KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>SÄ°YASET
10 Haziran 2011 Cuma - 10:32

Akdağ STK'ların nabzını tuttu

Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Akdağ, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı (ESOBB) ile Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Akdağ STK ların nabzını tuttu

BEN DE ESNAF ÇOCUCUĞUYUM
Bakan Akdağ, ESOBB'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu, esnafın sorunlarını iyi bildiğini belirterek, sorunlarının çözümü için her zaman esnafın yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.
Esnafın 2002 yılına kadarki sorunlarının, bugünün sorunlarıyla kıyaslanmayacak kadar fazla olduğunu, mevcut sorunların da çözülebilir nitelikte olduğunu ifade eden Akdağ, "Ekonominin iyileşmesi, esnaf için çok önemli. Bir şehirde ne kadar çok para harcanıyorsa bu esnafa o kadar çok yansıyor demektir. 2002'de 5 bin lira için yüzde 46 faiz ödenirken, şimdi 100 bin lira kredi için yüzde 5 faiz ödeniyor. Bu çok önemli bir gelişme. 2002'de Erzurum'da esnafa 472 bin lira kredi kullandırılırken, 2010 yılında 21 milyon 200 bin lira kredi verilmiş. Esnafa, 44 katı kredi verilmiş. Türkiye artık böyle bir ülke" diye konuştu.
SANAYİCİLERLE BULUŞMA
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya gelen Akdağ, burada yaptığı konuşmada da Türkiye'de anne ve bebek ölüm oranlarıyla ilgili belirledikleri hedefleri açıkladı.
AK Parti hükümetinden önce Türkiye'de anne ölümlerinin yüz binde 60-70, bebek ölümlerinin de binde 40 civarında olduğunu anımsatan Akdağ, şunları söyledi: "Anne ölümleri şu anda yüz binde 13-14, bebek ölümleri binde 10 oldu. Biz bu sayıyı daha da düşüreceğiz. 2015 hedeflerimiz; anne ölümlerinde yüz binde 10'un altına inmek, bebek ölümlerinde binde 7'inin altına inmektir. Zor bir hedef. İnşallah bunları başaracağız. Bir annenin ölümü çok acı bir olaydır. Geride yetim çocuklar ve ailenin diğer üyelerini bırakıyor. Yani bir de bunu sayıyla söylersek biz hükümete geldiğimizde, hamile kalan annelerin yaklaşık bini hayatını kaybediyordu, toplamda. Bu sayı 200'ün altına düştü. Bu sayıyı, hedefimiz, 150'nin altına çekmek. Bu en çok nereye kadar çekilebilir, 100'ün altına çekilebilir. Önlenemeyen ölümler var çünkü. "
ERZURUM’DA SANAYİ
Erzurum'da sanayideki gelişmelere de değinen Akdağ, birkaç yıl öncesine kadar Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nde istihdam edilen kişi sayısının 1800 olduğunu, bu rakamın 2700'e yükseldiğine işaret ederek, 2015'e kadar da bu sayının en az 5 bine çıkarılması gerektiğini ifade etti.
YAŞANABİLİR İLLER SIRALAMASI VE ERZURUM
Erzurum'un yapılan araştırmalara göre yaşanabilir kentler sıralamasında da son yıllarda 60. sıradan 27. sıraya yükseldiğini anlatan Akdağ, "Erzurum artık çok daha yaşanabilir bir şehir ve gençlerimiz artık çok daha kolay iş sahibi olabiliyor. Gençlerimize yeni istihdam alanları açmak için daha çok çalışmamız gerekecek" diye konuştu.
KALKINMADA ÖZEL SEKTÖRÜN ROLÜ
Kalkınmanın özel sektör aracılığıyla gerçekleşebileceğini, bunu bildikleri için müteşebbisin önünü açmaya çalıştıklarını vurgulayan Akdağ, geçmişte, birçok ülke gibi Türkiye'de de kalkınmanın devlet eliyle yapılmaya çalışıldığını ancak devlet tarafından kurulan işletmelerin sürekli zarar eder halde olduğu için hazine için ciddi sıkıntılar oluşturduğunu söyledi. Akdağ, "Türkiye artık bunu fark etmiş bir ülkedir. Devlet altyapı yapacak, yol yapacak, demiryolu yapacak, üniversiteler, okul yapacak ama sonuçta kazanacak olan millet olmalıdır. Müteşebbisin önünü açacağız ki, iş yapsınlar, para kazansınlar" dedi.  Konuşmasında, muhalefet partilerini de eleştiren Bakan Akdağ, MHP'nin AK Parti'yi terör örgütü ile müzakere etmekle suçladığını belirterek, "AK Parti'yi,
'Apo ile müzakere ediyor' diye suçluyorlarsa Allah bunun hesabını sorar. Vatanın birliği, bütünlüğü denildiğinde bu salonun hassasiyeti neyse Recep Akdağ'ın hassasiyeti de odur" diye konuştu.
AK Parti'nin Güneydoğu'da 100'ün üzerinde Seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlendiğini, AK Parti'li yöneticilerin tehdit edildiğini, çocuklarının kaçırıldığını anlatan Akdağ, şöyle dedi:
"PKK çok iyi biliyor ki, bölgede kurmaya çalıştığı zihniyetin karşısında AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var. Bu yüzden bu saldırılar düzenleniyor. Bir parti düşünün ki, o partiye sadece kökeni Kürt olanlar oy veriyor. Yine bir parti düşünün ki, o partiye kökeni sadece Türk olanlar oy veriyor. Bunun sonu yok ama bugün AK Parti'ye Kürdü de, Türkü de, Arapı da oy veriyor. Çünkü AK Parti, birleştirici partidir. Bu gerçeğin farkında olalım. Irkçılığa dayalı siyasi hareketlerin Türkiye'nin geleceğine vereceği hiçbir şey yoktur. Bu partiler, politikalarını gözden geçirmelidir. "
 
 
 

 
ENER'den tarım projesi
 
'Halkın hizmetine talibiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamalak Erzurum'daydı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erzurum'da vatandaşlara ...
Milletvekili olarak son miting
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti ...
'AK Parti eser odaklı hizmetlerin adresi'
AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir seçim gezileri kapsamında ...
 
Akdağ'dan kardeşlik vurgusu
Erzurum'da partisinin Çat'ta düzenlediği mitinginde konuşan Sağlık Bakanı ...
Aydemir STK yaklaşımlarını açıkladı
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları kapsamında ...
Aksak’tan üniversite ziyareti
12 Haziran’da yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne 4 gün gibi ...
 
Yavilioğlu seçim turunda
AK Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Oltu, Tekman ve Palandöken ...
Aydın seçmenlere seslendi
12 Haziran’daki genel seçimlere 5 gün kala ziyaretlerini sürdüren MHP ...
Erzurum seçime huzurla gidiyor
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk 12 Haziran Pazar günü yapılacak olan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva