Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’da milli galibiyet coşkusu
Erzurum’da milli galibiyet coşkusu
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Besicilerin tozlu ve zorlu yolculuğu başladı
Besicilerin tozlu ve zorlu yolculuğu başladı
DOSİAD Mayıs ayı ekonomi veri özetini paylaştı
DOSİAD Mayıs ayı ekonomi veri özetini paylaştı
Doğu’nun zenginlikleri tanıtılıyor
Doğu’nun zenginlikleri tanıtılıyor
HABERLER>GÜNDEM
19 Ağustos 2011 Cuma - 05:17

Terörle mücadelede yeni dönem

MGK sonrası, terörle mücadelede yeni dönemde daha etkin stratejilerin kullanılacağı bildirildi.

Terörle mücadelede yeni dönem

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nın ardından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadelede yeni strateji ve yöntemlerle daha etkin, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadelenin ortaya konulacağı vurgulanarak, terör örgütünün menfur eylemlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en sert şekilde mukabele edileceğini kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında gerçekleştirilen MGK Toplantısı'nın ardından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadele ve Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili alınan kararlar yer aldı. Açıklamada, iç ve dış gelişmelerin etraflı şekilde ele alındığı belirtilerek, terör örgütünün son dönemde artan saldırılarının değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada, terörle mücadele konusunda alınan kararlar şu şekilde ifade edildi:
"Terör örgütünün son dönemde güvenlik kuvvetlerine, kamu görevlilerine ve sivil halka karşı gerçekleştirdiği menfur saldırılar ve terör örgütüne karşı yürütülen mücadele tüm boyutlarıyla ele alınmış; örgütün hain amaç ve hedeflerine ulaşamayacağı bir kez daha vurgulanarak, terörle mücadelede alınacak ilave önlem ve tedbirler değerlendirilmiştir.
Terör örgütünün Türkiye'nin güven ve istikrarını sabote etmesine kesinlikle izin verilmeyeceği, bölge halkının huzur ve esenliği için var olan güvenlik ve otoritenin en güçlü şekilde hissettirileceği; terörle mücadelede yeni strateji ve yöntemlerle daha etkin, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadelenin ortaya konulacağı vurgulanmıştır. Terör örgütünün menfur eylemlerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en sert şekilde mukabele edileceğinin altı çizilmiştir. Bugüne kadar başta güvenlik olmak üzere, sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve diplomatik boyutlarıyla yürütülen terörle mücadele anlayışının bundan sonra da her alanı kapsayacak çok yönlü çalışmalarla devam ettirilmesinin önemi bir kez daha teyit edilmiştir.
Daha etkin ve kararlı şekilde sürdürülecek olan terörle mücadelenin demokrasiden ve hukuk devleti anlayışından asla taviz vermeden devam ettirileceği; hayatın olağan akışını olumsuz etkileyecek hiçbir gelişmeye izin verilmeyeceği, devletin tüm kurum ve kuruluşlarının azami uyumu ve koordinasyonuyla daha etkili mücadele stratejilerinin hayata geçirileceği ifade edilmiştir. Bu çerçevede ülkemizin birlik ve bütünlüğünün muhafazası ve halkımızın güvenliğinin korunması için canları pahasına görev icra eden güvenlik kuvvetlerimizin mensuplarına derin takdir duyguları ile aziz şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve fedakar ailelerine başsağlığı dilekleri dile getirilmiştir.
Demokratik parlamenter sisteme ve hukuk devleti anlayışına inanan her kesimin bölücü terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koymasının, insanlık dışı kanlı eylemlere karşı insani bir duyarlılık sergilemesinin, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü yakından ilgilendiren terörle mücadele konusunu ulusal bir mesele olarak görerek, daha sorumlu ve duyarlı davranmasının önemi özellikle vurgulanmıştır. Sivil toplum örgütlerinden medyaya ve siyasi partilere kadar her kesimin terörle mücadelede ulusal dayanışma duyarlılığı ve ortak hareket şuuru geliştirmesinin gerekliliğinin altı çizilmiştir. 'Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet' ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceğine; halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne halel getirecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çekilmiştir. Diğer yandan, terörizme karşı yürütülen mücadelenin en önemli boyutlarından biri olan teröre ve terör örgütü yandaşlarına yönelik dış desteğin kesilmesini teminen, başta komşularımız olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelere bu yöndeki sorumluluklarını üstlenmeleri ve somut dayanışma sergilemeleri çağrısı yinelenmiştir."

 
Kırıkkale şehidine ağlıyor
 
Erdoğan'dan şehit ailesine ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırıkkale şehidine ağlıyor
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün düzenlediği hain pusuda ...
Ordulu şehit 21 günlük evliydi
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen askerlerden ...
Ardahanlı Şehidin Evine Ateş Düştü
Hakkari'de şehit olan Jandarma Er Vedat Gülden'in Ardahan'daki baba ocağına ateş düştü.
 
İyidere Köyü yasta
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı İyidere köyünde iki aile arasındaki su ...
Muhtar haklı çıktı
Şehit Üsteğmen İsmail Aksu Mahallesi Muhtarı Sadullah Aydemir, sürekli ...
Bölücülere lanet yağıyor
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 7 askerin terör örgütünün döşediği mayın ...
 
Atasoy dua alıyor
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Ramazan ayı münasebetiyle ilçe ...
Aşık geleneğine, şenlik desteği
Aşıklık geleneğinin sürdürüldüğü Erzurum’da, her akşam iftar sonrası sahne ...
Geride sadece adları kaldı..
Yaklaşık 7 bin yıllık tarihinde kaleleri, tabyaları ve düşman işgaline ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva