Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>POLEMÄ°K
6 Şubat 2010 Cumartesi - 08:52

Kültürde çağdışı yaklaşım

Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nden ödünç kitap almak isteyen çocuklarına doğalgaz faturası sorulması, eğitimci babayı çileden çıkardı.

Kültürde çağdışı yaklaşım

Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nden ödünç kitap almak isteyen çocuklarına doğalgaz faturası sorulması, eğitimci babayı çileden çıkardı. İKMEP Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Kayırıcı, İl Halk Kütüphanesi’nde yürütülen keyfi uygulamaya kayıtsız kalmayarak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü şikayet bombardımanına tuttu. Başta İnsan Hakları Kurulu olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bile yazılı şikayet mektubu gönderen tepkili baba, “Tek dertleri kitap okumak olan çocuklarımız, böylesine keyfi bir muameleye maruz bırakılamaz.” dedi.
İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) Bölge Müdürü Mehmet Kayırıcı, ödünç kitap almak isteyen çocuklarının İl Halk Kütüphanesi’nde karşı karşıya kaldıkları muameleyi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taşıdı. Kayırıcı, “Yarıyıl tatilini fırsat bilerek İl Halk Kütüphanesi’ne giden çocuklarım Ömer Faruk ve Hamza Kayırıcı, ödünç kitap almak istemişler, ancak kendilerinden doğalgaz faturası örneği talep edilmiştir. Çocuklar, nüfus cüzdanlarını ibraz etmişler, ancak orada bulunanlar bunu kabul etmemişler. Durum bana iletildi, ben de önce kütüphane yetkilisiyle, ardından Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk’le görüştüm. Her iki yetkili de, bana bu uygulamanın yönetmelik gereği olduğunu söylediler.” dedi. Anlam veremediği bu uygulamanın, yönetmelik gereği olacağına bir türlü inanmadığını ve konuyu tafsilatlı bir biçimde Ankara’dan soruşturduğunu kaydeden Mehmet Kayırıcı, “Ankara’da ilgili birimleri aradım ve böyle bir yönetmeliğin olup olmadığını, varsa tarafıma bir nüsha gönderilmesini istedim. Fakat Ankara’dan bana verilen cevap, böyle bir yönetmeliğin kesinlikle bulunmadığı yönünde oldu.” diye konuştu. 
//KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİ…
Ankara’daki yetkili kurumlardan edindiği bilgilerle Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin yolunu tuttuğunu anlatan İKMEP Bölge Müdürü Mehmet Kayırıcı, durumu aynen kendilerine de aktardığını belirterek, girişimlerinin, bununla da sınırlı kalmadığını dile getirdi. Başta Erzurum İl İnsan Hakları Kurulu olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hemen bir şikayet mektubu yazarak, konuyu aynen aktardığını ifade eden Kayırıcı, “Kim bilir, kitap okumak isteyen kaç yavrumuz yönetmelikte olduğu iddia edilen bu keyfi uygulama yüzünden geri çevrilmiştir.” dedi. İKMEP Bölge Müdürü Mehmet Kayırıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazdığı şikayet mektubunda, üst düzey yetkililere seslenen Kayırıcı, keyfi bir uygulama yüzünden kütüphaneden eli boş çevrilen çocuklardan dolayı ilgililerden mutlaka hesap sorulması çağrısında bulundu.
//UYGULAMAYA TEPKİ
Kayırıcı, şikayet mektubunda şunları kaydetti: “Lütfen Ankara olarak, tüm devlet birimlerinde yaşandığı gibi, taşra teşkilatlarınızın eğitimi ve becerilerinin artırılmasına çalışmalara daha çok önem verin. Yoksa gelecek nesillerin, Türkiye’nin bütün bölgelerinde farklı amaçlarla terör eylemlerine başlayacakları aşikar bir durumdur. Eğitimi olmayan ve hiçbir şey üretemeyen bir neslin de, terörden çok daha fazla tehlikeli olacağı unutulmamalıdır. Konunun şahsi planda çözülmesi bence yetersizdir. Kütüphanenin ve bu kurumdan sorumlu yetkililerin, takındıkları bu keyfiyet nedeniyle hesap vermeleri gerekmektedir.”
 

 
Bu ne bitmez çile..
 
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Kırmızı Kart Gösterdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğru söze ne denir..
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, ...
İSYAN DORUKTA...
GİZLİ emelleri için İslam’ı maske olarak kullananlar, gazeteci yazar Mehmet ...
ERZURUMLU VİCDANI YANKI BULDU....
Erzurumlulara ait gruplarda yazışmalara katılan Rasim KRC isimli yazarın, ...
 
ETSO TİCARİ EMELLERE ALET EDİLİYOR!
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ahmet Karadayı’nın bir heyet ...
SERDARLI'DA HES REZALETİ...
Geçen hafta HES projelerinin protesto edildiği Serdarlı beldesinde 5 kişinin ...
İNSAN CAHİL OLMAYA GÖRSÜN!
Ülkemizin en büyük derdi siyasi Partiler Yasası... Halkın dediği değil, ...
 
DİLE GELEN BERRAK BİR VİCDAN!
Erzurum’un sevilen ve sayılan simalarından Prof. Dr. Sıtkı Aras, Palandöken ...
AKSU'DAN YERİNDE TESPİTLER!
Palandöken Gazetesi Yazarlarından Vahdet Nafiz Aksu’nun “Kürt Vicdanı ...
ÜNİVERSİTEMİZE HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR!
7 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen Tokat katliamı sonrasında kınama ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva