Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>POLEMÄ°K
2 Aralık 2009 Çarşamba - 13:29

AYMAZLIK BASININ GÜNDEMİNDE....

2011'le ilgili sergilenen vurdumdaymaz yaklaşıma tepkiler artıyor. Son olarak tanıtım diye sunulan ama içinde Erzurum adına hiç bir şey barındırmayan çalışma Erzurum'un etkili gazetelerinin gündeminde yer aldı.

AYMAZLIK BASININ GÜNDEMİNDE....

Konuyu manşetten gören ERZURUM Gazetesi tam sayfaya yakın yer ayırırken, Palandöken Gazetesi'de "2011'in tanıtımı böyle mi olur?" üst başlığıyla eleştirel bir habere yer verdi.

İşte gazetelerin ilgili haberleri....

ERZURUM Gazetesi

2011 Bilmecesi
 
Erzurum’un sosyo ekonomik kalkınması, marka kent olma sürecine girmesi için büyük bir şans olarak değerlendirilen 2011 üniversite kış oyunlarına sadece 437 günlük bir süre kaldı. 2011 yılı Ocak ayında gerçekleştirilecek organizasyon için tesisleşme tüm hızıyla devam ediyor, ancak Erzurum ve oyunların profesyonelce tanıtımı noktasında ise hiçbir ilerleme yok.

NEYİ BEKLİYORUZ?
FİSU heyetlerinin denetim gezileri ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve ilgili birimlerin mutat kontrolleri dışında 2011 ne ülke, ne de bölge gündemine giriyor. Uluslar arası boyutta ise hiçbir tanıtım etkinliği yok. Erzurum’un ilçelerinde bile yeterli boyutta tanıtılamayan 2011 ve Kış oyunlarının, böyle bir süreçte getirisi ise meçhul..

TRABZON ÖRNEK ALINMALI
2008 yılında Türkiye’ye verilen ve Trabzon’da yapılacağı açıklanan 2011 Avrupa Gençlik Oyunları, çok kısa sürede tüm Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinde geniş yankı uyandırdı. Trabzon AB ülkelerinde tanıtılıyor. Erzurum’da ise 2011 boyutunda tesisleşme yatırımları sürüyor ama tanıtım yatırımları yeterli boyuta taşınamıyor.
ÇIĞLIK DA UYARMIŞTI
‘Üniversiade 2011 Erzurum’un profesyonel usul, tasarım ve ekiplerle tanıtımı sürecinde eksiklikler olduğu, ERZURUM Gazetesinde defalarca duyurulmuş, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık da bu gerçeği dillendirerek, 2011 süresinin daraldığını, Erzurum’a beklenen yararların sağlanması için şart olan tanıtım organizasyonlarının profesyonelce yapılmasına ihtiyaç duyulduğuna değinmişti.2011’in tanıtımı konusunda profesyonel girişimlere gerek bulunduğu gerçeği Vali Öztürk tarafından da kamuoyuna taşınmıştı.
TANITIM YOK
2011 uluslar arası bir sportif etkinlik. Erzurum’un Kış turizmi ve oyunlarında dünya çapında bir marka il olabilmesi, oyunların bir sonuç değil Erzurum için kış turizminde Dünya kenti sürecinin başlangıcı olabilmesi için tesisleşme kadar tanıtımına ihtiyaç var. Bir aylık sürede oyunların yapılması, birkaç yüz sporcu ve birkaç bin seyircinin gelmesi Erzurum’a hiçbir şey kazandırmayacak. Bu gerçek bilinmesine ve oyunlara artık bir yıllık bir süre kalmasına rağmen 2011 Erzurum’un tanıtımı yetersiz boyutta.
ERZURUMLU BİLE 2011’İN YABANCISI
2011 konusunda Milletvekili Çığlık’ın vurgu yaptığı gibi, “bırakın dış ülkeleri ve Türkiye’yi, ilin ilçelerinde bile halk yeterli boyutta bilgi sahibi değil.” TRT başta olmak üzere ulusal kanallara yayılmış tanıtım etkinliği yok. Yurt dışında 2011 ve Erzurum konusunda bilgilendirme adına bir organizasyon gerçekleştirilmedi. Tarihi fırsat, tanıtım eksikliğine kurban edilmek üzere..
BÖLGESEL HEYECAN UYANDIRILAMADI
2011’de Dünya Üniversiteler Kış Oyunları yapılacak. Ancak Doğu Anadolu Bölgesi’nin diğer 13 ilinde bulunan üniversitelerde, oyunların ve ilin tanıtımı için kamuoyuyla paylaşılan hiçbir etkinlik bulunmuyor. Bölge illeri düzeyinde 2011 reklamına yönelik açılım yok. Tanıtım kampanyalarının düzenlenebilmesi için süre her geçen gün azalıyor. Bu gidişle 2011’i kendimiz yapıp, kendimiz izleyecek ve sonra kendimize anlatacağız.
HAYAL KIRIKLIĞINA SÜRÜKLENİŞ
400 milyon dolarlık yatırım harcamasının gerçekleştirileceği 2011 Üniversite Kış oyunlarının tanıtımı için, tesis harcamalarının önemli bir bölümünün tanıtıma ayrılması ve acilen profesyonel tanıtım ekiplerinin oluşturulması şart. Erzurum ve bölge halkının önüne bir kızıl elma gibi konulan 2011’in, il ve bölge için bir kalkınma sürecini başlatmaması toplumsal hayal kırıklığına ve hüsrana yol açacak.
BÖYLE MİLAT OLMAZ
2011 üniversite Kış oyunlarının Erzurum için kalkınma adına bir milat olabilmesi için, tanıtımının uluslar arası boyutta yapılması gerekiyor. Bunun için de öncelikle koordinatörlüğe bağlı ya da bağımsız bir tanıtım kuruluşu teşekkül ettirilmek zorunda. İl içinde bile yeterince tanıtılamayan oyunların iyi pazarlanabilmesi için kampanyalara ve topyekün bir tanıtım seferberliğine ihtiyaç var. Ancak bu yolda atılmış hiçbir somut adım görülmüyor.
SÜPÜRGE’DE ERZURUM VAR MI?
2011’in Erzurum’a sosyo ekonomik atılım fırsatı doğurabilmesi, sürecin iyi yönetilmesine bağlı. Bu da ancak tanıtımla mümkün. 2011 için ilk profesyonel tanıtı etkinliği olarak lanse edilen “süpürr” filmi yoğunluklu olarak curling sporunu tanıtıyor. Filmin içinde Erzurum yeterli boyutta yok. Oysa 2011 sadece bir araç, amaç ise Erzurum’un kış turizminde dünya devleri arasına girmesi.
MEÇHUL ADRESE DOĞRU

2011’e sadece ve sadece 437 gün var..Tortumlu, Karayazılı, Tekmanlı, Aşkaleli gibi Iğdırlı, Elazığlı, Malatyalı da, ve dahası Avusturyalısı, İsveçlisi, Norveçlisi, ABD’lisi de Erzurum’u ve 2011’i yeterince bilmiyor. Tarihi fırsat kaçmak üzere. Henüz Basın ve halkla ilişkileri bile profesyonel boyutta yürütülmeyen, bilgilendirme etkinlikleri periyodik hale getirilmemiş 2011 bir muamma..Ya güzel bir başlangıç..Ya da…

Palandöken Gazetesi

2011'in tanıtımı böyle mi olur?

2011 medya direktörlüğünden dün gazete ve TV temsilciliklerine gönderilen bir e-mail şaşkınlık yarattı. Medya Direktörü Tülay Arıkan imzasıyla gönderilen e-mailde buz sporlarından Curling'in konu edildiği ve 18 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Süpürrr' adlı filminin tanıtımı yapıldı.Erzurum'un ev sahipliğini yapacağı Universiade 2011 Kış Oyunları'nın tanıtımı için şimdiye kadar hiçbir adım atılmazken, 2011 medya direktörlüğünden dün gazete ve TV temsilciliklerine gönderilen bir e-mail şaşkınlık yarattı. Medya Direktörü Tülay Arıkan imzasıyla gönderilen e-mailde buz sporlarından Curling'in konu edildiği ve 18 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Süpürrr' adlı filminin tanıtımı yapıldı. Çekimleri İzmit şişme buz pisti, İstanbul Burhan Felek tesisleri, İstanbul Bağcılar spor kompleksinde gerçekleştirilen filmin Erzurum 2011 Kış Oyunları ile nasıl bir alaka kurulduğu merak konusu olurken, e-mailde 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz'ın filmin gala gecesinde yapımcı Tılsım Yılmaz ve filmin oyuncularından Oya Aydoğan ile bir araya geldiği bildirildi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün her fırsatta "2011'in tanıtımı çok önemli" açıklamalarına rağmen medya direktörlüğünün film tanıtımına soyunması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, milyon dolarlık yatırımların gerçekleştirildiği Erzurum'da 2011 Kış Oyunları öncesinde daha ciddi tanıtım çalışmaları yapılmasını istediler.

 
POLAT'A VATANDAŞ TEPKİSİ
 
DOLANDIRICI ARAZİ OLDU!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serdar özdaş 2 Aralık 2009 Çarşamba 15:29

Biz hazırız ama milletvekilleri asla.Maalesef acı gerçek.Erzurumu mecliste uyuyarak temsil edenler 2011 e nasıl sahip çıkacak merak ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
PALANDÖKENLİ 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:20

uYAN eRZURUMLU UYAN .KAYSERİ VEYA BAŞKA MEMELEKET OLSA NE BİÇİM ŞEHİRLERİNİN REKLAMINI YAPARLAR ERZURUM DOĞUNUN NERDEN İNCİSİ OLUYOR ESKİDENMİŞ O. HA TABİKİ MEDYAYADA DÜŞÜYOR İŞ

Yorumu oyla      0      0  
Pasinli 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:50

Bence bu 2011 sadece Akp lilere yarayacak :))) memleket adına hiç bir şey yapılmayacak.

Yorumu oyla      0      0  
celalettin Kubat 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:42

Size bişey söyeyim ki, bu 2011 i amma büyüttünüz. göreceksiniz altından hiçbişeycikler çıkmayacak. göreceksiniz.

Yorumu oyla      0      0  
ADSIZ 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:41

gazetelerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir tepki geliştirmişler.

Yorumu oyla      0      0  
abid 2 Aralık 2009 Çarşamba 13:41

haberler güzel ve dediğiniz gibi yerinde ama kim takip ediyor ona bakmak lazım. Böyle giderse fiyasko kaçınılmaz olur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÜVENÇ VE SODAN HESAP VERMELİ
Özel İdare’den uçup giden 1 milyon 359 bin Tl kolay kapanmayacak bir hesap… ...
ERZURUM TAM DİPTE...
Maliye Bakanlığı verilerinden yapılan belirlemeye göre, yılın 10 aylık ...
AKDAĞ İLE BAŞBAKAN ARASINDA AŞI POLEMİĞİ
Domuz gribinden ölenlerin sayısının artmasını “Beklenen bir durum” olarak ...
 
ERZURUM BU YÜZDEN BU HALDE....
Çok değil 8 ay öncesine gidin... Belediye Başkan adaylarını tespit için ...
BİNALİ YILDIRIM'A HEVESLENİYORUZ...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Bakanlığına bağlı birimlerin üst düzey ...
MİLLET ÖLÜYOR VEKİL ARAZİ...
MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan'ın küçük Musa'nın ölüm olayını meclis ...
 
SEN NEYMİŞSİN BE BARDAKÇI...
Zaman Gazetesi Yazarı Tarihçi Mustafa Armağan, Haber Türk Gazetesi`ndeki ...
REKTÖR'ÜN CEVABI YETERLİ DEĞİL!
Tarihçi Murat Bardakçı'nın Haber Türk Tv'de Atatürk Üniversitesine hakaret ...
ÖZDEMİR'E TEPKİ VAR!
Hafta Başı yapılan seçimlerde İhsan Özdemir İl Genel Meclisi Başkanlığına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva