Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
HABERLER>SPOR
13 Ekim 2010 Çarşamba - 05:07

2011 Erzurum için nimet..

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.

2011 Erzurum için nimet..

Atatürk Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılışı programına katılmak üzere Erzurum'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.
TBMM Başkanı Şahin, Erzurum Valisi Sebahatttin Öztürk'ü ziyareti sırasında gündeme ilişkin soruların yanı sıra, kendisinin Spordan Sorumlu Bakan olduğu dönemde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'a verildiğinin hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulundu.
Şahin, 2005 yılında 2009 kış oyunlarına talip olunduğunu ancak, Çin'in Harbin kentine kaptırıldığını ifade ederek, "2007 yılında Torino'da, Slovenya'nın Maribor kentiyle yarışıyorduk. Heyette Erzurum'dan yetkililerin yanı sıra 50 kişilik bir heyet vardı. FISU heyeti yapılan sunumdan çok etkilendi. Torino'da kış olimpiyatları yapılıyordu ve kar yoktu. Suni karla pistler doldurulmuştu. Sunumun arasında Palandöken ile canlı bağlantı yapıldı, kar yağıyordu. Sunucu kar altında Erzurum'un oyunlara talip olduğunu ifade etti. Sunumdan çok etkilendiler. FISU Başkanı Kıllıan'ın ağzından oyunların Erzurum'a verildiği açıklamasının ardından havalara uçtuk. Büyük bir coşku yaşandı" ifadelerini kullandı.
Oyunların alınmasında, 2005'te İzmir'de yapılan yaz oyunlarının başarıyla düzenlenmiş olmasının da etkili olduğunu kaydeden Şahin, "Şimdi önemli sınav yaklaştı. Bu oyunların da başarıyla yapılacağına inanıyorum. Tabii oyunlarda alınacak başarı, kış olimpiyatı için bir referans olacaktır. Burada en önemli unsur, halkın organizasyona sahip çıkmasıdır. Gördüğümüz odur ki halkımız da bu işe sahip çıkmıştır. Organizasyonun başarıyla sonuçlanmasında bunun çok önemi vardır" diye devam etti.
Şahin, daha sonra 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulundu.
Oyunların açılış kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu'nda çalışmaları izleyen TBMM Başkanı Şahin, burada Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stadyumu 'Mükemmel' olarak niteleyen Şahin, bu stadyumda bazı milli maçların oynanabileceğini ifade etti.
Cemal Gürsel Stadyumu yanındaki 3 bin seyirci kapasiteli buz salonunu da ziyaret eden Şahin, oyunlardan sonra bu salonların işlevinin devam ettirilmesi gerektiğini, bunun için de üniversite ve yerel yönetimlerin değişik branşlarda takımlar kurarak gençleri spora yöneltmeleri gerektiğini vurguladı. Atatürk Üniversitesi'nin 40 bini aşkın öğrencisinin bunun için önemli bir potansiyel olduğunu dile getiren Şahin, daha sonra Atatürk Üniversitesi Botanik Park'a geçti. Parkı gezen Şahin, burada bir de ağaç
dikti.
Dünyanın son teknoloji ile yapılan en uzun ve en yüksek rakımdaki atlama kulelerini de gezen Başkan Şahin, "Oyunları alırken, her şey kağıt üzerindeydi. Ama şimdi, tesislerin bitmiş durumlarını görüyoruz. Bu elbetteki çok büyük bir başarı. Ancak, asıl bundan sonrası önemli. Bu tesislerin işlevinin devam etmesi gerekiyor. Erzurum bu tesislerin kazanmakla, birçok kentimizden öne çıktı. Turizm açısından önemli bir canlılık gelecek. Bu çok önemli bir potansiyel. Bu tesisler, Türkiye'de özellikle kayak sporunun gelişmesine, tüm branşlarda sporcuların yetişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bundan sonraki görevimiz, bu tesislerde yine dünya çapında büyük organizasyonlar yapmak olmalıdır" diye konuştu.
TBMM Başkanı Şahin, son olarak Yenişehir semtindeki Buz Hokeyi salonunda incelemelerde bulundu. Şahin, buz pateni çalışan miniklerin "Hani Yaylam" türküsü eşliğinde yaptıkları gösteriyi izledi. Shottrack (sürat pateni) milli takımının çalışmalarını da takip eden Şahin, sporcuları tebrik ederek, oyunlarda yarışacak olanlardan madalya beklediklerini ifade etti.
Şahin, sporcular ve Çinli antrenörleri ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 
Başörtüsü sorununu siyasi partiler çözer
 
Babıali Erzurum'a geldi..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor Galip
Türkiye Futbol Federasyonunun Amatör futbol heyecanını arttırmak için ...
240 günde 220 gün kamp yaptılar
Erzurum’da gerçekleşecek olan 2011 Üniversite Kış Oyunları'nda mücadele ...
2011'e dadaş görkemi yansıyacak
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'da düzenlenecek 2011 Dünya Üniversitelerarası ...
 
Dayanç, eskrimde gururumuz oldu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eskrim Antrenörü ve Eskrim İl Temsilcisi ...
Çin Seddi'nden Yakutiye'ye
Klasik otomobillerin katıldığı 4. Pekin-Paris Rallisi'nin yarışmacıları, ...
Yeni Erzurumspor hayırlı olsun!
Belediye Başkanı Küçükler'in girişimiyle oluşturulan "Büyükşehir Belediyesi ...
 
Efsanelere coşkulu karşılama
Kapanmanın eşiğine gelen Erzurumspor’un yaşatılması için Erzurum'a gelen ...
Efsane kadro pazar günü Erzurum'da
Erzurumspor’u 1997-98 futbol sezonunda Süper Lig’e taşıyan kadronun Pazar ...
Erzurum şaşırdı
Adı her dönem Trabzonspor’la anılan Fatih Tekke, arkadaşı Muzaffer Bilazer ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva