Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
22 Aralık 2010 Çarşamba - 07:47

Tetik'ten pozitif ayırımcılık beklentisi

Erzurum Şehit Aileleri Derneği, ‘pozitif ayrımcılık’ taahhüdünü şansa bırakmıyor. Başbakan Erdoğan’ın, şehit yakınlarından birinci derecede akraba olmaları koşuluyla 2’şer kişinin kamuda istihdam edileceğini açıklamasının ardından harekete geçen Başkan Tetik, personel listesini de hazırladı.

Tetik ten pozitif ayırımcılık beklentisi

Erzurum Şehit Aileleri Derneği, ‘pozitif ayrımcılık’ taahhüdünü şansa bırakmıyor. Başbakan Erdoğan’ın, şehit yakınlarından birinci derecede akraba olmaları koşuluyla 2’şer kişinin kamuda istihdam edileceğini açıklamasının ardından harekete geçen Başkan Tetik, personel listesini de hazırladı. Erzurum’da, hükümetin yapmayı düşündüğü çalışmanın kapsamına giren 150 şehit yakını olduğunu açıklayan Başkan Tetik, “Listemiz hazır, gözümüz hükümette.” dedi.
Şehit yakınlarına pozitif ayrımcılığın öngörüldüğü Anayasa değişikliği paketine, 12 Eylül referandumuyla birlikte yeşil ışık yakılırken, Erzurum Şehit Aileleri Derneği, işi şansa bırakmıyor. Başbakan Erdoğan’la Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün, şehit yakınlarının kamuda istihdam edilmeleriyle ilgili olarak referandum sürecinde çeşitli açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Başkan Tetik, “Biz de bu taahhüdü göz önünde bulundurarak, Erzurum’daki şehit ailelerimizle temasa geçtik. Tespit ettiğimiz isimlerin sayısı 150’ye ulaştı. Pozitif ayrımcılık uygulamasına başlanır başlanmaz, elimizdeki listeyle yola koyulacağız.” diye konuştu.
Şehit yakınlarından 1 kişinin kamuda istihdam edilmesinin zaten zorunluluk olduğuna işaret eden Başkan Hatem Tetik, bu düzenlemeye ikinci bir kişinin de eklenmesi şeklinde bir adım atılmasını, Anayasa’da yapılan değişikliğin ruhuna uygun bir gelişme olarak değerlendireceklerini söyledi.
Erzurum’daki şehit yakınlarının, Anayasa ile garanti altına alınan pozitif ayrımcılığın kapsamını merakla beklediğini vurgulayan Hatem Tetik, “Bu süre zarfında şehit ailelerimizle içeşitli temaslarımız oldu. Tüm şehit aileleri, kendilerine yönelik olarak nasıl bir politika izleneceğinin açıklanmasını bekliyor. Ziyaret ettiğimiz her şehit evinde, bu yöndeki beklentilerle karşılaştık. Hükümetin bu beklentilerin karşılanması yönündeki en önemli adımı, şehit yakınlarından 2’şer kişinin kamuda istihdam edilmesi şeklinde atmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Bu yöndeki altyapı hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını ve şu ana kadar 150 isim belirlediklerini anlatan Başkan Tetik, “Hükümet bu adımı atarsa, Erzurum’da bir anda 150 şehit yakını kamuda istihdam edilmiş olacak. Bu isimler de dahil olmak üzere, tüm şehit yakınları ve aileleri, pozitif ayrımcılık şeklinin açıklanmasını bekliyor.” dedi.
Tetik, şunları kaydetti: “Vatani görevlerini yaparken bölücü terör örgütüyle çatışmaya giren ve şehit düşen evlatlarımızın geride kalan yakınlarına her şeyden öte bir vefa gösterilmesi gerekiyor. Bu vefa da, pozitif ayrımcılıktır. Hiçbir şehit yakını, bu durumunu gerekçe göstererek kimseye yardım edilsin diye el uzatmaz, dik durur. Bu duruşun karşısında ise, devletin bir duruş sergileyerek, vefa borcunu ödemesi gerekir.” diye konuştu.  

 
2011'e hanımeli değecek
 
2011 biletleri satışta..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü.'den sağlık yatırımı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde ...
Karskapı'yı bilmeyen Erzurum'u ne bilir?
95 yıllık geçmişiyle şanlı bir tarihi temsil eden Erzurum Karskapı Şehitliği’nin, ...
Yurttaş'tan tarihi adım..
Gülahmet Caddesi üzerinde bulunan Derviş Ağa Camisi için harekete geçiliyor. ...
 
'Allah, ehli beyt sevgisinden ayırmasın'
Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1371. yıl ...
Tarihe projeli destek
Anadolu'daki kapalı avlulu medreselerin en büyüğü olan Erzurum'daki Yakutiye ...
Turizmde Daşhane konsepti
Farklı konseptiyle kentteki sosyal hayata farklılık kazandıran Erzurum ...
 
349 köy yolu kapalı
Kar ve tipi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesinde toplam 394 köy yolu ulaşıma ...
Annenin acısı dinecek mi?
Horasan ilçesinde 4 Aralık 2010 günü Horasan Devlet Hastanesi'ne götürülen ...
Dilenci ve seyyarlara 2011 yasağı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi tarafından, ilgili kanuna ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva