Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SÄ°YASET
23 Ağustos 2011 Salı - 07:33

Zeybek'ten BDP tepkisi

Demokratik Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, PKK'nın bölücü terör örgütü olmadığını esas itibariyle artık suç örgütü haline geldiğini ve kaçakçılıkla rant sağladığını belirtti.

Zeybek ten BDP tepkisi

Demokratik Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, PKK'nın bölücü terör örgütü olmadığını esas itibariyle artık suç örgütü haline geldiğini ve kaçakçılıkla rant sağladığını belirtti.
DP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Erzurum'a gelen Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeybek, PKK'nın bölücü terör örgütü olmaktan çıkıp suç örgütüne dönüştüğünü ileri sürerek kaçakçılıktan çok büyük rant sağladığını söyledi. PKK'nın faaliyetlerinin sonlandırılabilmesi için ilk önce bataklığın kurutulması gerektiğini bunun da kaçakçılığı önlemekle mümkün olabileceğini ifade eden Zeybek, terörle mücadelede doğru teşhisin
konulması gerektiğini kaydetti.
Zeybek, "Terör olaylarını Güneydoğu ve Doğu Anadolu meselesi olarak değil bölücülüğü ayrı düşünmek lazım. Bunları arasındaki ilişkileri ve farklılıkları anlamadan doğru tanı koymak mümkün değil. Teşhis doğru olmayınca sonuç verici olmaz. PKK esas itibariyle artık suç örgütüdür, büyük bir olgudur bu. Temelinde kaçakçılık vardır. PKK'nın varlık sebebi, bu örgütü besleyen ana faaliyet alanı kaçakçılıktır. Silah kaçakçılığıdır, sigara ve her türlü beyaz zehir kaçakçılığı bu örgütün tekeline geçmiştir.Örgütün bu vazifesini bilmeden olan biteni anlamak doğru anlamak mümkün değil" dedi.
"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ KANADI BDP KAPATILMALIDIR"
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Terör örgütünün siyasi kanadı olduğu apaçık belli olan siyasi parti BDP kapatılmalı ve sorumlular hakkında yasaların gerektirdiği ne ise onlar yapılmalıdır" dedi.
Yakın zamanda 40'a yakın şehit verildiğini akıl almaz günler yaşandığını ifade eden Zeybek, "Terör örgütünü övmek yasalarımıza göre suç olmaya devam ederken, fiilen suç olmaktan çıkarılmıştır. Ülke ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı siyasi parti kurmak yasak iken, bırakınız ülke ve millet bütünlüğünü, bölücü terör örgütünün emrinde olduğunu gizlemeyenlerin, devletin en üst katlarında itibar gördükleri ve Meclis'te yer almaları için yalvar yakar durduğu bu ortamı oluşturanların tamamı suçludur. Terör örgütünün siyasi kanadı olduğu apaçık belli olan siyasi parti kapatılmalı ve sorumlular hakkında yasaların gerektirdiği ne ise onlar yapılmalıdır. BDP kapatılmalıdır. Kapatılsa da yeni parti kurarlar diyorlar. Aynı suçu onlarda işlerse kurulanı da kapatırsınız" diye konuştu.
"PKK, KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR"
'PKK'yı Ermeniler yönetiyor" diyen Zeybek, örgütün Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyledi. Zeybek, "PKK'yı yönetenler arasında Kürt olmayan, Türk de olmayan birtakım insanlar var. Ermeniler var. Bildiğimiz Ermeniler PKK içinde militan. Aşiretler, uzun zaman PKK'ya taviz vermediler, hala da aşiretler, PKK'lı değil. PKK'cılığı yapanlar daha çok oradan buradan göç edip gelmiş olanlar. Yani aşiret yapısı içinde olmayanlar PKK'nın gücünü meydana getirir" dedi.
"SURİYE İÇİN TÜRKİYE KIŞKIRTILIYOR"
Namık Kemal Zeybek, Türkiye'nin, Suriye ile tarihi komşuluk ilişkileri bulunduğunu ve bu ülkenin içişlerine Türkiye'nin karışmaması gerektiğini ifade etti. Zeybek, Türkiye'nin Suriye konusunda batılı güçlerce kışkırtıldığını iddia ederek, "Suriye bizim komşumuzdur, kardeş halktır. Orada olanlar bizi üzer; ancak Suriye bizim içişlerimiz değildir. Suriye'nin içişlerine karışmak yanlıştır. Başkaları Türkiye bizim içişlerimiz derse biz onlara ne deriz? Türkiye de asla Suriye'ye silahlı müdahale gibi felakete
girmemeli. Batılılar İslam dünyasında kardeş, mezhep kavgası başlasın diye Türkiye'yi Suriye'ye karşı kışkırtıyorlar. Bilhassa İngiliz gazetelerinde bunu görüyoruz. Bu tuzağa düşülmemeli. Böyle bir şey felaket olur. Suriye'de iktidarda olan silahlı partiyi PKK ile kıyaslamakla terör faaliyetlerini başımıza bela etmiş oluruz. İslam dünyasında Şii ve Sünni diye ikiye ayrılmış kan gölüne neden olursak bunun hesabını ve vebalini ahirette de veremeyiz" şeklinde konuştu.
Konuşmasında TRT Şeş'e eleştiriler yönelten Zeybek, "TRT Şeş bölücülüğe alet edilmektedir. Ben asla Kürtçe, Zazaca ya da başka dillerden şarkılara, türkülere devlet televizyonunda yer almasına karşı değilim. Tam tersine bunu öteden beri savunuyorum ama bu bölücü nitelikte değil birleştirici nitelikte olmalıdır diye düşünüyorum" dedi.
Zeybek açıklamalarının ardından partililerle bir dizi toplantı programı gerçekleştirmek üzere Palandöken'de konaklamaya geçti. Zeybek, iftarda Erzurum Evleri'nde partisince düzenlenecek olan programa katıldıktan sonra kentten ayrıldı

 
Artık çocuklar ölmeyecek..
 
Kararı DPT verecek..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çığlık, terörü lanetledi
Aziziye Ramazan Şöleninde halka seslenen AK Parti Erzurum Milletvekili ...
AK Gençler Narin dedi
Erzurum’un Pasinler AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına Şeref Narin, ...
Duygulandıran davet
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, matbaa çalışanlarının iftar yemeğine ...
 
‘Kardeşlerimize yardım, görevimizdir’
Bakan Akdağ, Somali'de açlıkla mücadele edenler için yardım çağrısında da bulundu.
‘Gücümüz, milletimizin gücüdür’
Bakan Günay, "Partimizin 10'ncu kuruluş yıldönümünü Erzurum'un lüks otellerinin ...
Erzurum Bakan Günay'ı ağırlayacak
- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti’nin kuruluşunun 10’uncu ...
 
Aziziye marka hedefine kilitlendi
Aziziye Belediyesi ilçeyi güzelleştirmek için çalışmalarına hız verdi. ...
Kılıç'tan ETÜ değerlendirmesi
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, “Erzurum Teknik Üniversitesi’nin birkaç ...
Yavilioğlu ufuk çizdi
“Yeni istihdam alanları oluşturuluyor, Erzurum ekonomisi büyüyor” diyen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva