Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>GÜNDEM
1 Aralık 2009 Salı - 01:58

KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Suni zamlar yaparak, kurbanlık fiyatlarını astronomik rakama çeken ve bu yüzden çok sayıda ücretlinin kurban sevinci yaşamasına engel olan besiciler, kurbanlıklarını satamayınca zarar ettiler. Kurbanlıkları ellerinde kalan satıcılar fiyatları indirmelerine rağmen alıcı bulamayınca, ellerindeki malları geri götürmek zorunda kaldılar.

KURBANLIKLAR ELDE KALDI

 

Suni zamlar yaparak, kurbanlık fiyatlarını astronomik rakama çeken ve bu yüzden çok sayıda ücretlinin kurban sevinci yaşamasına engel olan besiciler, kurbanlıklarını satamayınca zarar ettiler. Kurbanlıkları ellerinde kalan satıcılar fiyatları indirmelerine rağmen alıcı bulamayınca, ellerindeki malları geri götürmek zorunda kaldılar. Durumu düşündürücü bulduklarını belirten ücretli kesim ise, “acaba bu dar gelirlilerin ahı mı tuttu? Bizler fahiş fiyatlar yüzünden kurban kesemedik. Onlarda satamadılar, halkın vebalini aldılar” ifadeleriyle tepkilerini dillendirdiler.
//FİYATLAR YARIYARIYA DÜŞTÜ
Kurbanlıklarını satamayan çiftçiler, küçükbaş kurbanlıklarda 300, büyükbaş kurbanlıklarda ise bin TL'ye varan indirimler yapmak zorunda kaldı.Kurban Bayramı'ndan önce el yakan kurbanlıklar satılmayanca çiftçi indirime gitmek zorunda kaldı. Kurbanlık alımını bayrama saklayan müşteriler, fiyatlarda hafta başına göre, oranla önemli ölçüde düşüş olduğunu dile getirdi. Yaklaşık bir hafta önce küçükbaş kurbanlıklara 500-600 TL fiyat söylediklerini belirten bazı satıcılar, bugün 300 TL'ye dahi müşteri bulamadıklarından yakındı.
//VATANDAŞ HAKLI
Satıcılar, bu fiyat indirimine rağmen müşterilerin yine pazarlık yaptığını ifade etti. Fiyat indirimi çiftçiyi üzse de kurban vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü.Günlerdir hayvan pazarında kurbanlıklarını satmaya çalıştığını dile getiren Ayhan Akan isimli çiftiçi, fiyatları indirmelerine rağmen müşteri bulamadıklarına vurgu yaptı. Hayvanları köyden getirmenin bir maliyet, tekrar geri götürmenin farklı bir maliyeti olduğunu dile getiren Akan, hayvanları satıp elden çıkarmak istediğini söyledi. Hem kendilerinin mağdur olmamasını hem de müşterilerinin kurban ibadetlerini yapmalarını istediklerinin altını çizen Akan, "Biz paradan vatandaşlar da sevaptan mahrum olmasın." dedi.
//VATANDAŞIN KURBAN KESMESİNİ FİYATLARLA ENGELLEDİLER
Kurbanlık fiyatlarının dün yüksek olduğunu vurgulayan Hamit Özkan isimli vatandaş ise bayramın birinci günü olması nedeniyle fiyatlarda düşüş olduğunu kaydetti. Bunun kendilerini biraz daha rahatlattığının altını çizen Özkan, "Dün geldiğimizde kurbanlık fiyatları 450-500 TL'ydi. Bugün gördüğünüz gibi kimse yok. Bundan olsa gerek fiyatlarda 100-150 TL civarında bir düşüş var. Biz kurbanlığımızı 300 TL'ye aldık." şeklinde konuştu.
Daha ucuza kurbanlık almak için bayramı beklediklerini belirten Yusuf Evliyaoğlu da fiyatlarda 150 TL civarında düşüş olduğunu dile getirdi. Evliyaoğlu, bugün istedikleri beside bir kurbanı daha uygun fiyata aldığını belirti.
Erzurum'a Horasan'dan kurbanlık getirdiğini belirten Servet Kaynak ise 8 gündür Erzurum'da olduğunu ve hayvanlarının elinde kaldığını dile getirdi.

 
GÜVENÇ VE SODAN HESAP VERMELİ
 
NEREDE DENİZ FENERİ?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pasinli 1 Aralık 2009 Salı 11:27

iyi oldu ellerinde hayvanların kaldıkları, ne zamanki fırsat düşkünlüğü yapanların hepsinin sonu böyle hüzün olmuştur. O kadar fırsatçılık yapmak istedilerki milletin ibadetini bile işe kattılar mevlamda ödüllerini vermiş oldu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞÜPHE İÇİNDE YAŞIYORUZ...
Vatandaşların yüzde 60.9'u "AKP iktidarı döneminde hak ihlalleri arttı ...
ACI KADER!
Askerden bir kaç ay önce dönen Cabbar Muşlu, Sevdiği kızı tabancayla evinin ...
HIRSIZIN CESARETİNE BAK!
İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin imzası taklit ...
 
HERKES SONUCU BEKLİYOR!
Musa Kanğ Cinayetinin Katil Zanlıları S.K. ile B.E., Cinayet Mahallinde ...
KATİL YAKALANDI MI?
3 Kasım'da kaybolduktan sonra 9 Kasım gecesi ölü bulunan Musa Kanğ cinayetiyle ...
ORGANİK TARIM TALEBİ
Doğu Anadolu Tarım ve Besiciler Birliği (DATÜB) Başkanı Nazmi Ilıcalı, ...
 
ÇARŞIDA BAYRAM HEYECANI
Erzurum’daki kuyumcu esnafını Kurban Bayram telaşı sardı. Pazar günleri ...
UCUZ ATLATTIK
Erzurum Valisi Öztürk, Ovit Dağı'nda mahsur kalan minibüse ulaşma çalışmalarını ...
SELÇUKLU YIKTI KILIÇ KURUYOR MU?
AK Parti İl Başkanı ve ERGİAD Başkanı Murat Kılıç’a “ARZEN TEPKİSİ” giderek ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva