KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Midyat Şehitlerine vefa
Midyat Şehitlerine vefa
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
İspir’de yangın
İspir’de yangın
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
HABERLER>GÜNDEM
25 Ağustos 2011 Perşembe - 08:50

Üzümlü’den somali’ye yardım eli

Binlerce insanın açlıktan öldüğü ve bir o kadarının da ölümle yüz yüze bulunduğu Somali’ye, bir yardım elide Üzümlü ilçesinden geldi. Üzümlü Belediyesi ile Üzümlü Gençlik Platformu üyelerinin düzenlediği programda, Somali’de yaşananlar ilçe halkına anlatılıp ardından “Bizde Somali için varız” adlı yardım kampanyası düzenlendi. Yardım kampanyasının ilk gününde yaklaşık 15 Bin TL para yardımı toplanırken, çarşı merkezine de yardım standı kuruldu.

Üzümlü’den somali’ye yardım eli

Binlerce insanın açlıktan öldüğü ve bir o kadarının da ölümle yüz yüze bulunduğu Somali’ye, bir yardım elide Üzümlü ilçesinden geldi. Üzümlü Belediyesi ile Üzümlü Gençlik Platformu üyelerinin düzenlediği programda, Somali’de yaşananlar ilçe halkına anlatılıp ardından “Bizde Somali için varız” adlı yardım kampanyası düzenlendi. Yardım kampanyasının ilk gününde yaklaşık 15 Bin TL para yardımı toplanırken, çarşı merkezine de yardım standı kuruldu.Çarşı merkezinde düzenlenen programa, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, İlçe Müftüsü Bedir Aydın, Üzümlü Gençlik Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, Somali ve bu ülkede yaşananlar hakkında detaylı bilgiler Üzümlü Gençlik Platformu Başkanı Üzeyir Yeniçeri tarafından katılımcılara anlatıldı. Sunumun ardından kürsüye gelen İlçe Müftüsü Bedir Aydın, mübarek Ramazan ayında Somali’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek burada yaşayan insanlara imkanlar doğrultusunda yardım edilmesi gerektiğini belirtti.
Ardından konuşan Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, Somali’de yaşananlar karşısında Üzümlü olarak ellerinden geldiği kadar yardım edeceklerini belirterek “Bugün kardeş Müslüman halklardan Somali’mizde yaşanan insanlık dramına ve büyük bir insanlık ayıbına dikkat çekmek, Üzümlü’den de “Somali için bizde varız” demek için bu programı Üzümlü’nün güzel gençleri, Üzümlü’nün Gençlik Platformu üyeleri ile birlikte tertip etmenin faydalı olacağına inanarak bu programı düzenledik. Somali tıp ki Mısır ve Libya gibi Afrika ülkelerinden Müslüman bir ülkedir. Yüzlerinin siyahlığına bakmayıp kalpleri tertemiz, Allah ve Peygamber sevgisiyle dolu Müslüman bizden kardeş bir ülkedir. Somali’miz kıtlık ve sömürge olması hasebiyle yıllardır siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle cebelleşmiş, acılarla yoğrulmuş bir ülkedir. Somali’miz kıtlık ve ekonomik sıkıntı sebebiyle aylardır televizyonlarımızda ve medyamızda da gördüğümüz gibi büyük bir açlık ve yoksullukla boğuşmakta. Her aile çocuklarının bir kısmını göz göre göre açlığa terk ettiği, toprağa verdiği, kalanların büyük bir sağlık ve açlık problemi yaşadığı her insanın her ülkenin öncelikli olarak koşması gereken, el uzatması gereken çok acılı, çok üzüntülü, çok çileli bir bölge. Somali Hz. Peygamberimizin müşriklerin bakışı, çileleri ve işkenceleri nedeniyle o zaman Adil Hükümdar Necaşi’ye Habeşistan’a gönderdiği ilk hicret edilen Habeşistan topraklarının adıdır Somali. Bu nedenle Somali’ler şu nedenle övünürler. Bizler Medinelilerden önce İslam’ı kitlesel olarak kabul eden ve İslam’a iltihak eden bir toplumuz. O yıllarda, Müslümanlara peygamberin ashabına kollarını açan bu aziz ve Müslüman topluluk yıllarca Osmanlı ve Türk Milleti idaresinde kalmış bu topluluk, bugün yine Türk Milletinin büyük bir fedakârlığını ve yardım seferberliğini görmek ve bunu her geçen gün daha da beklemektedir. Bu nedenle Somalilinin midesindeki yanık sızı, gözlerinde İslam alemine bakarken hissettiği sızı ve yine Türk uçaklarının Somali’ye yardım için inerken gördüklerinde “Allah’a hamd olsun Türkler bize yardıma geliyor” diyerek secdeye kapandığı o yürek sızısı inanıyorum hepimizi çok derinden etkiledi ve gözlerimizi yaşarttı.” dedi.
“BİR YÜREKTE BURADA VAR, BİZDE SOMALİ İÇİN VARIZ”
Somali’de yaşananların insanlık ayıbı olduğunu ifade eden Başkan Sertadım; “Şu anda burada büyük bir insanlık ayıbı yaşanmaktadır. Yüzyıllar boyunca dünya Müslümanlarına hatta dünya insanlığına yol ve hedef göstermiş büyük Osmanlı ve Türk milletinin evlatları olarak “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” gibi yüce bir inancı kalplerinde taşıyan Müslümanları, Müslüman Türk milletini Ramazan boyunca bir hassa sofralarındaki bir alanı da Somali’de ki kardeşlerimize ayırmasını istiyoruz. Bu nedenle Üzümlü olarak “Bir yürekte burada var, bizde Somali için varız” diyoruz, tüm esnaflarımızı, vatandaşlarımızı, halkımızı karınca kadarınca da olsa İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca kadarda olsa fedakarlığa davet ediyoruz ve Üzümlü Belediyesi olarak 10 Bin TL yardımla kampanyayı başlatıyoruz. Hepinize şimdiden yapmış olduğunuz ve yapacağınız yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.Konuşmaların ardından program şiir dinletisi ve Üzümlü Müftülüğü çalışanları tarafından okunan ilahi ve yasin-i şerifler ile devam etti. Yardım kampanyası Üzümlü Belediyesi Başkanı AV. Sami Sertadım’ın belediye adına 10 Bin TL para yardımı etmesi ile başladı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyası ilk akşamında yaklaşık 15 Bin TL para yardımı toplandı. “Bizde Somali için varız” adlı yardım kampanyasının Ramazan ayının sonuna kadar süreceği belirtildi.

 
Pazaryolu’nda 4 ev yandı
 
TSK Sergisine yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan hakan 19 Eylül 2011 Pazartesi 20:15

Ülkemiz nekadar da kalkınmış meger baksanıza tekkenin içi dururken dışarıya yardım eder olmuşuz vay bee

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryolu’nda 4 ev yandı
Pazaryolu ilçesinde meydana gelen yangında 4 aileye ait ev, ahır ve samanlık yanarak kül oldu.
Erzurum Çakır’a da uğurlu geldi
Kolombiya’nın ev sahipliğini yaptığı ve Brezilya’nın şampiyonluğu ile ...
Bu kadarına da pes doğrusu..
Yaklaşık 5 yıl önce yapılan kazılarda ortaya çıkarılan tarihi Erzurum ...
 
Somali'ye yardım yağmuru
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı, Somali yardım hesaplarında ...
Şehitlere vefa
Erzurum Valiliği gerçekleştirdiği iftar programında şehit ailelerini ve ...
Yavilioğlu ilçe turunda
AK Parti Milletvekili avilioğlu Çat'ı ziyaret etti. Hemşehrileriyle biraraya ...
 
Somali için dua ettiler
Bingöl'de bir araya gelen yaklaşık 70 kişilik vatandaş grubu, Somali için yağmur duası etti.
Sağlık Sen'den Somali'ye destek
Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, Afrika’nın bugün yaşadıkları ile ...
Bu da duvar minare
Erzurum’da Taş Mağazalar semtinde bulunan Kemaliye Mescidi, bina duvarına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva