Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Mayıs 2015 Pazartesi - 11:59

‘Projeni getir, yüzde 50 hibe al’

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yüzde 50 hibe ile çiftçilerin projelerini bekliyor.

‘Projeni getir, yüzde 50 hibe al’

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında, doğal kaynaklar ve çevrenin korunarak kırsal alanda gelir düzeyi yükseltilerek, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmeler desteklemek gibi temel amaçlar ile yapılan hibe desteklerinin son başvuru tarihi 29 Mayıs. Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Proje hazırlamak isteyenlere Tarım İl Müdürlüğü tarafından yardım edileceğini belirtti.

AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ

Tarım alanında sürekli destekler yapıldığın ı ve sonucunda büyük başarılar elde edildiğine dikkat çeken Akar, “Sürekli hızlı bir değişme ve büyüme içerisinde olan Tarım sektörü artık tüm dünya ülkelerinin ana stratejisini oluşturmakta ve mücadelelerin birçoğu bu amaç doğrultusunda yapılmaktadır. Bu nedenle sürekli olarak üreticilerimizin gelir ve refah seviyelerini yükseltmek, birim alandan daha fazla verim almak ve Üretilen ürünlere katma değer kazandırmak adına Bakanlığımızca sürekli çalışmalar yapılmakta, projeler uygulanmaktadır.  Bunun sonucu olarak ta bu gün ülkemiz dünyanın 7. Avrupa’nın 1. Tarımsal hâsılasına sahip ülkedir. İlimiz 360 Bin hektar işlemeli tarım arazisi 1,5 milyon mera alanı 670 bin Büyükbaş, 800 bin civarında Küçükbaş hayvan ve yaklaşık 110 bin arılı kovan varlığı ile önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer katacak şekilde kazandırılması gerekmektedir.” dedi.

11 MİLYON ÖDEME YAPILDI

Desteklemelerin amacına değinen Akar, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında, doğal kaynaklar ve çevrenin korunarak kırsal alanda gelir düzeyi yükseltilerek, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmeler desteklenmiş olup, tarımsal pazarlama altyapısı geliştirilmiş, güvenilir gıda üretimi sağlanmış, kırsal alanda alternatif gelir kaynakları oluşturma hedeflenmiştir. Bakanlığımızca 2006 yılında uygulamaya konan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, İlimizde bu güne kadar 59 adet ekonomik yatırım projesi uygulanmış olup, 11 Milyon 371 Bin TL hibe ödemesi yapılarak, ilave 431 kişiye iş istihdamı sağlanmıştır.” diye konuştu.

SON TARİH 29 MAYIS

Yüzde 50 hibe desteği verileceğini belirten Akar, “Tebliğ kapsamında uygun görülecek proje başvurularına hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecektir. Tebliğ kapsamında başvurular 29 Mayıs 2015 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden yapılabilecektir.” dedi.

SULAMA EKİPMANLARINADA YÜZDE 50 HİBE

Akar, “Bir diğer destekleme konumuz ise Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesidir.  Bilindiği üzere tarımsal verimlilik için basınçlı sulama yöntemlerinin mutlaka yaygınlaştırılması gerekmektedir. Tarım sektörü Erzurum için hayati öneme sahiptir. Yapılan sulamaların büyük çoğunluğu salma sulamadır. Ülkemizde kullanılan suyun yüzde 70’i tarım sektöründedir. Bu sebepledir ki tarımsal sulamada, suyun etkin ve verimli kullanılması, verim ve kaliteyi artıracak basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının önemi her geçen gün artmaktadır. Öte yandan su kaynaklarının verimli kullanılması için de tarımda kullanılan suyun azaltılması önem arz ediyor. Basınçlı sulama sistemlerinde sulama randımanı salma sulamaya göre en az iki kat daha fazladır. İlimizde basınçlı sulama henüz çok düşük düzeylerdedir. Bizimde artık modern sulama sistemlerini kullanarak tarımdaki verim artışını sağlamamız gerekiyor. Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 7 yatırım konusuna yüzde 50 hibe desteği verilecek. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için 100 Bin TL, tüzel kişiler için 200 Bin TL'dir. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. İlimizde bugüne kadar 2013–2014 yıllarında toplam 13 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Proje uygulayan 13 yatırımcıya toplam 114 Bin 491 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Son başvuru tarihi 1Temmuz 2015 Çarşamba günü mesai saati bitimidir.” dedi.

BİLİNÇLİ TARIM İÇİN EĞİTİMLERE DEVAM

Erzurum tarım potansiyelinin canlandırılması için eğitimlere devam edileceğini vurgulayan Akar, “Çiftçilerimizi bu önemli desteklerden azami düzeyde yararlanmalarını temenni ediyorum. Tabi ki her konuda olduğu gibi tarımın bilinçli yapılması gerekmektedir. Biz de kurum olarak büyük bir tarımsal potansiyele sahip olan ilimizde bu potansiyelin değerlendirilmesi ve katma değer yaratılması açısından tarımın daha bilinçli yapılması konusunda eğitimlerimiz her zaman her ortamda devam edecektir.” şeklinde konuştu.

HANGİ ALANA NE KADAR HİBE VERİLECEK?

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından verilen hibe destekleri şöyle; Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 3 Milyon TL, bunun dışında kalan yatırımlar için 1 Milyon TL, Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 2 Milyon TL, Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara 3 Milyon TL, Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 Milyon TL, Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 Milyon TL, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yatırımlara 3 Milyon TL şeklindedir.

 
Dadaş Ressamın eserleri TBMM’de sergilendi
 
Göğebakan: ‘Yargı bizim yargımız, güvenelim...’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 3 ayda 6, 15 yılda 277 yatırım
Erzurum’da mart ayında genel bazlı 2, bu yılın ocak-mart ayları diliminde ...
HİZAN’DA YETİŞEN FISTIK BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK
Bitlis’in Hizan ilçe Kaymakamlığı girişimleriyle Bitlis Gıda, Tarım ve ...
BÜYÜKŞEHİR ,MÜHENDİSLERLE BULUŞTU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve ...
 
PALANDÖKEN: “BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN BANKALAR DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERMELİ”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
TCCD’DEN VAN’A LOJİSTİK MERKEZ
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın ...
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM KONGRESİ EDİRNE’DE YAPILACAK
Edirne’de 8-10 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Balkan Tarım ...
 
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ 2014 AĞUSTOS AYI RAKAMLARINI İSHAKPAŞA SARAYINDA AÇ
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2014 yılının ...
TUNUS’UN TOZEUR VİLAYETİNDE HURMA İŞLEME VE TEKSTİL ATÖLYESİ KURULDU
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Tunus’un ...
GÜROYMAK PİRİNÇLE KALKINACAK
Bitlis’in Güroymak ilçesinde 1940’lı yıllarda üretimi yapılan ve 1950’lerden ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva