Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
16 Ekim 2018 Salı - 12:05

‘Dayanışmayı unutmayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Romanya’nın 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmayacağız. 'dedi

‘Dayanışmayı unutmayacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Başbakanın AB dönem başkanlığını üstlenmeden hemen önce ülkemizi ziyaretinden özellikle memnuniyet duyuyorum. 2019’un ilk yarısında Rumen dönem başkanlığı ile AB ile yakın bir çalışma ilişkisini tesis edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Viorica Dancila’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Kabul ve heyetlerarası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya’nın önümüzdeki yılbaşında AB dönem başkanlığını devralacağını belirterek, “Rumen dönem başkanlığı ile AB ile yakın bir çalışma ilişkisini tesis edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ortak basın toplantısı öncesinde YÖK ve Romanya Milli Eğitim Bakanlığı ile yüksek öğretim alanında işbirliği mutabakat zaptı ve iki ülke arasında sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliğine ilişkin anlaşma imzalandı.

“RUMEN MAKAMLARIYLA TEMASLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Romanya’nın 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmayacağız. Romanya’da FETÖ iltisaklı kişi ve kuruluşlara karşı gerekli adımların atılması için Rumen makamlarıyla temaslarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İki ülke arasındaki ticaret hacmine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2017 yılında yaklaşık 6 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmimizin mevcut veriler ışığında bu yıl daha da artacağını öngörüyoruz. Bu hedefin 10 milyar dolara çıkarılması bizim anlaştığımız bir karardır. İnanıyorum ki atacağımız adımlarla bunu başaracağız. Ticaret rakamlarında 2018 ilk 8 ayında geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 23’lük bir artış söz konusudur. 10 milyar dolarlık ticaret hedefimizi yakalamak için çalışacağız” diye konuştu.

“NATO müttefikimiz Romanya’nın ittifak içinde ülkemizin terörle mücadele çabalarına verdiği desteğe müteşekkiriz” açıklamasında bulunan Erdoğan, Romanya’nın önümüzdeki yılbaşında başlayacak AB dönem başkanlığının ilişkiler açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanın AB dönem başkanlığını üstlenmeden hemen önce ülkemizi ziyaretinden özellikle memnuniyet duyuyorum. 2019’un ilk yarısında Rumen dönem başkanlığı ile AB ile yakın bir çalışma ilişkisini tesis edeceğiz. Sayın Başbakan ile bu konuda atılabilecek adımları ele aldık” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN AVRUPA YOLUNU DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Romanya Başbakanı Dancila ise, görüşmelerin çok başarılı geçtiğini belirterek, Türkiye ile Romanya arasında ticaret ilişkilerinin giderek arttığını kaydetti. 2017 yılında ticari ilişkilerin değerinin 5 milyar 100 milyon euro olduğunu kaydeden konuk Başbakan Dancila, “Bu yılın ilk aylarında önemli bir artış gerçekleşti. Devamlı yüksek bir potansiyel var. Bunu kullanmamız gerekir” dedi.

Türkiye ile Romanya’nın NATO müttefiki olduğuna dikkat çeken Dancila, “Türkiye’nin Avrupa yolunu desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin Avrupa güvenliğine katkısını takdirle karşılıyoruz. Göçmen konusunda çabalarını takdir ediyoruz. Türkiye topraklarına yüksek sayıda göçmenlerin alınmasını takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Çoruh Vadisinde dev yatırım
 
"Enflasyon ve faizden ekonomimizi kurtaracağız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Kurtulduklarını sanmasınlar"
Erdoğan, ‘Dünyada böylesine büyük bir saldırıya maruz kalıp da demokratik ...
Vatandaş odaklı devlet anlayışı vurgusu
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan, kamu hizmetlerine ilişkin genelgede: ...
Savunma Sanayisinde yerli ve milli süreç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
 
Ekonomide 2019 -2021 yol haritası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019-2021 döneminde Yeni Ekonomi Programı’nın uygulayacağını ...
“Biz Kıbrıslı Türkler Türk milletinin bir parçasıyız”
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, “Biz Kıbrıslı Türkler ...
"Bunun adı neokolonyalizm"
Erdoğan, Batılı ülkelerin Afrika’da sömürü düzenini sürdürmeye çalıştığını ...
 
“OECD’de en hızlı büyüyen ülke Türkiye”
Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını ve milli güvenliğini korumakta sonuna ...
‘Gül Baba dostluk ve sevginin sembolüdür’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelecek asırlarda da Gül Baba manevi ...
‘Bu dayanışmayı asla unutmayacağız’
Erdoğan, “15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Macaristan, ülkemizde en ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva