Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Mart 2018 Cumartesi - 10:38

Üstad Ünver’e vefa

Türk kültürünün farklı alanlarından birçok çalışmaya imza atmış, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş ve Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmiş Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in hayatı belgesel oluyor.

Üstad Ünver’e vefa

Hekim, Ressam ve Tezhip Sanatçısı Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in hayatı belgesel oluyor. Uluğbeyler Süheyl Ünver Belgeseli'nde Türkiye'de tıp tarihi araştırmalarının temelleri; sanatçının geliştiren, hat, tezhip, minyatür ve mimarî eserlerin tespitinde ve tanıtılmasında olağanüstü gayret ve hizmetleri anlatılacak.

TÜRK KÜLTÜRÜ

Türk kültürünün farklı alanlarından birçok çalışmaya imza atmış, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş ve Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmiş Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in hayatı belgesel oluyor. Proje Danışmanlığını İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu ve Gülbün Mesara’nın yürüttüğü belgesel, İÜ İletişim Fakültesi Doktor Öğretim Üyeleri Mesut Aytekin, Onur Akyol ve Ümit Sarı tarafından çekilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Belgesel Film Yapım Desteği' alan 'Uluğbeyler Süheyl Ünver' isimli belgesel film projesinin yapımcılığını KOCAV Yayıncılık üstlendi.

Yapılan açıklamada, hayatını Türk milletine adamış, çok yönlü bir ilim ve sanat insanı Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in hayatını gelecek nesillere aktarmak ve yaptığı çalışmaları anlatmak gayesiyle hazırlanacak olan 60 dakikalık 'Uluğbeyler Süheyl Ünver' biyografik belgeseli 2018 yılında çekilecek.

SÜHEYL ÜNVER’İN EŞSİZ MİRASI

“Uluğbeyler Süheyl Ünver” belgesel film projesine ilişkin açıklama yapan Proje Yürütücüsü Dr. Mesut Aytekin, çok yönlü kişiliği, üretkenliği, yardımseverliği ve bilgeliği ile Ord. Prof. Ünver’in bugünün modern dünyasında kaybolan gençliğimiz için bir rol model olduğunu vurgulayarak, “Konformizmin yaygınlaştığı, birlik ve beraberliğimizin azaldığı şu dönemde ortak değerlerimizde bir araya gelerek estetik üretimler yapabileceğimizin bir kanıtıdır. Süheyl Ünver. Sadece anlatarak değil ‘hal’ dili ile de birçok güzelliğe vesile olmuş, birçok defa vurguladığı gibi bu güzide millete, hizmet etmek için var gücü ile çalışmıştır. ‘Uluğbeyler Süheyl Ünver’ belgeseli bu yönüyle Türk toplumu için büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in Türk kültürü için eşsiz bir miras bıraktığını belirten Dr. Aytekin, “Ömrünü tıp, sanat ve kültür tarihimize adamış bir kültür adamı olan Süheyl Ünver, arkasında basılı eserlerinin dışında binlerce defter ve not bırakmıştır. Sayısını tam olarak bilemediğimiz bu eserlerden 1116 adet defteri ve 453 dosyası Süleymaniye Kütüphanesi’nde, geri kalan eserleri ve çalışmaları Ünver’in kızı Gülbün Mesara Hanım’ın arşivinde, 25 kadar mektup-defteri Uğur Derman arşivinde bulunmaktadır. Hocamız eserlerinin bir kısmını Türk Tarih Kurumuna, bir kısmını da İÜ İstanbul Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı, İÜ Cerrahpaşa Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı ve Bayezid Kütüphanesi’ne bağışlamıştır. Süheyl Ünver böylesine derin bir deryadır” şeklinde konuştu.

BİNLERCE PROJE ARASINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

'Uluğbeyler Süheyl Ünver' belgesel film projesi, Türkiye’de tek sinema fonu olarak animasyon, belgesel, kısa film ile senaryo ve diyalog yazım türlerindeki projelerin hayata geçirilmesine imkân sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan rekor sayıda başvuru arasından desteklenmeye hak kazandı.

Meslek birliklerinin belirlediği isimler ile alanında seçkin uzmanlar ve akademisyenlerden oluşan 14 kişilik Destekleme Kurulu’nun toplantısıyla verilen sinema desteklerine bin 440 proje başvurdu. Kurulun bu yılki toplantısında, 72 belgesel yapım projesine 5 milyon 39 bin lira destek sağlandı.

PROJE FARKLI ÇALIŞMALARLA DEVAM EDECEK

'Uluğbeyler Süheyl Ünver' belgesel film projesi belgesel dizisinin üçüncüsü olarak çekilecek. Belgesel dizisinin ilki İÜ İktisat Fakültesi Öğretim üyelerinden rahmetli Prof. Dr. Turan Yazgan, ikincisi ise Dr. Emin Işık için çekilmişti. 'Uluğbeyler Süheyl Ünver' belgesel film projesinin daha sonra farklı çalışmalarla devam ettirilmesi planlandığı kaydedildi.

 
Üniversitelilerden Pi duruşu ile Afrin’e destek
 
İstihkaklarını Mehmetçiğe uğurladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onlar, ‘Abide Kadınlar’
Halide Onbaşı, Erzurumlu Kara Fatma, İzmirli Ayşe Hanım, Gördesli Makbule, ...
TYB 100.Yıl Şiir Dinletisinde Afrin vurgusu
Erzurum’un Ermeni katliamcılardan kurtarılışının 100.yılı anısına düzenlenen ...
Erzurum köprüleri drone ile tanıtıldı
Video klipte İstanbul, Trabzon, Elazığ, Van, Adana, Samsun, Ordu, Erzurum, ...
 
Pamuk, "Afrin Marşı"nın hikayesini anlattı
"Aslan Mehmetçik" isimli şiirin Elbistanlı şairi Ramazan Pamuk, "Cumhurbaşkanımızın ...
Sultan Abdulhamit anısına sosyal yatırım
Bulutlar, “Nikah Sarayı projemizi Cennet Mekan Sultan II. Abdülhamid Han’n ...
Sanatçı Siverekli’ye destek
Fethi Siverekli, bozulan protezleri yüzünden artık sahnede mikrofon bile ...
 
‘Erzurum, coğrafyamızın sembolü'
Özcan, ‘Tarih çerisinde rekabet semboller sayesinde yürütülüyor. O sembollerden ...
Erzurum’da kurduğu kütüphaneyle tanınıyor
Çoban, danstan resime, tiyatrodan takı tasarıma kadar pek çok eğitimin ...
Geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak
Çıldır Muhtarlar Derneğinin geliri Mehmetçik Vakfına bağılanacak olan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva