Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>POLEMÄ°K
15 Mart 2010 Pazartesi - 00:01

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE RESMİ ZULÜM!

Şehrin göbeğinde ticaret yapan ve Erzurum’da herkesin tanıdığı saygın bir işadamının Yakutiye Belediyesi tarafından zulüm ölçüsünde bir muameleye tabi tutulmasına hukuk son verdi.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE RESMİ ZULÜM!

Cumhuriyet İş merkezinin altında yaklaşık 2 dönümlük alanda marketçilik yapan bir tüccarın yaşadıkları haberdar olanlar tarafından “olmaz bu kadarı” şeklinde değerlendiriliyor., İşyerinin önünde bulunan ve tapu kaydı ile kendisine ait olan 750 m2’lik alanın ilgisi olmayanlar tarafından kiralanıp Belediye tarafından da otopark ruhsatı verilmesi, iş adamını milyonlarca lira zara uğrattı.
Konuya ilişkin DADAŞTV’nin edindiği bilgilere göre, Cumhuriyet İş merkezi yönetimi hiçbir hukuki hakkı olmadığı halde, söz konusu tüccara ait tapulu arsa, üstelik dükkanının kapısının önündeki alan üçüncü şahıslara kiralanıyor. Garip olanı, Yakutiye belediyesi de, buraya otopark ruhsatı verip, şehrin göbeğindeki işgale resmiyet kazandırıyor.
Durumu öğrenen işadamı defalarca Belediye’ye gidip, mağdur olduğunu, müşterilerinin dükkana giremediğini, bırakın müşteri giriş çıkışını, dükkanına mal taşınmasının dahi bu halde zora girdiğini, dolayısıyla yapılan bu haksız ruhsatlandırmanın iptalini talep ediyor. Belediye hukuki hiçbir gerekçe göstermeden, “biz yaptık oldu” tarzı bir yaklaşımla tüccarın itirazlarını reddediyor. Çaresiz kalan iş adamı mahkemeye müracaatla işin çözümü cihetine gidiyor. Uzun süren hukuki süreç, işadamını haklı buluyor ve bu gayri hukuki ve gayri ahlaki durum düzeltiyor…
 
MİLYONLUK TAZMİNATI KİM ÖDEYECEK?
Bu noktada, “iyi ki hukuk var” diyorsunuz da… Bu güne kadar ki, haksızlığın karşılığı ne olacak? Edindiğimiz bilgilere göre, mağdur tüccar bu haksızlığa sebep olanlar hakkında yüklü miktarda tazminat davaları açmaya hazırlanıyor. Kuvvetle muhtemel ki, açılacak bu davaları da kazanacak. Peki para kimden çıkacak?
Yakutiye Belediyesi yetkililerince yapılan bu açık haksızlığın bedeli hazineden karşılanacak. Daha doğru bir ifadeyle 70 milyonun sırtından çıkacak. Peki böyle mi olmalı? Olmamalı. Başta belediye başkanı ve o ruhsata imza atan olmak üzere ilgili şahıslar bu bedeli ceplerinden ödemeliler.

           CUMHURBAŞKANINA, BAŞBAKANA MEKTUP!
            Bilinçli bir işadamı olan mağdur Avukatları kanalıyla, uğradığı zararı tazmin cihetine giderken, aynı zamanda da, başta Başbakan Tayip Erdoğan olmak üzere, Ak Parti’nin ilgili birimlerine, bütün Parti Başkanlarına hatta Cumhurbaşkanına varıncaya kadar her tarafa durumu bildirmeye hazırlanıyor. Gerekçesi de, bilinçli vatandaş kavramına uygun; diyor ki, “benim başıma gelen bir başkanının başına gelmesin diye ne gerekiyorsa onu yapacağım. Hem de sonuna kadar” 
DADAŞTV HABER YORUM SERVİSİ

 
CHP ÖRGÜTÜNE TEPKİ VAR!
 
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN YERİNDE GİRİŞİM
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadi 7 Nisan 2010 Çarşamba 20:29

yazık değilmi bu marketi işleten adama.Allah yardım etsin.Bu adam zamanında 250 tane adam çalıştırırken herkez tebrik iediyorduda neden şimdi herkez karşı çıkıyor.Allah bu adamın işini rast götürsün.

Yorumu oyla      0      0  
çetin konur 17 Mart 2010 Çarşamba 15:17

Mehmet bey, bura otoparkmışta bu adam zorlamı almış. parayı vermiş belediyede satmış. şimdi adam şyuçlumu oldu. yani biraz insaflı konuşun. asıl suçlu o arsaya konanlar değilde yer sahibi oh olduysa ne güzel.

Yorumu oyla      0      0  
BEKİR AKYURT 17 Mart 2010 Çarşamba 15:16

bu durumu aslında emniyetin suç duyurusu kabul etmesi lazım. ne demek adamın tapulu yerine konmak. bu belediye değil kim olursa olsun. ayıp ya.

Yorumu oyla      0      0  
mehmet özay 16 Mart 2010 Salı 17:01

yalnız sözkonusu marketin yeri otopark olarak yapılmıştı ve markete çevrilmesi de şehre zulümdü bunuda gözardı etmemek lazım

Yorumu oyla      0      0  
Erzurum Çarşı Pazar ! 15 Mart 2010 Pazartesi 13:24

Erzurum Çarşı Pazar değişmiş ve Erzurum parsel parsel olmuştur , Erzurum'un bu düzensiz ve aşırı yapılanması çarpık yapılanması herkese zarar veriyor esnaf mutsuz ve endişeli çözüm bulunması gerekiyor büyük sermayeler de yavaş yavaş Erzurum piyasasını ele geçiriyor bana göre durum bundan ibaret Erzurum esnafını zor günler bekliyor küçük esnafın işi zor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞENER'DEN İLGİNÇ YAKLAŞIM!
Erzurum'da yaşanan habercilik anlayışına farklı açılardan yaklaşan Selahattin ...
KURUMLAR ARASI ÇEKİŞME !
Vergi haftası dolayısıyla yapılan olağan ziyaretler, Erzurum'da da kurumlar ...
Tam gün’e netlik itirazı
Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu, Tam Gün Yasası ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
 
Kirlilikten vatandaş mı sorumlu?
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, ilçeye bağlı mahalleleşen köylerde yaşayan ...
Santral sorunu çözülecek mi?
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker, Hidroelektrik Santralleri ...
Tarih, yanlışı affetmiyor
Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, Yakutiye Medresesi’nde geçtiğimiz ...
 
Para mı, tarih mi?
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Aktemur, “Tarihi ...
Erzurumluluk budur...
Kış Sporları eğitimini yeni rant kapısı olarak gören bazı kesimler, kayak ...
Kültürde çağdışı yaklaşım
Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nden ödünç kitap almak isteyen çocuklarına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva