Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
KAAN, ikinci kez gökyüzü ile buluştu
KAAN, ikinci kez gökyüzü ile buluştu
Gazze’de can kaybı 34 bin 735’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 735’e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Aralık 2009 Pazartesi - 01:58

ŞEKER GİBİ DESTEK!

Ilıca’daki Şeker Fabrikası yerleşkesinde bulunan Şeker-İş Sendikası’nı ziyaret eden CHP İl Başkanı Aktaş, Sendika Şube Başkanı Keskin’le özelleştirme süreci hakkında görüştü. Özelleştirme kapsamında bulunan Şeker Fabrikası’nın süreçten çıkarılması için gereken girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Aktaş, özelleştirmenin olumsuz yönlerine vurgu yaptı.

ŞEKER GİBİ DESTEK!

Bir süre önce CHP Erzurum İl Başkanlığı görevine atanan Avukat Tuncer Aktaş, Yönetim Kurulu üyeleri ve parti ilçe başkanlarıyla Aziziye ilçesine çıkarma yaptı. Ilıca’daki Şeker Fabrikası yerleşkesinde bulunan Şeker-İş Sendikası’nı ziyaret eden Başkan Aktaş, Sendika Şube Başkanı Metin Keskin’le özelleştirme süreci hakkında görüştü. Özelleştirme kapsamında bulunan Şeker Fabrikası’nın süreçten çıkarılması için gereken girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Aktaş, özelleştirmenin olumsuz yönlerine vurgu yaptı.

//AKTAŞ:ÖZELLEŞTİRME DURDURULMALI
Aktaş, sendika binasında yaptığı açıklamada, özelleştirmenin olumsuz yönlerine değinerek, “Ülkemizde özelleştirme süzgecinden geçen Telekom, TEDAŞ, Ereğli Demir Çelik işletmeleri, SEKA, Seydişehir alüminyum tesisleri, Et Balık Kurumları ve birçok şirket ülkemizin elinden yabancı şirketlere çok ucuz fiyatlara satılmış bulunmaktadır. Şimdi ise, Cumhuriyet’in kuruluşu ile gündeme gelen ve yapımı bütün Türkiye geneline yayılan şeker fabrikaları, hükümet tarafından tıpkı önceki özelleştirmeler gibi talandan mal kaçırırcasına, babalar gibi satılmaktadır. Şeker fabrikaları satılırsa ne olacaktır? 18 ile 20 şeker fabrikası kapanacak, bölgesel kalkınma sekteye uğrayacaktır. Türkiye şeker üretiminden tamamen çekilecek, bir pazar haline gelecektir. Dışa bağımlılık ve dış borçlanma ihtiyacı daha da artacaktır. Şekerin yan ürünleri olan melas, küspe, yem, alkol gibi ürünlerde dışa bağımlı olunacak, Ortadoğu ve Balkanlar’ın fabrika yapan fabrikaları kapanacak. Yaklaşık 1 milyon dekar alanda pancar tarımı yapılmayacak. Pancar üretimi yüzde 40 ile 50, istihdam ise, yüzde 60 oranında azalacaktır. Şeker üretimi 650 bin ton civarında daralacaktır.” diye konuştu.
//AKTAŞ, EBK’DA KAZANDIĞIMIZ HUKUK ZAFERİNİ YİNE KAZANABİLİRİZ
Özelleştirmenin katma değer üzerinde olumsuz etkiler oluşturacağını belirten Aktaş, “Şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ülke ekonomisinde 1,5 milyon TL’den fazla katma değer kaybı yaşanacak. 350 binin üstünde pancar üreticisi tarımdan dışlanacak. 9 binden fazla çalışan işsiz kalacaktır. Yan sektörler göz önüne alındığında ise, yaklaşık 6 milyon kişi bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Göç ve güvenlik sorunları meydana gelecek, Türkiye’nin 2015 yılında AB’ye üye olması durumunda, AB Şeker reformu gereği ülkemiz şeker sektöründen tamamen çekilmek zorunda kalacaktır. Özelleştirme neticesinde pancara dayalı şeker üretiminden vazgeçilmesiyle GDOlu nişasta bazlı şeker ve tatlandırıcıların yaygınlaşması halk sağlığını tehdit edecektir. CHP olarak, daha önce Et ve Balık Kurumu’nun özelleştirmesinin iptali ile ilgili dava açtık ve davayı kazandık. Bu konuyla ilgili olarak her türlü hukuki desteği de vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
//ŞEKER FABRİKASI BÖLGE EKONOMİSİNİN CAN DAMARI
Şeker-İş Sendika Başkanı Metin keskin de, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, CHP li yöneticilere teşekkür etti.
Özelleştirme ile ilgili olumsuzluklara değinen Keskin, “Şeker fabrikaları doğrudan ve dolaylı olarak Türkiye’de 5 milyon insan için istihdam kapısı anlamına geliyor. Erzurum Şeker Fabrikası ise, bu kente yılda 80 milyon TL para kazandırıyor. 15 bin çiftçi bu kapıdan nasipleniyor, aileleriyle birlikte şeker fabrikasından geçinenlerin sayısı 100 bini buluyor. Devlete hiçbir zararı olmayan ve her yılı kârla kapatan bu kurumun özelleştirilerek atıl duruma getirilmesini istemiyoruz. Üretimin dışındaki açık, kaçak şeker ve tatlandırıcılarla kapatılıyordu. Bu tür tesislerin sayılarının artırılması gerekirken, özelleştirilerek kapatılmak istenmesine bir anlam veremiyoruz. Türkiye’nin, elenecek olan ülkeler arasına sokulmaması için takip edilmesi gereken bir yol var, o da; özelleştirmeleri 2014 yılına kadar gündemden çıkarmaktır. CHP’ye duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 
KİM BU İSİMLER?
 
TEŞVİK BİTİYOR, ERZURUM SEYREDİYOR!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 31 Aralık 2009 Perşembe 02:01

Erzurumda muhalefet de varmış demekki tebrikler.Körü körüne birilerine bağlılık yakışmıyor Erzuruma.

Yorumu oyla      0      0  
feviz tuna 22 Aralık 2009 Salı 13:55

teşekkürler tuncer aktaş.çalışanlar köylüler sessiz halk yığınları özelleştirmeye karşı.tam da bu noktada hükümet geri adım atacakken etso ve erçimsan devreye giriyor.şimdi siyasiler napalım sivil toplum özelleştirmeden yana diyecek.acaba kömür ocaklarını özelleştirip aldınızda naptınız.hem aşkale hem oltuda beceriksizce davranıp bisürü skandala imza atnmadınız mı.nedir bu devlet karşıtlığı.birakın bu fukara bölgede birkaç devlet yarırımı ayakta dursun.doymadınız mı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EYLEM VATANDAŞI VURDU..
Türkiye genelinde eczanelerin bir günlük işyeri açmama eylemine Erzurum'daki eczacılarda katıldı.
BAKAN BEY, KALKINMAYI KİM ENGELLİYOR?
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgenin huzurunu bozmaya çalışanların, her ...
ENGELLİ ERZURUM
Dünya Engelliler günü Doğu Anadolu Bölgesi illerinde çeşitli etkinliklerle ...
 
ŞEHİT AİLELERİ BARUT GİBİ...
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Kapımızı çalıp, demokratik ...
DOLANDIRICI ARAZİ OLDU!
Özel İdare yolsuzluğunda yeni gelişmeler yaşanıyor. En çarpıcı olanı, ...
POLAT'A VATANDAŞ TEPKİSİ
Polat Otel’in sahibi İbrahim Polat “patronlardünyası” isimli portala verdiği ...
 
KORKMAZ ÇOK VURDUMDUYMAZ!
2011’e bir yıl kaldı… İki yıldır, Erzurum’un yegane ekonomik kurtuluş ...
EMLAK SATIŞLARI DİBE VURDU
Erzurum Bölgesi’nde konut satışları ciddi oranda düşüş gösterdi. 2009 ...
NEREDE DENİZ FENERİ?
Oğlu trafik kazası geçirdi, eşi felç oldu, geçim mücadelesi omuzlarına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva