Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
1 Mart 2018 Perşembe - 14:57

‘Engelleri Aş da Gel Mehmet'im’

Erzurum'da engelli gençler Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü " Zeytin Dalı Harekatı’na destek için futbol müsabakası düzenledi.

‘Engelleri Aş da Gel Mehmet im’

Erzurum'da engelli gençler Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü " Zeytin Dalı Harekatı’na destek için futbol müsabakası düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşen ve "Engelleri aş da gel Mehmet'im " sloganıyla engelli gençler futbol oynayarak Mehmetçiğe destek oldu.

Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atan engelli gençlere Galatasaray taraftar gruplarından UltrAslan’ın Atatürk Üniversitesi temsilcileri ve tribünde bulunan engelli yakınları da destek verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, yaptığı açıklamada, amaçlarının kahraman Mehmetçiğe destek olarak bu alanda farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, toplumun her kesimin bu konuda duyarlılık gösterdiğine dikkat çekmek için müsabakayı düzenlediklerini söyledi.

İlbaş, “Bugün burada yapmış olduğumuz maç aslında insanlara engelli olmanın engele yol açmadığını, engellerin zihinde olduğunu, zihindeki engellerin aşılması halinde hiçbir engelin engel oluşturmayacağı mesajını vermektir. Engelli gençlerimizle hem fiziksel hem de zihinsel anlamda bütün engelleri aşarak kendi öz yurdunda mutlu ve sağlıklı yaşayabilecekleri bir vatanın olduğunu göstermek ve askerlerimize destek olmak ümidiyle müsabaka düzenledik” dedi.

Engelli hizmetleri konusundaki çalışmalara değinen İlbaş, “Engelli ve Yaşlı Hizmetleri başlığı altında öncelikli hizmetimiz bakıma muhtaç engelli bireyleri, aileden bir bakıcıya engelli bakım ücreti ödenmesi yoluyla, aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanmasıdır. Engellinin aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanması mümkün değilse özel ve resmi bakım merkezlerimizde bakım ve koruma hizmeti sunulmaktır. Hali hazırda 305’i özel bakım kuruluşlarında hizmet alan toplam 361 engelli ve yaşlıya yatılı bakım hizmeti verilmekte olup, 7 bin 91 engelliye ise evde bakım hizmetinden yararlandırılmaktadır. 2017 yılı boyunca verilen Engelli Kimlik Kartı sayısı bin 359’dur. Erişilebilirlik Mevzuatı çerçevesinde bugüne kadar 664 alan taraması yapılmış olup 2 Kuruma da Erişilebilirlik Belgesi verilmiştir. Engellilerimize sosyal hizmet sunumunda, engellinin biyolojik, fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları da dikkate alınarak, öncelikle yaşadığı sosyal ve fiziksel çevreden ayrılmaksızın, aile ortamında hizmet verilmesi için belirtilen esaslar doğrultusunda bakıma muhtaç Engellinin akrabası tarafından evde bakım hizmeti sunumunda bir aylık net asgari ücret tutarında ödeme, engelliye bakan kişiye yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya engelli hizmetleri konusunda oldukça duyarlı çalışmalara imza atıyor. Bizde bu duyarlı çalışmaları Erzurum bazında en etkili şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Erzurum Valiliğimiz koordinesinde engellilere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kurumlar arası sinerjiyi önemsiyoruz. Organizasyonumuza emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 
Harçlıklarını Mehmetçik Vakfına Bağışladılar
 
Erzurum kurucu iller arasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harçlıklarını Mehmetçik Vakfına Bağışladılar
Yakutiye İMKB İnönü İlkokulu’nun 3/F sınıfı öğrencileri harçlıklarını ...
28 Şubat sürecini tanıkları anlattı
28 Şubat sürecinin tanıkları, post-modern darbenin yıl dönümü dolayısıyla ...
İHH Genel Başkanı F. Bülent Yıldırım Rektör Çomaklı’yı Ziyaret Etti
Konukevinde gerçekleşen ziyarette F. Bülent Yıldırım, hayırlı bir program ...
 
Afrinliler gün sayıyor
Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölgede teröristlerin temizlenmesinin ardından ...
Milletvekili Aydemir’den nitelikli işgücü vurgusu
Aydemir, ‘Erzurum ekonomisinin ihtiyacı olan nitelikli işgücüne eğitim ...
ETSO’dan, “Zeytin Dalı”na destek kampanyası
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e ...
 
Sekmen katilleri telin etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hocalı Katliamı'nın ...
Alkışlar Dadaş Dedeye
Dadaş Dede Palandökende çamaşır leğeniyle hem kaydı hem de bayrak açtı.
‘Hocalı Şehitlerini rahmetle anıyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz Hocalı şehitlerini rahmetle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva