KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SÄ°YASET
28 Nisan 2010 Çarşamba - 09:03

ABD KAZANACAK, TÜRKİYE KAYBEDECEK

Erzurum Milletvekili Ertugay’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, uygulanan yanlış politikalar sonucunda hayvan üreticisinin perişan olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Vural, süreçte kaybedenin Türk üreticisi, kazananın ise AB olduğunu belirterek, 'Fiyat artışları, AB'den et ithalinin gerekçesi yapılıyor. Hayvan sayıları hızla azalıyor. Kazanan George oluyor, Ahmet, Mehmet ise kaybediyor' dedi.

ABD KAZANACAK, TÜRKİYE KAYBEDECEK

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, et fiyatlarındaki artışın hükümetin uyguladığı politikaların sonucu olduğunu savunarak fiyat artışlarının, AB'den et ithalatının gerekçesi yapıldığını söyledi.

Vural, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ve Giresun Milletvekili Murat Özkan ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Uygulanan yanlış politikalar sonucunda hayvan üreticisinin perişan olduğunu söyleyen Vural, konunun TBMM Genel Kuruluna getirilmesi için önerge verdiklerini ifade etti. Et fiyatlarının artış sebebinin hükümetinin uyguladığı politikalar olduğunu savunan Vural, ''Biliniz ki et fiyatlarını kim indirelim diyorsa artıran da odur'' diye konuştu.

//ABD KAZANACAK, TÜRKİYE KAYBEDECEK

Bu süreçte kaybedenin Türk üreticisi, kazananın ise AB olduğunu belirten Vural, ''Fiyat artışları, AB'den et ithalinin gerekçesi yapılıyor. Hayvan sayıları hızla azalıyor. Süt fiyatları düşüyor, meralar imara açılıyor. Kazanan George oluyor, Ahmet, Mehmet ise kaybediyor'' dedi. Olayın tıpkı domuz gribindeki gibi bir oyun olduğunu ileri süren Vural, ''Bu spekülasyonları yapanlar çıkmış kahramanlar gibi dolaşıyor'' dedi.

//ERTUGAY’DAN TEPKİ

Vural'dan sonra söz alan Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, et ve canlı hayvan ithali için Et ve Balık Kurumuna yetki verilmesinin, hükümetin hayvan politikasının iflası anlamına geldiğini söyledi. Kararın yanlış olduğunu, Türkiye'nin 1995 yılından bu yana et ve hayvan ithal etmediğine işaret eden Ertugay, ''Alınan karar bir travmadır, hayvancılığa indirilmiş bir darbedir'' diye konuştu.

//TÜRKİYE ABD’NİN ET PAZARI OLACAK

İthalatla Türkiye'nin AB'nin et pazarı haline getirilmek istendiğini savunan Ertugay, ''Hükümet derhal bu kararı durdurmalı ve ithalat yasağı devam etmelidir'' dedi. Et fiyatlarının spekülatif olmadığını, Türkiye'de hayvan sayısının düştüğünü kaydeden Ertugay, canlı hayvan ithalatının bazı firmalara verileceği ileri sürdü.

Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan et ithalatını bir oyun olarak niteledi. Türkiye'de et fiyatlarının yükselmesinde en önemli aktörün Et ve Balık Kurumu olduğunu kaydeden Akcan, bu artışın AB ile yürütülen müzakerelerle ilgili olduğunu söyledi. Akcan, AB ile müzakerelerde 12. faslın açılması için et ithalatının serbest bırakılması şartı arandığını belirterek fiyatlarının bu yüzden spekülatif olarak artırıldığını iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, et ithalatı kararıyla bir taşla iki kuş vuracağını savunan Akcan, vatandaşların 'Başbakan et fiyatlarını indirdi, helal olsun' diyeceğini, diğer taraftan da AB'nin et ithalatı şartının yerine getirileceğini ifade etti.

Basın toplantısında Siirt'teki tecavüz olaylarına ilişkin soruları da yanıtlayan Vural, hükümetin uygulamaları sonucu toplumsal değerlerin aşındığını ve toplumsal bir cinnet yaşandığını söyledi. Toplumsal yapıya yönelik ciddi tehditler bulunduğunu belirten Vural, konunun araştırılması için iki milletvekilini görevlendireceklerini ve konuyla ilgili bir rapor hazırlanacağını bildirdi. Konuyu siyaset malzemesi olarak görmediklerini söyleyen Vural, konunun toplumsal bir sorun olduğunu kaydetti. Vural,

çocukların korunması için herkesin işbirliği içinde hareket etmesini isteyerek, ''Toplum nereye gidiyor? Çöken ekonominin, ailelerin altında çocuklar kalıyor. Kim bunların sorumlusu?'' dedi.

Öte yandan, Giresun'da terörist saldırısı sonucu şehit olan astsubay için düzenlenen törene, AK Parti İl Başkanının Valinin arabasıyla katıldığını, MHP ve diğer partilerin il başkanlarının törene alınmadığını belirten Vural, ''Sen devletin valisi misin yoksa AKP'nin valisi mi?'' diyerek tepki gösterdi.

 
ÜRETİCİLERİN TEPKİSİ, KASAPLARIN SEVİNCİ OLDU
 
CEYLAN, BALKANLARDA İSKİTLERİ ANLATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KILIÇ İÇİN YER TARTIŞMALARI YERSİZ
AK Parti İl Başkanı Kılıç, “İkinci üniversiteyi nereye kuracağımızı değil, ...
AK Parti Kadın Kollarından Kutlu Doğum Ziyareti
AK Parti Kadın Kolları Yönetim kurulu üyeleri kutlu doğum haftası nedeniyle ...
Erzurum nal topluyor!
AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ...
 
Saadet hükümete yüklendi
Başbakan Erdoğan’ın; “TOBB’a üye her işveren birer işçi alsa, işsizlik ...
Erzurum neyi kabul etmemiş ki...
Karslılar, yollarının bakımsızlığına isyan ederek ulusal basının da dikkatine ...
CHP AĞIR KONUŞTU
CHP İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş, 'Cemal Gürsel' ve 'Paşalar' olarak ...
 
BİNGÖL: ÖZAL'I UNUTMAYACAĞIZ
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan Partisi’nin ...
ÇIĞLIK DESTEK İSTİYOR
Türkiye gündeminin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Milletvekili Çığlık, ...
SP'DEN GENÇLİK ŞÖLENİ
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kurmaylarıyla ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva