Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
5 Aralık 2009 Cumartesi - 13:33

ENGELLİ ERZURUM

Dünya Engelliler günü Doğu Anadolu Bölgesi illerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Engelli sorunlarının dile getirildiği etkinliklerde, sorunların aktarılmasının yanı sıra, engelli kesim tarafından gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yer veriliyor. Engellilere yönelik etkinliklerin yoğunluğu bakımından bölge illerinde Malatya ve Erzincan ön sırada bulunurken, Erzurum’da ise bu noktada atılmış hiçbir adım yok.

ENGELLİ ERZURUM

 

ERZURUM’UN ENGELLİ ZİHNİYETİ
Erzurum’da Engeliler günü sadece önceki gün yapılan törenlerle sınırlı kalırken, bölge illerinde şölenler, sergiler ve tiyatro gösterileri yapıldı. Vali ve Belediye Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ziyaretler ve hediyeleşmelerle, toplumun engellilerle birlikte olduğu vurgulandı. Erzurum’da ise engelli sorunları sadece Havuzbaşı törenlerinde kaldı.
TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERDEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ZİYARET
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nde görevli polisler 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Sümer İş Eğitim Okulu’nda öğrenim gören engelli öğrencileri ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdiler.
ENGELLİLERİ SEVİNDİRDİLER
Sümer İş Eğitim Okulunda öğrenim gören öğrencileri sınıflarında ziyaret eden ve öğrenciler ile sohbet ederek onlara çeşitli ikramlar dağıtan polisler, öğrencilerle de şakalaştılar.
Ziyaret ile ilgili Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinden yapılan açıklamada, “Özürlü insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır” denildi.
“ENGELSİZ BİR IĞDIR İÇİN EL ELE YÜRÜYÜŞÜ”
Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği üyeleri, aileleriyle birlikte ‘Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele Yürüyüşü’ düzenleyerek, seslerini duyurmak istedi.
Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde aileleriyle birlikte Doğubayazıt Caddesi Dört Yol mevkiinden Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı’na kadar yürüyen engelliler, burada Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra bir açıklama yapan Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Garip Samançi, üçüncüsünü düzenledikleri yürüyüşe destek veren herkese teşekkür etti.
HALKTAN GENİŞ ÇAPLI KATILIM OLDU
Samançi, “Bu yürüyüşü düzenlememizin nedeni, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin sesini duyurma ve yetkililerin duyarlılığını artırmaktır. Yaşayan her insanın bir engelli adayı olduğunu anımsatmaktadır. Engellilerin hiç bir engele maruz kalmadan hayatlarını her alanda herkes gibi ve herkesle beraber eşit yaşama isteğini haykırmaktır. Engellilere imkan verildiği sürece her işin üstesinden gelebileceğini göstermektir. Daha yaşanabilir, daha ulaşabilir, daha erişilebilir bir Iğdır için bu yürüyüşü düzenliyoruz. Unutmayın ki her bir insan engelli adayıdır” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından, engeliler aileleriyle birlikte dağıldı.
ENGELLİLERİN GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ
Malatya Kent Konseyi bünyesindeki Engelliler Platformu'nun engellilere yönelik düzenlediği program ilgi gördü.
Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlen programa, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Vekili Prof. Dr. Süheyla Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
ENGELLİ OLMAK AYIP DEĞİL
Vali Ulvi Saran burada yaptığı konuşmada, içimizden herhangi birinin engelli bir yakını olabileceğini, dolayısıyla engelliliğin bize çok yakın olduğuna işaret etti. "Malatya Belediyesinin engellilerin sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını biliyor ve bunu takdirle karşılıyoruz" diyen Saran, engelli olmanın bir sorun olmadığının esas engelin insanların içerisindeki umudun tükenmesi olduğunu belirtti.
TOPLUMUN GERÇEĞİ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Bu gün Dünya Engelliler Günü dolayısıyla buradayız ama bu günü sadece bir tek güne sığdırmamalıyız, her gün engellilerimizin günüdür, bu gün bizim engellilerin sorunlarıyla yüzleşmemiz gerekiyor, engellilerin yaşam boyunca hangi sıkıntılarla karşılaştıklarının bilinmesi gerekiyor" dedi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım da, bu salonun en anlamlı unsurunun programa katılan engelliler olduğunu söyleyerek, toplumların, engellilerine verdikleri değer ile ölçüldüğünü vurguladı.
ENGELLİ PLATFORMU
Konuşmaların ardından Engelliler merkezi Platformu üyelerine Bilgisayar İşletmenliği sertifikaları protokol tarafından takdim edilirken, bu çalışmalarda emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan ve Engelliler Platformunun fedakar üyesi Yakup Tutal'a Malatya Valisi tarafından teşekkür plaketi verildi.
Konuşmaların ve plaket takdimlerin ardından engelliler merkezi üyesi Ömer Faruk Özer engellilik durumunu annesine şikayet eden anne isimli şiirini okuyarak salonda duygulu anlar yaşattı.
Sergilenen Hacivat ve Karagöz oyununun ardından sahne alan Fasıl heyeti birbirinden güzel türküleri seslendirirken, daha sonra engellilerin rol aldığı korolar çarpışıyor oyunu sahnelendi.
Program izleyicilerden büyük beğeni ve alkış alırken, program sonunda protokol ve engelliler sahnede el ele tutuşarak birlik mesajı verdiler.
ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN SERGİ
Erzincan 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan el işi ve resim sergisi büyük beğeni kazandı. Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı el işlemeleri, tablolar ve özel becerilerden oluşan ürünler Belediye Kültür evinde sergilendi.
Erzincan’da faaliyet gösteren 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan el işlemeleri ve tablolar Belediye Kültür evinde beğeniye sunuldu.
SERGİ BEĞENİ TOPLADI
Sergi açılışına Vali Abdulkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, Vali Yardımcısı Selda Dural, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, Ak Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy ve davetliler katılırken, serginin açılışı yapılarak hazırlanan el emeği göz nuru el işlemeleri ve tablolar beğeniye sunuldu. Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı ürünler sergiye katılanların beğenisini kazanırken, engelli öğrenciler de hazırladıkları el işlemeleri ve özel becerileriyle davetlilerden tam not aldılar.
MALATYA EMNİYETİNDEN ENGELLİLERE DESTEK ZİYARETİ
Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri tarafından engelli dernekleri ziyaret edildi.
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, Malatya Belediyesi Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Merkezi Sorumlusu Vahap Canpolat ve Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Vahap Tokmak ziyaret edilerek engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü kutlandı. Ayrıca bu temsili günün, engelli vatandaşların içerisinde bulundukları koşulların toplum tarafından farkındalığına vesile olması temennisinde bulunuldu.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak engelli vatandaşların bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sıkıntılarını paylaşmaya yönelik üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini ifade ederek, bu günün anısına dernek başkanlarına çiçek sundular.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin ziyareti karşısında duygulanan dernek başkanları, emniyet teşkilatının toplumsal sorumluluk bağlamında gerçekleştirdiği bu ve benzer faaliyetlerini takip ettiklerini ve gönülden desteklediklerini belirterek, tüm engelli vatandaşlar adına teşekkür ettiler.

 
BU DA ERZURUM'A ÖZEL AÇILIM!
 
BAKAN BEY, KALKINMAYI KİM ENGELLİYOR?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞEHİT AİLELERİ BARUT GİBİ...
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Kapımızı çalıp, demokratik ...
DOLANDIRICI ARAZİ OLDU!
Özel İdare yolsuzluğunda yeni gelişmeler yaşanıyor. En çarpıcı olanı, ...
POLAT'A VATANDAŞ TEPKİSİ
Polat Otel’in sahibi İbrahim Polat “patronlardünyası” isimli portala verdiği ...
 
KORKMAZ ÇOK VURDUMDUYMAZ!
2011’e bir yıl kaldı… İki yıldır, Erzurum’un yegane ekonomik kurtuluş ...
EMLAK SATIŞLARI DİBE VURDU
Erzurum Bölgesi’nde konut satışları ciddi oranda düşüş gösterdi. 2009 ...
NEREDE DENİZ FENERİ?
Oğlu trafik kazası geçirdi, eşi felç oldu, geçim mücadelesi omuzlarına ...
 
KURBANLIKLAR ELDE KALDI
Suni zamlar yaparak, kurbanlık fiyatlarını astronomik rakama çeken ve ...
ŞÜPHE İÇİNDE YAŞIYORUZ...
Vatandaşların yüzde 60.9'u "AKP iktidarı döneminde hak ihlalleri arttı ...
ACI KADER!
Askerden bir kaç ay önce dönen Cabbar Muşlu, Sevdiği kızı tabancayla evinin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva