Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
3 Nisan 2016 Pazar - 15:34

399 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova'da 11, Hatay Belen'de ise 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 399 olduğu bildirildi.

399 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova'da 11, Hatay Belen'de ise 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova'da toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 399 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 150 olduğu kaydedildi. 26 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 320 olduğu ifade edildi.

Şırnak'ta 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 136 olduğu ifade edildi. 25 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 297 olduğu vurgulandı.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda; 3 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 113 olduğu bildirildi. Operasyonda, bir adet biksi makineli tüfeği, bir adet M-4 piyade tüfeği, 23 kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, yedi adet kaleşnikof şarjörü, iki adet el bombası, bir adet av tüfeği, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet M49/A1 aydınlatma mayını, dört adet gaz maskesi, beş adet çift kar elbisesi, iki adet kamera, bir adet akım ölçer, yedi adet hücum yeleği ve ilk yardım malzemeleri ele geçirildiği kaydedildi.

19 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 134 olduğu belirtildi.

Hatay Belen'de icra edilen operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, beraberinde bir adet M-16 piyade tüfeği, beş adet dolu şarjörü, iki adet el bombası ve örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye sınırına gelen PKK/PYD terör örgütü mensubu 1 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Mardin Midyat'ta da, bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu vurgulanarak Bitlis Tatvan'da yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan iki adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği ifade edildi.

Şırnak İdil'de icra edilen operasyonda, bir adet biksi makineli tüfeği, 3 bin adet biksi fişeği, yedi adet kaleşnikof piyade tüfeği, 24 adet kaleşnikof şarjörü, sekiz adet el bombası ve bir adet fotoğraf makinesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Iğdır'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 2 şahısın yakalandığı kaydedilerek şahısların evlerinde yapılan aramalarda iki adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet kuru sıkı tabanca, 209 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 60 adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği fişeği,180 adet kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 184 adet G3 piyade tüfeği mermisinin ele geçirildiği açıklandı.

Muş'ta 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, Gaziantep'te ise DEAŞ terör örgütü üyesi, yabancı uyruklu 5 şahsın yakalandığı bildirildi.

Bingöl'de de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 5 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, bir adet tabanca, bir adet şarjör, 13 adet fişeği, bir adet kuru sıkı tabanca, iki adet av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

1 ASKER YARALANDI

Açıklamada, "Mardin Kızıltepe Askerlik Şube Başkanlığına bombalı araçla saldırı gerçekleştirilmiş, bir kahraman silah arkadaşımız ve bir sivil güvenlik görevlisi hafif yaralanmış, bölgede bulunan yabancı uyruklu bir şahıs hayatını kaybetmiş ve 16 vatandaş yaralanmıştır" denildi.

 
BB Erzurumspor yine galip
 
‘Asla ümitsiz olmayın’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım’ın nabzı Erzurum’da atacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 15-16 Nisan tarihlerinde Erzurum’da ...
Terörist Avrupa'nın terörleimtihanı
Eğilmez, Avrupa’nın terörle imtihan verdiğini ifade ederek, “22 Mart’ta ...
Dadaş Paşa gardaş siperlerinde
Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Savunma ...
 
Maden kazasında flaş gelişme
Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, 1 kişi aranıyor.
Gül Kızdı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı sonrası gazetecilerin 'AK ...
Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı çıktı
MANİSA’nın Soma İlçesi Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram saat 17.45’de ...
 
VAN’DA 400 YILLIK CAMİ DİMDİK AYAKTA
Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasilerin Hakkari Beyliği tarafından ...
2013 YILINDAYAYIMLANAN GAZETE VE DERGİLERİN TİRAJI 2 MİLYAR 461 MİLYON 783 BİN 9
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2013 yılı Yazılı Medya İstatistik verileri açıklandı.
BÜYÜK ÂLİM CEVAT HEYET HAKK'A YÜRÜDÜ...
Millî kimlik bilincinin oluşturulması ve şekillenmesinde Türk Dünyasının ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva