Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
15 Mart 2018 Perşembe - 17:15

TÜBİTAK Araştırma Projeleri süreci başladı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca, bu yıl 49.’su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Atatürk Üniversitesinde start aldı.

TÜBİTAK Araştırma Projeleri süreci başladı

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Bilimsel Ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca, bu yıl 49.’su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Atatürk Üniversitesinde start aldı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve bilim insanlarının yetişmesinde önemli bir basamak olan Lise Öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri Yarışması Sergisinin Atatürk Üniversitesinde gerçekleşen açılış törenine; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ile projeleri sergilenen öğrenciler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım olmak üzere 12 alanda düzenlenen yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri, çeşitli üniversitelere mensup uzman akademisyenlerden oluşan bölge jürileri tarafından yapıldı. Ön değerlendirme sonuçlarına göre seçilen 12 ilin her birinde 100 proje, toplamda ise bin 200 proje, tasarımlarını sergilemek üzere davet edildi.

Atatürk Üniversitesinde proje kültürünün yerleşmesi noktasında çok önemli adımlar attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini ifade ederek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu konuda ülkemizin en önemli kurumu olan TÜBİTAK ile çok önemli iş birliklerine imza atıyoruz. Gençlerimizin dimağında proje kültürünün yerleşmesi için tertip edilen, her geçen yıl daha başarılı sonuçlar doğuran ve bu yıl 49.’su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının, Atatürk Üniversitesi olarak bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Büyük ümitler bağladığımız gençlerimizin düşüncelerindeki kıvılcımların bu türden etkinliklerle birer meşaleye dönüşeceğinden ve geleceğimizi aydınlatacağından şüphemiz yoktur. Bu vesileyle bugün kıymetli projeleriyle aramızda bulunan gençlerimizi, onları proje üretmeleri konusunda destekleyen ve onlara yol gösteren öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi en içten duygularla selamlıyorum. Bütün bu gayret ve özveri gerektiren bu süreci yürüten arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyor, yapılan çalışmaların memleketimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bilim ve Teknoloji Haftasında, 12 Mart 2018 tarihinde 12 ilde eş zamanlı olarak açılışı yapılan sergiler, 14 Mart 2018 akşamına kadar bilim ve teknolojiye ilgi duyan tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar tarafından Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde ziyaret edilebilecek.

 
Azizoğlu Yumaklı ve Emrecik'in konuğu oldu
 
Sultan Abdulhamit anısına sosyal yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şükrüpaşa Lisesinden örnek destek
Şükrüpaşa Anadolu Lisesi öğrencileri düzenledikleri kermesten elde edilen ...
Ortaokul öğrencilerinden Mehmetçiğe destek koreografisi
Mehmetçik Orta Okulu öğrencileri Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı” harekatına ...
Dadaşlar da O’na minnettar
Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşu sürecinde büyük katkı ve girişimi bulunan ...
 
Taştan aile içi iletişimi anlattı
Erzurum’da, Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu tarafından düzenlenen, “Aile İçi ...
Misafir öğrenciler için TÜMSİAD-Üniversite işbirliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede eğitim ...
Minik Yüreklerden Mehmetçiğe büyük sevgi
Erzurum’da Özel Sevgi Kreşi’nde bulunan minikler Afrin’de terör örgütlerine ...
 
Rektör Çomaklı’dan 12 Mart mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'un düşman ...
ETÜ’de ‘Uluslararası Erzurum’ sempozyumu
Erzurum’un Osmanlı hakimiyetine girişinin 500. Yılı ve kurtuluşunun 100. ...
TYB’den Eğitim buluşması
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'nin gençlik kolları üyeleri, okul ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva