Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>POLEMÄ°K
7 Ocak 2010 Perşembe - 12:05

İNSAN CAHİL OLMAYA GÖRSÜN!

Ülkemizin en büyük derdi siyasi Partiler Yasası... Halkın dediği değil, Genel Başkan'ın dediğini kabul eden anlayış. Buna son çirkin örnek Erzurum'dan... Adam had bilmez alabildiğine cahil olunca kırmadığı pot kalmıyor... Bize göre suçlu o değil... Asıl suçlu O'nu aday gösteren parti ve lideri... Palandöken'den Derya Doğan bu prototipin gaf'ını değerlendirmiş...

İNSAN CAHİL OLMAYA GÖRSÜN!

Son zamanlarda bazı çevrelerde artarak devam eden, "PKK'yı aklama" operasyonu öyle bir noktaya ulaştı ki, nerdeyse kanlı terör örgütünün kendisi bile, "Vay be meğerse biz ne masum bir örgütmüşüz" diyecek!
Hani köylünün birisi arzuhalciye gidip, komşusuyla ilgili bir şikayet dilekçesi yazdırıyor ya  tıpkı onun gibi, biliyorsunuz sonunda dilekçeyi okuyan köylü hüngür hüngür ağlıyor; "Ben nasıl mağdur olmuşum da haberim yokmuş."
Kanlı terör örgütünü sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterme sevdalıları, öylesine etkili oldular ki, baksanıza nihayetinde Yavi Belediye Başkanı Abdulhalik Yılmaz da zokayı yutanlar arasına katılmış.
İnanılır gibi olmasa da koskaca bir belediye başkanı, (hem de BBP'li) 1993 yılında Yavi'de 35 masum insanın öldürülmesiyle sonuçlanan katliamı, PKK'nın yapmış olabileceğine inanmadığını söylemiş.
Şayet bu haber yalanlanmaz ise, ya belediye başkanının niyetinden kuşku duymamız lazım, ya da son derece cahil biri olduğuna inanacağız.
35 vatandaşımızın PKK tarafından katledildiğine inanmadığını söylerken, aslında bir bilgi sahibi olduğunu ima ediyor. Başkan'a göre,  bu vahşet olsa olsa, Türk-Kürt çatışması doğurmak isteyen kişi veya kurumlar tarafından yapılmıştır. Yani devleti adres gösteriyor. Ki, zaten murat edilen de budur...…
Teyo Pehlivan, "Seferberlikte PKK bizim 500 koyunumuzu çalmıştı" dediğinde, herkes itiraz etmiş, yani demek istemişler ki "Tamam; pehlivan sallamasına sallıyorsun da, biraz insaflı ol. Seferberlikte PKK ne arıyordu?"
Teyo bakmış ki, gerçekten bu sefer olmadı; geri adım da atamaz. Hemen tereyağından kıl çeker gibi, ustaca çıkmış işin içinden:
"Peki o zaman bizim koyunları kim çaldı?"
Acaba Yavi Belediye Başkanı hiç merak edip araştırmış mıdır, niçin PKK'nın adı uluslar arası kayıtlarda dünyanın en kanlı, en acımasız ve en ilkesiz terör örgütü şeklinde geçmektedir.
Belli ki, Başkan Bey, derin bir araştırma yapmış, 93 yılından beri bütün izleri sürüp sonunda bir kanaate varmış: Bu iş PKK'nın işi değil!
Hatırlamıyorsa biz hatırlatalım: 93'te bu acımasız vahşetin ardından PKK saldırıyı üstlenmiş ve bundan sonraki süreçte de ölenlerin yakınlarına yargı yoluyla devlet tarafından ciddi tazminatlar ödenmişti.
Yani Başkan Yılmaz'ın açıkça söylemeye cesaret edemediği ama inandığı gibi bir şey olsaydı, PKK bu saldırıyı üstlenir miydi ve de yargı süresince işin içindeki iş ortaya çıkmaz mıydı?
Ayrıca bu bölgede bir Türk-Kürt çatışması çıkarmak isteyenler niye Yavi gibi hiçbir stratejik önemi olmayan bir beldeyi hedef seçsin ki?
Dedik ya, şu son zamanlarda moda oldu PKK'yı masum göstermeye çalışmak...…
Adamcağızı tanımıyoruz, PKK'ya sempati duyduğu için mi, böyle septik bir bakış getiriyor yoksa, kafası karıştırıldığı için mi PKK'nın bile aklına gelmeyen bu sapkınlığa sığınıyor?
Sebep ne olursa olsun, bu çıkış ne Yavi'ye yakıştı ne de onun seçilmiş belediye başkanına...…
Oysa Başkan Yılmaz, "Vaktiyle Güneydoğu ve Doğu'daki her olay PKK'ya fatura edildi" şeklinde konuşmuş olsaydı; üzerine kafa yorulabilirdi. Çünkü, zaman içinde öyle çirkinliklere tanık olduk ki, hatta bazı komutanlar bizzat itiraf bile ettiler: "Siyasetçiler gevşemesin diye bazı yerlere bomba koyduk."
Fakat bu itirafların veya elde edilen delillerin hiç birinde, Yavi'de yapılan katliam gibi bir cinayetin izlerine rastlanmadı. Biliyorsunuz bazı çevreler Bingöl'de 33 askerimizin şehit edilmesi olayını da, (PKK'nın kabul etmesine ve nasıl yapıldığını anlatmasına rağmen) devlete fatura etmeye çalışıyorlar.
Yavi Belediye Başkanı Abdulhalik Yılmaz da aynı yoldadır, demiyoruz. Zira, hem bu zatı tanımıyoruz hem de adına atfedilen açıklamaya bizzat tanık olmadık.
Şayet haber doğru ise, o vakit belediye başkanı hemen yargıya başvurup, ne biliyorsa, elinde hangi belge ve bilgi varsa, adalete teslim etmelidir. Ancak bu yolla memleketine ve insanlığa hizmet etmiş olur.
Yok; yani elinde hiçbir delil olmadan esip savuruyorsa, yolu yine yargıya düşmelidir. Bu sefer de savcılar, O'nu çağırıp ileri sürdüğü iddiaları ispatlamasını istemelidirler.
"35 insanın PKK tarafından katledildiğine inanmıyorum" gibi, kesin bir hüküm vermek ve bu hükmü de kamuoyu ile paylaşmak, maksadını aşan bir konuşmadan çok öte bir şeydir.
Demek ki, Başkan Yılmaz bazı bulgulara sahip...…
Haydi, "şimdiye kadar niye sustun" diye sormayalım. Olabilir, bazı belgelere şimdi ulaşmış olabilir ancak o belgeleri "niye devlete götürmedin" demek, en doğal hakkımız değil mi?
Bu ülkede PKK muhiplerinin nasıl etkin bir faaliyet içinde olduklarını artık herkes biliyor. Baksanıza iş öyle bir boyuta gelip dayandı ki, en kanlı cinayetler bile devlete mal edilir oldu.
PKK, "Ben eli silahlı kanlı bir terör örgütüyüm" demesine ve tüm dünyanın da bunu bilmesine rağmen, bizdeki PKK sevicileri ve onların yardakçıları, ısrarla ibra etmenin derdindeler!
Neyse ki bu millet aklıselimini kaybetmedi, neyse ki toplumsal hafıza ve ortak akıl her şeye karşın işleme devam ediyor.
Önce, "33 eri PKK şehit etmedi" dediler, şimdi de "35 masum köylüyü PKK katletmedi" diyorlar.
En iyisi mi siz söyleyenlere değil, söyletenlere ve bu söylemlere prim verenlere bakın...…
PKK bile şaştı kaldı bu işe!
Yavi Beldesi, Çat değil de Pasinler'e bağlı olmuş olsaydı, diyecektim ki Başkan merhum Teyo'dan çok etkilenmiş, O'nun yokluğunu aratmamak için sallayıp duruyor. Fakat ihtimal ki bu zat, Teyo'yu tanımıyordur bile… Çünkü tanımış olsaydı, bu komplo teorisinde bir zeka kırıntısı olurdu.
Ne diyelim Allah akıl fikir versin...…

 
TAM KOMEDİ...
 
İŞE BAK!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
H.Faruk Şahin 9 Ocak 2010 Cumartesi 21:09

devamı,,, göstermiş olduğumuzu her vatan haini bilir .. Bu uslübü biz dün kavga ettiğimiz komünistler bile takdirle karşılarken ... yazarımızın nereden esinlendieğini de bilemediğimiz bu yakıştırmayı esefle kınıyoruz.. Hayatlarının hiçbir döneminde dik duramış bir topluluğun mensupları değiliz.. dik duruşumuz kimilerinin menfaatlerini sıkıntıya sokuyorsa bunu buralardan dillendirmek yerine, tartışmanın doğru olacağını, herkesinde çamur atarken bile insaflı olmasısının gereğini hatırlatırız..

Yorumu oyla      0      0  
H.Faruk Şahin 9 Ocak 2010 Cumartesi 21:05

Bu haber hangi roportaj yada basın bültenine dayanılarak dikte edilmiş, bilemiyorum ama.. Allahtan korkmak biraz da kuldan utanmak lazım.. Başkanın söylediği, Yavi Katliamının perde arkası araştırılsın.. millet olarak bizde dostumuzu düşmanımızı bilelim.. anlamında .. çımbızlanarak buradan kimler ne adına pkk yı aklamak .. ya da olayı türk askerine mal etmek ... nasıl da yakışıksız bir uslup ve kaleme alış.. BBP olarak biz rüştümüzü ispatlamış ülke düşmanlarının karşısında duruşumuzu da herkese

Yorumu oyla      0      0  
akıllı selim 8 Ocak 2010 Cuma 15:11

aklı selimler adına yorum yapan leş kargası senin demokratik açılım adı altında bu vatanı satan kişilerle omuz omuza yürüyerek gideceğin yer bellidir AKLI SELİM ol aklını kullan bilmediğin konulardada yorum yapma aklı selimlik kargalıkla olmuyor vatanı sevmek için ilk önce kime hizmet ettiğini bilmen lazım kim ne yapmak istiyor altında ne var iyi analiz etmek lazım işkembeden atmakla olmuyo bu işler başkanın ne demek istediğini bu yazıyı okuyan o kadar insan içinde bir sen anlamışsın maşalllah

Yorumu oyla      0      0  
AKLI SELİMLER ADINA 7 Ocak 2010 Perşembe 14:03

pkk ve diğer hain örgütlerin hepsi kendiliğinden yok olacaktır.yeterki biz birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalalım çok önemli konularda siyaset üstü düşünelim,birbirimizi hoş görüyle karşılayalım.unutmayalım ki Maraş-sivas-başbağlar ve yavi olaylarının perde arkasında hep aynı hain eller mecuttur.ALLAH'ın laneti bunların üzerine olsun.amin

Yorumu oyla      0      0  
AKLI SELİMLER ADINA 7 Ocak 2010 Perşembe 13:55

çat belediye başkanının söylemek istediği pkk yı aklamak yada desteklemek değil fakat siz demokratik açılıma karşı olduğunuz için gerçeği anlamıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz başkan demek istiyorki pkk lanetlenecek bir terör örgütüdür fakat onu kullananlar onlardan çok daha tehlikelidir.Eğer perde arkasındaki vatan kurtarıyoruz diye vatana ve millete hainlik yapanlara ve osmanlı ruhunu yok etmeye çalışanlara,etle-tırnağı ayırmaya çalışanlara (ergekonculara)bu leş kargalarına dikkat edersek

Yorumu oyla      0      0  
ss 7 Ocak 2010 Perşembe 12:34

ya belediye başkanlığı yapan şahıs akp den yardım almak gayesiyle akp lilere şirin görünmek gayesiyle bu tür söylemlerde bulunuyordur.ee bu başkanın cahilliğine şaşırmayalım yaviyi belediye yapan kişilere sormak lazım burayı niye belediye yaptınız diye başkan sen söylemlerine devam et yakın zamanda ankaraya sesin gider akp senin beldenede para gönderir pkk ve akp aynı safta olduğundan dolayı sende alırsın istediklerini durmak yok söylemeye devam iyi güne kalacaksınız

Yorumu oyla      0      0  
Pasinli 7 Ocak 2010 Perşembe 12:24

Bence başkan kaş yapayım derken gözmü çıkardı ne ama bu böyle de olsa hiç kimse artık ne salak nede cahil her birey artık ortada dönen olayları görüyor onun için kim pkk yı sempatik göstermeye çalışsada bu millet onun cevabını verecek kudrettedir.

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 7 Ocak 2010 Perşembe 12:13

Küçük adam, biryerlere şirin görünmeye çalışmış.

Yorumu oyla      0      0  
kamil 7 Ocak 2010 Perşembe 12:13

Hangi birini düzelteceksinki. BBP gibi bir partiden bile böyle densizler çıkıyorya.

Yorumu oyla      0      0  
Tevfik Akarca 7 Ocak 2010 Perşembe 12:12

Genel Başkan ne bilsin. Orası bir köy, asıl suçlu orayı belediye edendir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİLE GELEN BERRAK BİR VİCDAN!
Erzurum’un sevilen ve sayılan simalarından Prof. Dr. Sıtkı Aras, Palandöken ...
AKSU'DAN YERİNDE TESPİTLER!
Palandöken Gazetesi Yazarlarından Vahdet Nafiz Aksu’nun “Kürt Vicdanı ...
ÜNİVERSİTEMİZE HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR!
7 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen Tokat katliamı sonrasında kınama ...
 
FATİH ALTAYLI BOMBALADI: DELİKANLI OL!
Habertürk Genel yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Sağlık bakanı Akdağ ile ...
TERÖR ARTIK UMURUMUZDA DEĞİL!
Tokat’ta 7 askerimizin şehid olmasına sebep olan terörist saldırı Erzurum’da ...
ÇOK KİŞİNİN CANI YANACAK!
DADAŞTV Yazarı Mehmet Şener, Özel İdare Vurgununun arka planını yazdı... ...
 
KİM BU İSİMLER?
Özel İdare’den sahte hak edişle götürülen 1 milyon 359 bin Tl’lik vurgunla ...
BU DA ERZURUM'A ÖZEL AÇILIM!
“Sen misin Başbakan’a rağmen aday olan? Ben senin soyadını taşıyan herkesi ...
MİNARE YASAĞINI ASIL KİM DESTEKLİYOR?
İsviçre'nin getirdiği minare yasağının gerçek yüzünü görmek istiyor muyuz? ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva