Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>2011 UÄ°VERSÄ°ADE
29 Ekim 2010 Cuma - 03:00

İlk atış Öztürk’ten

1. Uluslararası Nene Hatun Curling Kupası Erzurum'da başladı. Altı ülkeden 40 sporcunun katıldığı müsabaka Vali Sebahattin Öztürk'ün ilk curling taşını atmasıyla başladı.

İlk atış Öztürk’ten

1. Uluslararası Nene Hatun Curling Kupası Erzurum'da başladı. Altı ülkeden 40 sporcunun katıldığı müsabaka Vali Sebahattin Öztürk'ün ilk curling taşını atmasıyla başladı.
Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' için gecekondu semtlerinden biri olan Mecidiye mahallesinde 9 milyon liraya yaptırılan bin kişilik curling salonu düzenlenen Birinci Uluslararası Nene Hatun Curling Kupası'na ev sahipliği yaptı. Nene Hatun Curling Kupası'na Türkiye ile birlikte İskoçya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya ve İsviçre'den toplam 40 sporcu katıldı. Kupa maçları düzenlenen seremoni ile başladı.
AÇILIŞ ATIŞI VALİ ÖZTÜRK’TEN
Curling test yarışlarının başlaması sebebiyle açılış seremonisi düzenlendi. Açılışta konuşan FISU Curling Delegesi Jeannet Jhonson, Curling oyununun resmi anlamda ilk kez oynanacağını ve ilk tesisin de Erzurum’da kurulduğunu ifade etti.Curling sporu ile ülkeler arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçleneceğini anlatan Jhonson, Kış Oyunları kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcuların 2011 yılında Erzurum’da buluşacağını vurguladı.
ÖZTÜRK AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk  Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Erzurum’un ve Türkiye’nin ilk kez curling sporu ile tanışacağını kaydederek, değişik bir spor olan curlingin Türkiye’de sevileceğini umduğunu belirtti.. Vali Öztürk, oyunlarla birlikte Erzurum ve Türkiye’nin kış sporlarının değişik branşlarında iyi sporcular yetiştireceğine inandığını ifade etti.
//ERZURUM İÇİN YENİ BİR SAYFA
Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Sebahattin Öztürk, Türkiye'de ilk kez bir curling müsabakası düzenlendiğini belirterek, "Bu Türkiye için çok önemli. Curling çok değişik bir aktivite. Dolayısıyla kış Oyunları bağlamında söylediklerimizi ilk defa icraata koymuş oluyoruz. Türkiye yeni bir alan ve yeni bir spor dalı ile tanışıyor. Türkiye yurt dışında birkaç müsabakaya katılma dışında ciddi anlamda bir organizasyonumuz olmadı. Dolayısıyla salonun ilk defa kullanılması, test edilmesi bakımından hem de curling sporunun icrası bakımından çok önemli bir aktivite ile karşılaşmış bulunuyoruz. Ümit ederiz ki Türkiye bu sporda ve diğer kış sporlarında büyük başarılar elde eder. Bu sadece Erzurum'da değil ülkemizin dört bir tarafına yaygınlaşır ve insanlarımız bu spor dalı ile aynı zamanda bir eğlence dalı ile meşgul olmuş olurlar" dedi.
//KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Buz Pateni Federasyonu yetkililerinin de katıldığı tören sonrasında Vali Öztürk, test yarışlarının ilk atışını yaptı. Takımların antrenmanlarının ardından da müsabakalara geçildi. Müsabakaların ilk gün bölümüne çevredeki mahallelerde oturan bayanlar ve çocuklar ilgi gösterdi
Curling salonunun gecekondu semtine yapılması nedeniyle izleyicilerin tamamı yöresel kıyafetli kadınlardan oluştu. Mahallelerine yapılan spor salonunu ve curlingi merak ettikleri için geldiklerini söyleyen kadınlar, "Salon çok güzel. Oyundan bir şey anlayamadık. Ama burası çok soğuk üşüdük evimize gideceğiz" diye konuştular.
TÜRKİYE ÜÇ TAKIMLA KATILIYOR
Nene Hatun Uluslararası Curling Müsabakası; İskoçya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya ve İsviçre’nin erkek ve bayan takımlarının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Türkiye müsabakalara, erkekler kategorisinde iki ve bayanlarda bir takımla katılıyor. Müsabakalar 31 Ekim Pazar günü dereceye giren takımlar için düzenlenecek madalya töreni ile sona erecek.
 

 
Bir aile yok oldu...
 
Bu çile ne zaman bitecek?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kimsenin umurunda değil..
Erzurum’da Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin, kentin estetik görüntüsünün ...
Kuleler 2011 için
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları(UNVERSİADE)'nı anlatan üç adet soyut ...
Ağırlık organizasyon çalışmalarına verilecek
2011 Erzurum Universiade çalışmalarını yerinde görmek üzere Erzurum’a ...
 
Akgül tesisleri inceledi
Bu sabah erken saatlerde Erzurum’a gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü ...
FISU çalışma toplantıları sona erdi
FISU Genel Sekreteri Eric Sainrond, Kış Oyunları Direktörü Milan Augustin, ...
2011 İÇİN GERİ SAYIM
2011 Kış Oyunları için geri sayım başladı. Erzurum’un oyunların havasına ...
 
KENT 2011'E HAZIR DEĞİL
Baro Başkanı Turan, gerçekleştirilmesine 8 aylık bir zaman kalan 2011 ...
ERZURUM TÜRKİYE'NİN DAVOS'U OLACAK
Antalya’da başlayan Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 73′üncü ...
2011 DÜNYA BASINIYLA BULUŞUYOR
Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Kurulu’na bu yıl Antalya ev ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva