Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
Sekmen: ‘Her can bize emanet’
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ESKİ öğrencileri bilgilendirdi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
ETSO’da bölgesel istişare gündemi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
15 Ekim 2012 Pazartesi - 01:27

İpekyolu'ndan Eğitim Kervanı geçecek

Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)’un 3. toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda ortaya çıkan önemli sonuçlardan birisi ESRUC Konsorsiyumu üniversiteleriyle ilgili ortak bir bilgi ve proje havuzu oluşturulması ve finans sağlanmasıyla ilgili “İpek Yolu Eğitim Kervanı”nın kurulması oldu.

İpekyolu ndan Eğitim Kervanı geçecek

Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Konsorsiyumu (ESRUC)’un 3. toplantısı Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda ortaya çıkan önemli sonuçlardan birisi ESRUC Konsorsiyumu üniversiteleriyle ilgili ortak bir bilgi ve proje havuzu oluşturulması ve finans sağlanmasıyla ilgili “İpek Yolu Eğitim Kervanı”nın kurulması oldu.
EN BAŞARILI PROJELER
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan ve iki gün süren 3. ESRUC Toplantısının bu yılki teması, katılımcı üniversitelerin en başarılı projelerinin tanıtılmasına ayrılmıştı. 33 Sunum yapılan toplantıda konuşmacılar ‘Yönetimlerindeki en başarılı projelerin’ tanıtımını yapma fırsatını buldular.
3. ESRUC Toplantısına Türk Üniversiteleri rektörlerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden 100’den fazla yönetici ve bilim adamı katıldı.
TÜZEMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Son oturumların da tamamlanmasının ardından 3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri (ESRUC) Toplantısının sonuç bildirisini açıklayan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ESRUC Konsorsiyumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, tamamlananla birlikte üç ESRUC faaliyetinin kurumsal ve yönetimsel projeler içeren yıllık ESRUC konvansiyonlarını geleneksel hale getirdiğini, küresel ve bölgesel konulara dikkat çeken ve bunları tartışan Kış Zirvesi’nin gerçekleştirildiğini, son ESRUC toplantısından hemen önce de Doğu Anadolu ve Güney Kafkasya Kültürleri Toplantısı ile İpek Yolu Medeniyetleri forumlarının yapıldığını söyledi.
TOPLANTI SONUÇLARI
3. ESRUC Toplantısının ortaya çıkardığı en önemli sonuçlardan birinin “İpek Yolu Eğitim Kervanı” ismi altında yeni bir oluşumun gerçekleştirilmesi olduğunu ifade eden Tüzemen, “Bu güne kadar yapılan çalışmalar ve önerilen projeler, ortak çalışmalar, bu yeni oluşumun çatısı altında hayat bulacak” açıklamasını yaptı.
“ESRUC fikri diğer projelerin yanı sıra Atatürk Üniversitesi’nin en önemli projelerinden biridir” diyen Tüzemen, “İpek Yolu Eğitim Kervanı fikrinin ESRUC’un en başarılı projesi olacağını gözlemlemekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.
ESRUC DÜNYADA TANINIR HÂLE GELDİ
Tüzemen, ESRUC Konsorsiyumu’nun yeni bir oluşum olmasına rağmen, dünya çapında bir üne sahip olduğunu söyledi. Tüzemen, şunları kaydetti:
“Bu yüzden, Büyük Mimar Sinan’ın adı verilen Trabzon’da 15-17 Ekim’de yapılacak Uluslararası Proje Olimpiyatları, Bilim Komitesi Başkanı sıfatıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak yönetiminde yapılacaktır. Bu büyük organizasyona olan katkılarınız nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
KOÇAK: ESRUC SON DERECE BAŞARILI
3. ESRUC toplantısının kapanış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü ve ESRUC Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında toplantının çok başarılı geçtiğini belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.
3. ESRUC toplantısının bütün oturumlarına katıldığını ve çok dikkatle dinlediğini anlatan Rektör Koçak, 6 ana konu etrafında 33 sunum yapıldığını hatırlatarak, “Her üniversite en başarılı projesini anlattı. Bizimle paylaşılan yeni uygulamalar, elde edilen sonuçlar, kazanılan tecrübeler, deneyimler, bize ilham verdiği gibi biliyorum ki sizlere de ilham verdi. Burada anlatılan proje uygulamalarından her birimiz ülkemizde, kendi üniversitelerimizde, yeni başlangıçlar, mevcut uygulamalara yeni ilaveler yapabileceğiz. Ben bunu çok önemli bir kazanç olarak görüyorum.”
AVRASYA BİLGİ HAVUZU
Rektör Koçak, “İpek Yolu Eğitim Kervanı’nı kurmuş olmaktan ayrıca hepimiz adına mutluluk duyuyorum. Bu oluşum bizim ortaya koyduklarımızı, çabamızı, bir arada tutacaktır. Bir bilgi havuzu, bir proje havuzu olarak önemli bir işleve sahip olacaktır. Burada ortaya konulacak bilimsel çabalar, projeler için ayrıca bir fon oluşturacağız. Birikimlerimizin, tecrübelerimizin görüleceği bir ortam olacağından her katılımcı ülke bundan istifade edecektir” değerlendirmesini yaptı.
Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nın Bilim Kurulu Başkanı sıfatıyla kendi yönetiminde, Trabzon’da gerçekleştirileceğini anımsatan Rektör Koçak, “3. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı’na katılan siz değerli bilim adamlarıyla birlikte, bu toplantıya da iştirak edeceğiz. B büyük kurultayda ortaya konulacak bilimsel faaliyetlerin bizleri daha zenginleştireceği açıktır” dedi.
3. ESRUC Toplantısında Atatürk Üniversitesi bazı üniversitelerle işbirliği protokolleri imzaladı. Rektör Koçak, katılımcı bilim adamlarına birer teşekkür plaketi de takdim etti. Koçak, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli’ye de 3. ESRUC Toplantısına verdiği katkı nedeniyle bir teşekkür plaketi takdim etti.
3. ESRUC Toplantısı kapsamında “İpek Yolu Son Kervan” adlı fotoğraf sergisi ile Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezi’nde 55. Kuruluş Yılı nedeniyle özel olarak dokunan Hereke tipi halı koleksiyonunun sergileri de yer aldı.

 
Avrasya'da eğitim seferberliği
 
Erzurum sağlıkta örnek oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrasya'da eğitim seferberliği
“Üç yıl önce uzun bir yolculuğa başladık” diyen Koçak, kurulan İpek Yolu ...
Tarihi sempozyum başladı
Atatürk Üniversitesi ve ESRUC Consortıum’u tarafından düzenlenen “Uluslararası ...
ETÜ eğitimde yeni sinerji
Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk Teknik üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
ETÜ'de tarihi dönüm noktası
Erzurum Teknik üniversitesi ilk akademik yıl açılış törenine hazırlanıyor.
Öğrenciler sordu, Kılıç cevaplandırdı
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Erzurum’da Atatürk Üniversitesi ...
Kayabaşılı öğrencileri sevindirdiler
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi, Köprüköy ilçesine bağlı Kayabaşı ...
 
A.Ü. 5 ekimde açılıyor
Atatürk Üniversitesi 2012-2013 Öğretim Yılı 5 Ekim Cuma Günü Anayasa Mahkemesi ...
ETÜ'de coşkulu başlangıç
2010 yılında kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi, 2012-2013 eğitim öğretim ...
Koçak'tan Gözlemevi müjdesi
Rektör Koçak, “Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Gözlemevi’ni Palandöken ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva