Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>POLEMÄ°K
31 Aralık 2010 Cuma - 07:49

Akdağ'dan kirlilik tepkisi

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da hava kirliliğinin olmadığını Çevre İl Müdürlüğü raporlarıyla açıkladı.

Akdağ dan kirlilik tepkisi

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da hava kirliliğinin olmadığını Çevre İl Müdürlüğü raporlarıyla açıkladı. Akdağ, "Bu rapora baktığınızda Erzurum'daki hava kirliliğinin sınırı aştığı günler sadece 2 gündür. Geri kalan günler de büyük çapta bir hava kirliliği bulunmuyor. Dedikodu ile hareket etme kültüründe olanlar bundan vazgeçmeliler. Erzurum'un yarısından fazlası doğalgaz kullanıyor, eğer bugün Erzurum'da doğal gaz kullanılmasaydı Aralık ayında Erzurum'da rüzgarsız bir hava da dışarıda durulmazdı. Yani Erzurum'da hava kirliliği çok fazla bulunmuyor" dedi.
Beraberindeki AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ile Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret eden Bakan Recep Akdağ, 'Dumansız Hava Sahası' yasasının değiştirileceğini cezaların daha da ağırlaştırılacağını söyledi. Yeni yasayla birlikte belediyelerin yetkisinde bulunan tahsilat işinin valiliğe devredileceğini belirten Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Dumansız hava sahası kanununda yeni gelişmeler var. Bunu Türkiye'ye duyurmamız lazım. Yasa yapıldığında bu yasağa uyulmayan müesseseler açısından cezalar öngörülmüştü. Kolluk kuvvetleri örneğin lokanta, bar, kıraathane, restorant gibi mekanlarda sigara içildiğini gördüklerinde para cezası uyguluyorlar. Bu para cezaları Türkiye'de yaygın olarak tahakkuk ettirildi. Yani denetimler çok sıkı bir şekilde devam etti. Maalesef belediyelerin bu hususta görevlerini çok ciddi aksattıklarını gördük. Tahsilat oranları Türkiye genelinde yüzde 20-25'leri geçmedi. Bu görev belediyeler tarafından yeterince yapılamadı. Şimdi yasayı da değiştiriyoruz. Bu görevi valilik makamları yerine getirecek. Cezalar katlanarak gidecek. Birkaç kez tekrarı halinde müessesenin ruhsat iptaline kadar gidecek."
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ayrıca Türkiye'de 100 bin'e yakın hastaya evde bakım hizmeti verildiğini ifade etti. Bu yasadan sadece yatağa bağlı olanlarla özürlü vatandaşların faydalanabileceğini, bu çalışmanın çok zor bir çalışma olduğunu ve bu nedenle Sağlık İl Müdürlüklerinin çok yoğun bir şekilde çalışması gerektiğini dile getiren Bakan Akdağ, Aile Hekimliliği uygulamasında da ilk 6 ay içerisinde aile hekimlerinin vatandaşla irtibat halinde olacağını ve bu uygulamanın ücretsiz olduğunu kaydetti.
Bakan Akdağ, bir soru üzerine Erzurum'da hava kirliliğinin olmadığını Çevre İl Müdürlüğü raporlarıyla açıkladı. Akdağ, "Bu rapora baktığınızda Erzurum'daki hava kirliliğinin sınırı aştığı günler sadece 2 gündür. Geri kalan günler de büyük çapta bir hava kirliliği bulunmuyor. Dedikodu ile hareket etme kültüründe olanlar bundan vazgeçmeliler. Erzurum'un yarısından fazlası doğalgaz kullanıyor, eğer bugün Erzurum'da doğal gaz kullanılmasaydı Aralık ayında Erzurum'da rüzgarsız bir hava da dışarıda durulmazdı. Yani Erzurum'da hava kirliliği çok fazla bulunmuyor" dedi.
Öte yandan Bakan Akdağ, önümüzdeki yıl içerisinde Erzurum genelinde 6 sağlık ocağı ile Hınıs ve Horasan ilçelerinde devlet hastanelerinin açılışını yapacaklarını dile getirdi.

 
TDP gönül kazanıyor
 
Akgül, halkın nabzını tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim’de dadaş neredeydi?
Duyarlı bir Dadaş, İstanbul’da, Taksim’de geçtiğimiz günlerde tanıklık ...
Ermeni öldürünce ses çıkmıyor!
Ankara Gazetesi yazarı Oylum Demiray, Istanbul'da katledilen çift olayına ...
300 kişi 2011 için dans edecek
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNİVERSİADE) açılış kapanış törenlerinde ...
 
Baro nerede?
İnsan Hakları gününde Erzurum’daki Sivil toplum kuruluşları ve siyasi ...
Hayırlısıyla bitse de görsek..!
Vakıflar Bölge Müdürü Ungan 2011 yılının mart ayında Vakıflar AVM binasının ...
Hava temiz diye üzülenler var..!
Vali Öztürk, Erzurum'un havasının temiz olduğunu söyledi. Vali Öztürk, ...
 
Engellileri yine yalnız bıraktık..!
‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Havuz başında düzenlenen ...
Taksiciler belediyeyi bastı..
Erzurum'da taksi duraklarının kaldırılacağını öğrenen bir grup taksici, ...
Ayranımız yok içmeye ama...
Erzurum’daki motorlu kara taşıtı sayısı 78 bin 348’e ulaştı. TÜİK Bölge ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva