmeye devam edecek. Uzundere ilçesindeki çiftliğimiz, bunun ilk ve en önemli örneklerinden olacak. Yine fakültemizde yetiştiricilik açısından bireysel çalışmalar da yürütülüyor.” dedi.
Kapılarını Erzurum’a ve yöre çiftçisine sonuna kadar açmış olan Ziraat Fakültesi’nin, hem tarım, hem de hayvancılık bakımından bölgeye farklı bir bakış açısı kazandırdığını ifade eden Canbolat, “Fakültemizin bünyesindeki tüm uygulama ve araştırma birimlerini çiftçilerimiz için seferber etmiş durumdayız. Kapılarımız çiftçilerimize sonuna kadar açık. Hangi konuda olursa olsun, çiftçilerimize her türlü teknik ve danışmanlık hizmetini vermekteyiz. Amacımız, Erzurum’da tarımsal ve hayvansal üreticiliğe yepyeni bir vizyon kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.